Szuper, fiú U16-osaink a nyolc között!

Tudtuk, ha nyernek U16-os fiaink ma Svájc ellen, akkor a legjobb nyolc között folytathatják az Eb-küzdelmeket Romániában. A Nagy Levente vezette magyarok meg is tették ezt, így a portugálok elleni vereségen kívül minden meccsüket nyerték a  csoportban, s második helyen továbbléptek a felsőházba. Folytatás egy nap szünet után július 25-én!

B divíziós fiú U16-os Európa-bajnokság, 5. csoportmérkőzés, 2012. július 23. Bukarest

Svájc U16 – Magyarország U16
46-65 (16-21, 12-18, 11-18, 7-8)

Svájc U16: Cafisi 14/6, Otoka 2, Polite 10, Tukama 5/3, Mandic 11. Csere: Beretta 2, Perrotet, Kostic, Giroud, Kondic, Moos, Fragniére 2. Vezetőedző: Zoran Popovic.

Magyarország U16: Mészáros B. 6, Nagy Le. 17, Hódi 5/3, Golomán 12, Zrínyi 4. Csere: Kovács B. 1, Ács B. 8, Popgyákunik 2, Antóni 2, Ungi 4, Pungor, Kovács M. 4

Vezetőedző: Peresztegi Nagy Ákos

Kipontozódott: -.

RÉSZLETES TUDÓSÍTÁS

A meccset a svájciak kezdték jobban valamelyest, vagyis nem tűnt úgy, hogy a tegnap a portugáloktól elszenvedett jókora vereség (az első a tornán) nagyon megfogta volna őket. Egyébként a helvétek és a magyarok is egy-egy fiaskóval rendelkeztek, tehát ez jó kis téttel bíró derbi volt, a két gárda eldöntötte egymás között, hogy melyikük folytathatja a legjobb nyolc között, s melyik csak a 9. helytől lefele.

Az ezúttal a kezdőötösben helyet kapó szegedi Nagy Levente negyedik pontjával (meg a többiekével) azonban tartottuk magunkat, vagyis semmi gond nem volt, csupán nem mi voltunk előnyben. Kovács Bence büntetőivel aztán a vezetést is átvettük 10-11-nél, majd elhúztunk. Jó lenne azt írni, hogy a svájciak innentől kezdve a hátunkat nézték, de nem volna igaz, hiszen a második negyedben még egy alkalommal feltámadtak - de ne szaladjunk ennyire előre.

Szóval az első játékrész már a miénk volt, s erre tettek rá egy lapáttal a mieink a következőben. Igaz, a bedobót és csatárt játszó svájci Polite brutálisan lepattanózott, s már most 5 reboundnál járt (végül 17-ig jutott!), de ettől még csapat szinten felvettük a svájciakkal a versenyt a palánk alatt is. Egy rövid időre a második negyedben visszavették a vezetést Cafisiék, ám 23-21-ről 23-29-re módosítottuk az állást, s onnantól kezdve már tényleg nem volt megállás - bár ezt akkor még nem tudtuk.

Golomán kosarával éppen a nagyszünetet jelző dudaszóval szinte egyszerre alakult ki az addigi legnagyobb különbség a két alakulat között a javunkra (28-39).

Több lábon állt a magyar csapat, mert a harmadik negyedben Mészáros vagy Zrínyi kosaraival növeltük fórunkat, korábban meg hol Hódi dobott triplát (az egyetlent a részünkről ezen a meccsen, ami azért nem túl fényes mutató), hol Nagy vagy Ács tett be többet a közösbe. A hajrá ebben a játékrészben is jól sült a számunkra, hiszen Ungi 1 másodperccel a vége előtt dobott kosarat (ezzel már a közte 20-at ostromoltuk), Hódi hatodik gólpasszából.

Az utolsó negyedet sem lazsáltuk el, de ekkor a két csapat összesen dobott 15 pontot, s mivel ezt szinte egyenlő elosztásban tette, nem változott lényegesen az eredmény.

A magyar csapat jó meccsen harcolta ki a nyolcba kerülést, és a portugálok elleni derbit leszámítva egyelőre jól teljesít. Igaz, a célok is magasak, hiszen Peresztegi Nagy Ákos és alakulata a dobogót nézte ki magának, ami az A divízióba jutást eredményezné.

Hajrá, srácok!

Peresztegi Nagy Ákos vezetőedző beszámolója, értékelője:


"Csapatunknak egy olyan svájci válogatott ellen kellett megmérkőznie melyben három színes bőrű, három délszláv és egy távol-keleti játékos is  helyet kapott. A mérkőzés egészében a mi akaratunk érvényesült, jól szervezett védekezésünkkel ismét kevés dobott pontra tudtuk kényszeríteni a "milkásokat". Folyamatosan tudtuk növelni előnyünket annak ellenére hogy az eddigi mérkőzésekhez képest igen magas fault határt húztak a játékvezetők. Minden dobó helyzetért nagyon keményen meg kellett dolgoznunk de csapatunk a mai napon egy ilyen harcmodor ellen is jól teljesített. Az itteni tapasztalatok alapján egy szép részeredmény a legjobb nyolcba kerülésünk. Holnap végre lesz lehetőségünk edzeni (ami az első öt napon nem volt lehetséges) és a mai wellness délutánt követően minden erőnkkel a középdöntőre fogunk készülni."


RÉSZLETES STATISZTIKA IDE KATTINTVA!

TOVÁBBI LEBONYOLÍTÁS IDE KATTINTVA! /A magyarok a D csoportban voltak, ahol a mezőnyben egyedül hat csapat szerepelt, a többiben öt-öt/

A magyarok jövendő ellenfeleiről a nap vége után beszélhetünk biztosan, ám az tuti, hogy a középszakaszban a mi csoportunk első két helyezettje (Portugália és Magyarország – mi biztosan másodikak vagyunk, mert bár a luzitánok még játszanak ma Ausztriával, de egyfelől biztosan megverik őket, másfelől ha nem így lenne, akkor is egyenlő pontjuk lenne velünk, de egymás ellen jobbak nálunk, tehát ők már elsők), valamint a C csoport első kettője alkot egy új csoportot, az F jelűt.

Fotó: Cosmin Iftode, fibaeurope.com (Nagy Levente látható rajta a hollandok ellen, nagyításért katt a képre)

Fotó (slide): Dr. Popgyákunik Péter

Részletek rövidesen!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus