A forduló válogatottja - Alapszakasz, 1. forduló

Szerda este lejátszottak a férfi A-csoport alapszakaszában az 1. forduló utolsó mérkőzését is - a kör válogatottját olvashatjátok.

Irányító
Brandon Taylor - Alba Fehérvár (1)
Vojvoda Dávid - Szolnoki Olaj KK (1)

Az Alba irányítója a ZTE elleni mérkőzésen nyújtott ponterős, emellett sallangmentes játékot, ráadásul a legjobbkor dobott indításból hármasokat, amikkel végül csapata nyerni tudott Zalaegerszegen. 17 ponttal (2/4 dupla, 4/6 tripla, 1/1 büntető), 5 gólpasszal, 3 pattanóval, 2 szerzett és 1 eladott labdával, valamint 1 beütött és 4 kiharcolt faulttal zárt Taylor, ami 25 VAL-t ért. Mellette azonban ki kell emelni a Szolnok vezérét is, aki ugyan nem echte egyes, viszont a kör legtöbb gólpasszát osztotta ki és a forduló egyetlen tripla-dupláját szerezte - Vojvoda a Pécs ellen 16 ponttal (4/7 dupla, 2/5 tripla, 2/3 büntető), 10 pattanóval, 12 gólpasszal, 2 szerzett és 3 eladott labdával, valamint 3 beütött és 4 kiharcolt faulttal dolgozott összesen 31 VAL-ért.

(Jó volt egyébként az első kanyarban a Vasast irányító Ronnie Taylor, a Kaposvárban Jaytornah Wisseh, vagy a ZTE-nél a dobásokkal hadilábon álló, de a tripla-duplával kacérkodó Emmanuel Ubilla (12 pont, 10 pattanó, 8 gólpassz) is, de Vojvodáék egy fokkal kiemelkedtek közülük.)

Dobóhátvéd
Darrin Govens - Falco KC Szombathely (1)

Sokat nem kellett gondolkodni ezúttal a heti MVP díján, miután Govens szerda este brutális dobóteljesítménnyel jelentkezett az ASE elleni kiütéses siker alkalmával. A Falco dobóhátvédje 44 pontot szórt egészen félelmetes hatékonysággal (5/5 dupla, 8/11 tripla, 10/10 büntető), így 5 gólpasszával, 3 pattanójával, 2 szerzett és 1 eladott labdájával, valamint 2 beütött és 6 kiharcolt faultjával összesen 54 VAL-lal végzett. Messze kiemelkedett ezzel a teljes mezőnyből, utcahosszal lett a forduló legértékesebb játékosa.

(A körmendi Lenzelle Smith volt a legnagyobb lemaradó 19 pontos, 9 pattanós, 27 VAL-os teljesítményével, de ezúttal Govens mellé senkit nem lehetett felírni, akkora volt a szakadék közte és a mezőny között.)

Kiscsatár
Malik Cooke - Kaposvári KK (1)

Cooke az első fordulóban a Sopron ellen a második félidőben fordító Kaposvár egyik vezére volt - neki volt a legnagyobb szerepe abban, hogy az első 20 perc során összesen 23 pontig jutó somogyiak a második 20 percben majdnem 60 egységet szórtak, így legyőzték Sabáli Balázsékat. Cooke 25 pontot dobott (6/7 dupla, 3/6 tripla, 4/4 büntető), emellett volt 5 pattanója, 2 szerzett és 1 eladott labdája, valamint 1 beütött és 2 kiharcolt faultja, ami 28 VAL-t ért összességében.

Erőcsatár
Tomiszlav Ivosev - KTE-Duna Aszfalt (1)

Ivosevnél volt "ezen" a héten jobb négyes, de mivel Sztamenkovics mindkét magas poszton játszik, a centerek pedig ebben a fordulóban nem nyújtottak olyan teljesítményt (a Vasas centere, AJ Pacher volt a legjobb 22 VAL-lal), ezért két erőcsatárt raktunk most be. Ivosev épp a megemlített Vasas legyőzésében vállalt oroszlánrészt (ezért került be Pacher helyett), miután 21 pontja (7/14 dupla, 1/4 tripla, 7/9 büntető) mellett 9 pattanója, 3 gólpassza, 2 szerzett és 3 eladott labda, valamint 4 beütött és 7 kiharcolt faultja is volt, amivel 23 VAL-t szerzett, így győztes csapata legjobbaként zárt. Nem mellékes, hogy a meccs döntő szakaszában, a harmadik negyedben egymaga hét pontot szerzett, nagyban neki köszönhetően lépett meg a Vasastól a KTE.

Center
Szvetozar Sztamenkovics - JP Auto - JKSE (1)

Sztamenkovics a MAFC ellen idegenben diadalmaskodó Jászberény legjobbja volt az első héten 19 pontos (4/5 dupla, 3/5 tripla, 2/2 büntető), 11 pattanós dupla-duplájával és borzasztóan hatékony játékával. Volt ugyan 3 eladott labdája és 4 beütött faultja, de 2 gólpasszal, 1 szerzett labdával és 5 kiharcolt személyi hibával kompenzálta ezt, így 29 VAL-t hozott a konyhára - a harmadik negyedben, 43-34 után 7 pontjával kulcsszerepet vállalt abban, hogy még az utolsó 10 perc előtt fordított Stevan Tot együttese.

Legjobb Hatodik Ember
Fodor Márton - Kaposvári KK (1)

Voltak ugyan jobb produkciók is nála, ha csak a statisztikát nézzük (James Kinney a Szolnoknál, Devon Saddler a Körmendnél, Mohácsi Máté pedig a ZTE-nél zárt 15-15 VAL-lal a padról, Simon Kristóf 16 VAL-ig jutott az ASE ellen), de Fodor hozta talán a legfontosabb szerepet a cserék közül, hiszen 16 ponttal (5/6 dupla, 2/4 tripla), 2-2 gólpasszal és eladott labdával, valamint 1 pattanóval zárt a Sopron elleni fordítás alkalmával, ami 14 VAL-t ért.
 

Foto, Slide - falcokc.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus