Csoportgyőztesek csatája Kecskeméten

Kecskeméten randevúzik a két csoportgyőztes, Wittmannék vendége a nyugati első Törökbálint lesz, míg Salgótarjánba a jó formában lévő TF látogat. Az alsóházban több csapat is duplázik a hétvégén, itt a legnagyobb derbinek a Honvéd és a Vásárhely összecsapása ígérkezik.

 

Keresztbejátszás az 1-8. helyért:

 

B-BETON Bonyhádi KSE (6., 13-7) – EKF-Eger-HÉSZ SE (5., 14-7) (péntek, 19:00)

Múlt héten a Kecskemét is megizzadt a bonyhádi katlanban, így nagy valószínűséggel a hevesiekre sem várnak könnyű percek Tolna megyében, pláne, hogy idegenben még továbbra sem nyertek rangadót az élcsapatok ellen. A fix egyes erős túlzás, de ha érvényesül a papírforma, akkor Faragóék egy nehéz összecsapáson, de behúzzák a hazai derbit.

MAFC (7., 11-10) – Bajai Bácska FKE (8., 11-10) (szombat, 16:00)

Hiába zárt sikeres alapszakaszt, a fővárosi együttes még nyeretlen a felsőházban, amiben nagy szerepe van két sérült játékosuknak, Vavra Andrásnak és Lakosa Zsoltnak is. A csapat nélkülük is helytállt eddig, de győzelmek nélkül nehéz lesz előrelépni, pláne, hogy mostani ellenfelüknek, a Bajának is hasonló a motivációja, elmozdulni a tabella ”aljáról”. Jósolni nehéz, de a MAFC-nak ezúttal jó esélye kínálkozik a rossz széria megtörésére, ezért inkább az ő sikerüket várom a találkozótól.

 

KTE Kosárlabda Klub (1., 21-0) – MTK Törökbálint (3., 17-4) (szombat, 17:00)

A keleti első a nyugati első ellen. A forduló rangadója – lenne, ha az összecsapásra nem Kecskeméten kerülne sor, ahol szökőévente tud egy másodosztályú csapat jó teljesítménnyel előrukkolni és megszorongatni a bajnoki cím legfőbb várományosát. Azonban a Hírös város kosarasai az elmúlt fordulóban már a tűzzel játszottak a TF vendégeként és ki tudná még a Mehmedovics legénységnél is jobban megizzasztani Wittmannékat, mint a nyugati csoport bajnoka?! Egy jó meccs kerekedhet belőle, de a hazai győzelmet érzésem szerint nem fenyegeti veszély ezúttal sem.

 

Konecranes Salgótarjáni KSE (2., 17-3) – TF-Budapest (4., 15-6) (szombat, 18:00)

Reszketnie azért nem kell, de félnivalója lehet a bajnoki címvédő Salgótarjánnak, hiszen a bajnokság fekete lova, a felsőházi negatív mérlege ellenére remek formában lévő TF látogat hozzájuk azzal a nem titkolt szándékkal, hogy meglepetést okoznak szombat este a nógrádi csarnokban. Ha a Surmann Péter vezérelte tarjáni gépezet olajozottan működik, akkor a vendégeknek még a meccsben maradáshoz is extra produkcióra lesz szükségük, de ugyanakkor mindez fordítva is megtörténhet, ha a fővárosiak képesek lesznek átrohanni rutinos házigazdájukon.

 

Keresztbejátszás a 9-20. helyért:

 

Veszprémi Egyetem (14., 8-12) – Óbudai Kaszások (12., 10-11) (péntek 18:30)

Múlt héten megszerezte mindkét csapat első győzelmét a rájátszásban, de most csak az egyikük folytathatja a ”sikerszériát” és erre bizony az egyre jobban összekovácsolódó Veszprémnek van nagyobb sansza. Az óbudaiaknak nem túl fényes az idegenbeli mérlegük, eddigi tíz fellépésükön csak kétszer hagyhatták el győztesen a parkettet, míg a bakonyiak olyan élcsapatokat szorongatták már meg odahaza, mint a nyugati bajnok Törökbálint és a csoport második helyén végző TF.

 

SMAFC-NYME (16., 5-16) – Mezőberényi KK (20., 3-16) (péntek, 18:30)

Mindkét gárda duplázik a hétvégén, péntek után szombaton is pályára lép a két együttes. A soproniakra inkább másnap vár nagyobb falat a Tiszaújváros ellenében, de az idegenben még nyeretlen Mezőberénnyel szemben sem szabad félvállról venniük a mérkőzést, miután a békésiek plusz motivációt ad, hogy a kiesés elleni megmeneküléshez vendégként is sikereket kell elérniük, a papírforma azonban hazai győzelmet predesztinál.

 

GYŐR-SZOL-Széchenyi Egyetem (9., 11-9) – Tiszaújvárosi Tisza TV-Phoenix KK (13., 9-11) (péntek, 19:00)

Két - a rájátszásban - veretlen csapat néz farkasszemet egymással péntek este Győrben, ahová a Sitku Ernővel megerősödött Tiszaújváros látogat. A nyíregyházi legenda most újra szembenézhet egykori szombathelyi ellenfelével, Pankár Tiborral, a két klasszis különpárbaja pedig pikáns ízt kölcsönözhet az amúgy is izgalmasnak ígérkező derbinek. A hazai pálya miatt a Győr felé billen a mérleg nyelve, de a borsodiakat elég erősnek érzem egy idegenbeli bravúrhoz is.

 

GYŐR-SZOL-Széchenyi Egyetem (9., 11-9) – Mezőberényi KK (20., 3-16) (szombat, 14:30)

Egy nap ”pihenő” után lépnek újra pályára a felek, de házigazdaként a fáradtság nem lehet mentség a Győr alakulatánál, Drevenkáékra kötelező győzelem vár a Mezőberény ellen, akik egy két napos túrát tudnak le ezen a hétvégén, előreláthatólag kevés sikerélménnyel.

 

Budapesti Honvéd SE (10., 11-9) – EnterHód Vásárhelyi KS (11., 11-10) (szombat, 16:00)

Az alsóház rangadóját a Dózsa György úton rendezik, ahol a remek formában lévő Vásárhely a legutóbb meglepetésre hazai pályán elhasaló Honvédhoz látogat. A csongrádiaknak az okozhatja majd a legnagyobb fejtörést, hogy a Honvéd legerősebb pontja (irányító-hátvéd) az ő leggyengébb láncszemük, a többi poszton képesek felvenni a versenyt a házigazdákkal, sőt, rutinjukkal föléjük is kerekedhetnek. Benne van a vendég siker a pakliban, de ha kellően motiváltan lép pályára a Honvéd, akkor bezsebelhetik a győzelmet.

 

SMAFC-NYME (16., 5-16) - Tiszaújvárosi Tisza TV-Phoenix KK (13., 9-11) (szombat, 18:00)

Erőltetett menet vár a Tiszaújvárosra is, mert bár a soproniak csarnoka manapság korántsem olyan rettegett oroszlánbarlang, mint amilyen az elmúlt szezonokban volt, de még mindig képes bárkinek kellemetlen perceket (meccset) okozni a SMAFC gárdája. Hasonló a képlet, mint az egy nappal korábbi, győri mérkőzésen, a borsodiak el is kaphatják saját pályájukon Csaplár-Nagyékat, de ugyanígy simán abszolválhatja a derbit a vendéglátó együttes.

 

PTE-PEAC (19., 4-17) – Nagykőrösi SKE (17., 5-16) (vasárnap, 16:00)

Az alapszakaszbeli bukdácsolás után szépen összekapta magát a Nagykőrös gárdája, legutóbb a Honvéd pályáján arattak bravúros győzelmet, majd Veszprémben szorongatták meg házigazdájukat, a végén csak egy pont döntött a hazaiak javára. A PEAC már korántsem mutat ilyen markáns életjeleket magáról, de odahaza nem szabad lebecsülni őket, ennek ellenére én a vendégeket érzem esélyesebbnek a győzelemre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus