A forduló válogatottja - 2.

Szerdán, a bajnokság második játéknapján hat mérkőzést játszottak le a Férfi NBI A-csoportjában. Ismét több izgalmas találkozót tartogatott a forduló, akadt kétszeri hosszabbításos mérkőzés, minimális különbségű vendég siker. Egyes csapatok megtartották veretlenségüket, másoknál továbbra is várat magára az első győzelem. Alábbi listánkon a 2. forduló válogatottját láthatjátok.

Irányító:

Jermaine Thomas - Sopron KC 

Második mérkőzésén -ha nehezen is- megszerezte első győzelmét a soproni alakulat. A múlt heti, Alba elleni bemutatkozás után akadt dolog, amit Thomas-nak és társainak feledtetniük kellett a szurkolókkal. Az ő első triplája indította el együttesét a nagyobb előny kialakításához vezető úton. Rendre akadt egy jó húzása, triplája, melyekkel visszavetette a pécsiek felzárkózási kísérleteit. Thomas 18/12 pontot (14-ből 5 mezőnyből, 9-ből 4 tripla, 4-ből 4 büntető), 2 lepattanót, 6 kiharcolt faltot és 4 gólpasszt tett a közösbe, valamint 3 eladott labdát vétett.

 

Dobóhátvéd:

Wittmann Krisztián - KTE-Duna Aszfalt

Az újonc együttes hátvédje már a válogatottbeli fellépései alkalmával is bizonyította, hogy bármikor képes ponterős játékra, vezérré előlépni. Igazán akkor lendült játékba, amikor élesedett a küzdelem. Pontjainak, kiharcolt faltjainak köszönhetően a végjátékban előnyben játszhatott a Kecskemét, nem rajta múlott, hogy hosszabbítás(ok)ba torkollt a mérkőzés. Hibátlanul büntetőzött, tartást adott együttesének, igazi vezérként kosárlabdázott. Eme teljesítménnyel a háta mögött joggal érdemelte ki a találkozó és forduló legjobb játékosának járó címet. 24/6 ponttal (11-ből 5 mezőnyből, 5-ből 2 tripla, 12-ből 12 büntető), 3 lepattanóval, 4 eladott, 1 szerzett labdával, 8 kiharcolt falttal és 5 gólpasszal fejezte be a mérkőzést.

 

Alacsony-bedobó:

Chad Timberlake - Falco KC Szombathely

Kétszeri hosszabbítás után bukott el saját csarnokában az amerikai hátvéd által húzott sárga-fekete egyesület. A kritikus szituációkban helyén volt a szíve. Előbb a rendes játékidő végén hintette be mindhárom büntetőjét, mellyel kiegyenlített, hosszabbításra hozta a Falconak a találkozót. Majd a ráadás első öt percének végén az ő duplája szükségeltetett ahhoz, hogy még egy esélyt, újabb öt percet kaphassanak a győzelem megszerzésére a hazaiak. Tehát kétszer mentette meg csapatát a vereségtől, a második hosszabbításban azonban már ő is tehetetlennek bizonyult, csapata vereséget szenvedett. Végül 25 pontot (18-ból 8 mezőnyből, 12-ből 9 büntető), 6 lepattanót (5 védő, 1 támadó), 9 kiharcolt faltot, 4 gólpasszt tett hozzá a csapat teljesítményéhez, igaz, a negatív oldalon 5 eladott labdáját is meg kell említeni.

 

Magas-bedobó:

Justin SaffordZalakerámia-ZTE KK

Még pár hasonló győzelem és joggal gondolhatjuk majd, hogy a zalaegerszegi klub a minimális különbségű győzelmekre rendezkedett be az idei szezonban. A Falco elleni, hazai találkozó után, ezúttal idegenben, Kaposváron gyűjtöttek be fontos sikert. A győzelemből oroszlánrészt vállalt Safford, aki minimális pihenővel robotolta végig az összecsapást. Egymaga közel annyi lepattanót gyűjtött, mint a somogyiak teljes magasember rotációja, s a védekezésbeli feladatok megoldása mellett a támadó oldalon is jól mozgott. Az első negyedben megalapozta a kék-fehérek vezetését, ugyanis 14 pontot szállított csapata 28 pontjából. 37 perc alatt összesen 21/3 ponttal (10-ből 7 mezőnyből, 7-ből 6 büntető), 9 lepattanóval (8 védő, 1 támadó), 1 szerzett labdával, 4 kiharcolt falttal és 2 gólpasszal járult hozzá a ZTE győzelméhez.

 

Center:

Dukics Nebojsa FORTRESS Jászberény

Dukics már a Körmend felett aratott siker alkalmával bizonyította, hogy jó döntést hozott a jászberényi szakmai stáb, amikor leigazolása mellett döntöttek. A Nyíregyháza elleni ütközetben pedig felülmúlta a hétvégén mutatott teljesítményét. Jól nyitotta a mérkőzést, ő szerezte együttese első öt pontját, mellyel megadta a találkozó alaphangját. Hárompontosai, precízen végrehajtott büntetői nem engedték feljebb zárkózni a vendég csapatot, s végül a mérkőzés legeredményesebb játékosaként zárt. 26/12 pont (12-ből 8 mezőnyből, 6-ből 4 tripla, 6-ból 6 büntető), 4 lepattanó (3 védő, 1 támadó), 1-1 szerzett és eladott labda, 4 kiharcolt falt, és 2 gólpassz került a statisztikájába.

 

Legjobb hatodik ember:

Eilingsfeld JánosAtomerőmű SE

Két éve még a Körmend színeiben pattogtatott a korábbi utánpótlás válogatott húzóember. Nem feledkeztek meg róla a piros-fekete szurkolók, a bemutatáskor nagy tapssal köszöntötték egykori játékosukat. Onnantól azonban már szinte csak Eilingsfeld örülhetett. Harcos, agilis játékával több labdát halászott össze a zavarosban, brusztolt ki fontos lepattanókat. A harmadik negyed elején feltartóztathatatlanul játszott, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy minden dobáskísérletét a gyűrűbe juttatta. Vezetésével tíz pontos hátrányból fordított az ASE, és onnan már nem engedte ki kezéből a győzelmet. Eilingsfeld mindössze 19 percet töltött a parketten, ám ennyi idő is elegendőnek bizonyult, hogy csapata legeredményesebb játékosává váljon. 19/3 pontot (8-ból 8 mezőnyből), 9 lepattanót (4 védő, 5 támadó), 2 szerzett labdát, 1 kiharcolt faltot, 1-1 gólpasszt és blokkot jegyzett, s csupán 1 labdaeladást kell megemlítenünk a negatív oldalon.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus