Doyne dobásával nyert a PVSK

A vendégek kezdték jobban a "Csirke-Pipi" párbajt, Rubin triplájával kezdődött a meccs. Tóth  felelt középtávoli duplával, ám újra s avenégek pillanatai következtek, a sérüléséből felépült Thomas, majd Molnár is betalált. Hamar egalizáltak a pécsiek, Vaszojevics triplja adott lökést a hazaiaknak, majd egálnál újra Rubin dobott hárompontost. A negyed közepén a belelendülő Doyne vezérletével egy 7-0-s futással fordított a Pécs, amikor a tavalymég Baranyában játszó Egemonye zsákolással próbált segíteni a hullámvögybe krlő Sopronon - kevés sikerrel. Csirics is beemelt egy hámast, 19-12-nél Horváth Imre időt kért. Tovább nőtt a különbség, már 24-12-re is vezettek a hazaiak. A negye végén Molnár és Egemonye révén tíz ponton belülre került a Sopron.

A második szakasz Thomas kosár plusz büntetős akciójával indult. Megtorpant a Pécs, és Rubin kosara összességében egy 9-0-s soproni rohamot jelentett. Az első negyedről átnyúlva jó 5 perces pécsi kosárcsendet Csirics törte meg. De csak ezt, a soproniak lendületét nem, a vendégek Rubin és Egemonye révén 1 pontra feljöttek, érthetően időt kért a hazai edző, Csirke Ferenc. Utána Egemonye büntetőivel fordított is a Sopron. A hazaiak hullámvölgyét jelezte Eilingsfeld két kihagyott büntetője.Izgalmasan alakult a félidő vége, Doyne és Vaszojevics kosaraival fordított a Pécs, váltott vezetéssel haladtak a felek,s végül Csirics illetve Molnár találataival döntetlennel zárult a félidő.

Szünet után Doyne a hazaiaknak szerzett vezetést,majd Thomas és Vaszojevics "váltott" triplát. A 23. percében Egemonye egyenlített, aki e kosarával elérte a dupla-duplát. Thomas újabb hármasa után ismét a Sopron vezetett, de erre 5 ponttal felelt a Pécs, Csirics újabb triplája, majd Doyne kosara révén. A negyed közepe a pécsieké volt, Tóth triplájával 7 ponttal megugrott a Pécs. Ennek a negyednek jellemzője volt, hogy triplára tripla a válasz, ezúttal Tóth hármasára Vesztergom szerzett távolról kosarat. A hajrában 9 ponttal ellépett a pécsi csapat, de a negyed végén Keresztes büntetőivel, valamint Thomas hármasával 4-re jött föl a Sopron.

A záró szakaszt Vaszojevics vezetésével egy 9-2-es futással nyitotta a Pécs, amely így 11 ponttal megugrott. A Sopron egy alacsony szerkezetre átállva próbált csökkenteni hátrányán, de a vendégek számára szinte "megfoghatatlan" Doyne-Csirics duó vezérletével tartotta 10 pont körüli előnyét a Pécs. A vendégeket Rubin próbálta versenyben tartani, az ő kosaraival két és fél perccel a vége előtt 6 pontra küzdötték fel magukat a vendégek. Doyne két jó büntetője után Molnár hármasával bő egy perccel a vége előtt 5 pontra jött föl a vendégcsapat. És lendületben is maradt, sikeres büntetőkkel az utolsó percben ki is egyenlített a leblokkoló hazaiakkal szemben. Pécsi időkérés után Doyne talált be, s jött a soproni időkérés. Molnár távoli dobása célt tévesztett, így a vártnál jóval nagyobb csatában de nyert a Pécs.

Pécsi VSK-Pannonpower – Kis-Rába menti Takarék Soproni KC 74-72 (24-16, 11-19, 20-16, 19-21)

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1600 néző. V.: Földházi, Hegedűs, Szabó G.

PVSK: Vaszojevics (17/9), Doyne (23/3), Csirics (21/12), Tóth N. (9/3), Eilingsfeld (4). Csere: Kovács P. (-), Lepsényi (-), dr. Deák (-). Vezetőedző: Csirke Ferenc. Szaktanácsadó: Földi Sándor

Sopron: Thomas (14/9), Rubin (22/6), Molnár A. (17/3), Gombás (-), Egemonye (12). Csere: Vesztergom (3/3), Boldizsár (-), Lakatos (2), Keresztes (2). Vezetőedző: Horváth Imre

Csirke Ferenc: Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, erre számítottam, a játékosok ismét bebizonyították, hogy szükség van Pécsett férfi kosárlabdára, olyanra, ahol negyven percen át harcolunk a a győzelemért. Ebben a bajnokságban hatalmas szó, hogy a hatodik helyen állunk.

Horváth Imre: Ismételten egy izgalmasnak mondott, utolsó másodpercben eldőlő mérkőzésen vagyunk túl, mindkét csapat hullámzó teljesítményt nyújtott, a szerencsésebb nyert.

Kép: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus