A forduló válogatottja - 4.

Túl vagyunk a negyedik fordulón, szép lassan fogynak a veretlen csapatok is, már csak a Kecskemét és az ASE őrzi makulátlan mérlegét. Ami a forduló válogatottját illeti, ezúttal sem volt könnyű dolgunk, hiszen nem egy remek teljesítmény akadt a hétvégén.

Irányító:

Kovács Ákos - Atomerőmű SE

Az immáron ötödik éve Pakson játszó Kovács esete érdekes, ugyanis bár Vaughn személyében ott egy kimondottan jó képességű amerikai rivális a paksi keretben, mégis minden héten vele kezdődik a paksiak összeállítása. Ő pedig nem okoz csalódást, talán egyedül a körmendi elleni találkozón volt kicsit haloványabb, de ott is nagyon fontos kosarakat szerzett. Az ellenfelek szurkolói korábban csak legyintettek a neve hallatán, azonban az idei szezonban hétről-hétre bizonyítja, hogy hiba volt őt korábban leírni. Ezúttal Szombathelyre látogatott csapatával, ahol ha nehezen is, de végül behúzták a győzelmet, melyhez Kovács 15/3 ponttal, 4 szerzett labdával, 3 lepattanóval és 2 gólpasszal járult hozzá.

Dobóhátvéd:

Marko Djeraszimovics - KTE-Duna Aszfalt

A Kecskemét szerb bedobója ismét nagyszerűen kosarazott, és ezúttal is vezére tudott lenni a több fiatal játékost is felvonultató csapatnak. Hogy mennyire fontos láncszem ő ebben a csapatban, azt mi sem bizonyítja hobban, mint az, hogy Sztojan Ivkovics néha szinte követhetetlen sebességű rotációjában is pályán van meccsenként több mint 36 percet. Ezúttal Szegedre látogatott a KTE, és okos játékkal, szinte végig vezetve ott is sikerült megőriznie veretlenségét, nem kis mértékben Djeraszimovicsnak köszönhetően, akinek 18 pont, 9 lepattanó és egy gólpassz került a statisztikai lapjára.

Alacsony-bedobó:

Veljko Budimir - Pécsi VSK-PANNONPOWER

Budimir a Szolnok két évvel ezlőtti bajnoki címekor mint hasznos iparos vált ismertté, azonban azóta tolt egy 18.5 pontos szezont a horvátoknál, ami bizonyítja, hogy több ő, mint egy hasznos csapatember. A Pécsben jelenleg egyértelműen ő az első számú vezér, az első számú támadási opció, ő pedig igyekszik is ennek megfelelően teljesíteni. 28 évével ő képviseli a rutint, a higgadtsága nagyon sokat számít a pályán. Ezúttal az eddig hozzájuk hasonlóan bukdácsoló Nyíregházát fogadták, és Budimir 21/3 pontjának, 9 lepattanójának és 3 gólpasszának köszönhetően két vállra is fektették a nyírségieket.

Magas-bedobó:

Hendlein Roland - Kaposvári KK

Hendlein Roland ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta. Az egyetlen különbség mindössze annyi, hogy idén a társak messze nem képviselnek olyan nívót, mint az elmúlt szezonban, és ezt elsősorban a teljesen lecserélt légiós-sorra értem. A válogatott erőcsatáron azonban semmi nem múlik, fordulóról-fordulóra odateszi magát, és ennek a 4. forduló szerdai mérkőzésén, a Jászberény ellen meg is lett az eredménye. Egyrészt elég jól sikerült semlegesítenie Dukicsot, aki mindössze kilenc pontig jutott, másrészt ő is hozzátett 24 pontot, 13 lepattanót, valamint 2-2 szerzett labdát, gólpasszt és blokkot. Különösen a 13 pattanó figyelemre méltó, még akkor is, ha a meccs után távozó "centernek", Milos Pesicsnek nem ez a legnagyobb erőssége, így nem kapkodta el őket hősünk elől.

Center:

Zsarko Rakocsevics - Inkognito Fashion Körmend

A veretlen, ám az orosz úttól kissé fáradt Alba Fehérvárt fogadta a Körmend, amely múlt héten megszerezte első győzelmét a bajnokságban, így joggal reménykedhetett a jó folytatásban. A találkozó az első pillanattól kezdve nagy küzdelmet hozott. Szinte végig az Alba vezetett, ám a hazai csapat az utolsó percekben megfordította az állást, és végül meg is nyerte a mérkőzést. A Körmend idén nyáron szerződtetett centere hétről-hétre olyan teljesítménnyel rukkol elő, amely alapján folyamatosan a legjobbak között van a helye. Ezúttal 24 pont, 9 lepattanó, 4 szerzett labda, 3 gólpassz és 2 blokk került a neve mellé. Összesen 40 VAL-t ért el, és ezzel ő lett a 4. forduló MVP-je.

Legjobb hatodik ember:

Tóth Péter - Alba Fehérvár

Tóth Pétert 5-6 évvel ezelőtt a magyar kosárlabda egyik legnagyobb ígéreteként tartották számon, ám soha nem sikerült élnie a belé vetett bizalommal. Utoljára az ASE adott neki esélyt, három évvel ezelőtt, majd megjárta a nem éppen kosárnemzetként ismert Luxemburg alsóbb osztályú bajnokságát is. Tavaly hazatért, és a Győr színeiben a másodosztályban nekilátott megtépázott hirneve helyreállításának. Nyáron aztán az Alba adott neki lehetőséget, és úgy tűnik, végre ismét sínre kerül a karrierje. Carlos Frade rendszerében nagyon él az irányító létére két méter magas kosaras, és a bizalmat is élvezi, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a Körmend ellen az ő kezében volt a labda az utolsó, mindent eldöntő támadásnál. A dobás kimaradt ugyan, de ettől még igen szép az a 13/3 pont, valamint az a 2-2-2 lepattanó, gólpassz és szerzett labda, ami a neve mellé került a mérkőzésen.

Fotók: www.kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus