A forduló válogatottja - 8. forduló

A halasztott mérkőzések miatt múlt csütörtökön zárult a Férfi NBI/A-csoport 8. fordulója. Lássuk, hogy kik kerültek be a játékhét válogatottjába.

Irányító:
Anthony Nelson – Pécsi-VSK - PANNONPOWER (3)

A vereség miatt aligha érheti kritika az amerikai irányítót, aki stabil, megbízható teljesítményt tesz az asztalra fordulóról-fordulóra. A Falco ellen 38 játékperc alatt egyetlen eladott labdát sem vétett. Szezonbeli legponterősebb mérkőzését tudhatja maga mögött, hibátlan büntetőzéssel (8-ból 8) jutott el 21/3 pontig (11-ből 6 mezőnyből, 2-ből 1 hárompontos), 6 lepattanóig (5 védő, 1 támadó), 2 szerzett labdáig, 5 kiharcolt faltig és 4 gólpasszig.


Dobóhátvéd:
Kiss Zsolt  - Naturtex-SZTE-Szedeák (1)

A nyíregyházi vendégjáték alkalmával bőven lehetett oka örömre, ugyanis csapata az ő hathatós közreműködésével fontos idegenbeli sikert könyvelhetett el, továbbá hatalmas felnőtt karriercsúcsot állított fel, először jutott 30 pont felé a Férfi NBI/A-csoportos pályafutása során. Utoljára 2009. januárjában jutott húsz pont fölé, a Szolnok ellen, karriercsúcsát pedig bő egy évvel korábban érte el. Nyíregyházán minden korábbi rekordot felülírt, tíz triplát süllyesztett el az ellenfél gyűrűjében. Mással nem is kísérletezett, 15-ből 10-zel zárt a 6,75-ös vonalon túlról, így 33/30 pontja mellé 5-ből 3 büntetőt, 4 lepattanót, 1-1 szerzett és eladott labdát és 3 kiharcolt faltot jegyzett. Ezzel a nehéztüzéri játékkal győzelemhez segítette együttesét, mellyel kiérdemelte a forduló legjobb játékosának járó (MVP) címet.


Alacsony-bedobó:
Nathan Healy – Zalakerámia-ZTE KK (3)

Szinte egymaga viszi hátán a zalai együttest, melynek nem igazán termett sok diadal az elmúlt időszakban. Healy viszont kevés hibával, hatékonyan játszik. A kaposvári vendégjáték alkalmával nagy különbségű vereségtől mentette meg csapatát. 29/6 ponttal végzett a mérkőzés legeredményesebb játékosaként, de így sem tudta győzelemre vezetni a ZTE-t. Továbbá leszedett 7 lepattanót (2 védő, 5 támadó), 4 szerzett labdájára csak 1 eladott jutott, kiharcolt 5 faltot, kiosztott 3 gólpasszt és 1 blokkot.


Magas-bedobó:
Harazin Tamás – Pécsi VSK – PANNONPOWER (1)

Volt csapata ellen nagyon jól szerepelt a magasember. A Falcónál a legutóbbi szezon végén már csak percemberként számítottak rá, viszont utólag kiderült, hogy jót tett neki a klubváltás. Csirke Ferenc hétről-hétre csak dicsérni tudja teljesítményét, hozzáállását. A szombathelyi együttes ellen csak nagy csatában, egy végjátékban kapott hárompontos után bukott el a Pécs. Harazinra nem találtak ellenszert a vendégek, hiszen mindössze csak két mezőnydobást és három büntetőt hibázott el, a mérkőzés legeredményesebb játékosaként fejezte be az összecsapást. Minden bizonnyal elfogadott volna egy szolidabb produkciót, ha győztesen hagyhatta volna el csapata a parkettet. 23 pontos (13-ból 11 mezőnyből, 4-ből 1 büntető), 7 lepattanós (4 védő, 3 támadó), 5 kiharcolt faltos és 2 blokkos performansza így is dicséretre méltó. Amellett, hogy ő végzett az élen a magas-bedobók rangsorában, a legjobb hatodik embernek járó címet is begyűjtötte.


Center:
Marko Spica – Kaposvári KK (1)

Visszatérése óta a győzelem útját járja a somogyi alakulat. Leginkább palánk alatti társa, Hendlein teljesítményén látszik meg Spica jelenlétének jótékony hatása. Különösen nem kell elemezni egy magasember jó játékát, ha négy középtávoli kosarat szerez (hat kísérletből) és a legtöbb gólpasszt ő osztja ki. 20 ponttal (13-ból 8 mezőnyből, 4-ből 4 büntető), 7 lepattanóval (6 védő, 1 támadó), 2-2 szerzett és eladott labdával, 6 kiharcolt falttal, 6 gólpasszal és 1 kapott blokkal fejezte be a mérkőzést.

Slide és Fotó - delmagyar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus