A forduló válogatottja - Alapszakasz, 4. forduló

A hétvége folyamán rendezték a magyar férfi NBI/A alapszakaszának 4. fordulóját - lássuk a játéknap legjobbjait, a forduló válogatottját!

Irányító
Mike Caffey - JP-TOP COP Jászberény (2)

Caffey húzóembere volt a forduló egyetlen szoros meccsén majdnem meglepetést okozó Jászberénynek. Nem ment neki a dobás (4/10 kettes, 3/8 tripla, 5/6 büntető), de 8 gólpasszt is kiosztott 3 eladott labda mellett, és volt 8 kiharcolt faultja is. Mivel 36 perc alatt végül 22 pontot és 4 pattanót is a közösbe tett, így 26 VAL-lal zárt. Az első félidőben volt ő is a jobb, ahogy csapata is, a második 20 perc során neki és Dramicsanyinnak sem sikerült megállítania az ellenfelet. Kis mázlija is volt, hogy ilyen teljesítmény is elég volt tőle most - mögötte a pécsi Walker és a fehérvári Chery voltak a legjobbak 22-22 VAL-lal.
 

Dobóhátvéd
Marko Popadics - Pécsi VSK-PANNONPOWER (1)

A Pécs első sikerében Walker és Budimir mellett elévülhetetlen érdemeket szerzett ő is, sőt, a legjobb volt Csirke Ferenc csapatában ezen a héten - ráadásul akkor volt igazán elemében, amikor még számított, hiszen az első félidőben, amikor csapata kiépítette 20 pontos vezetését, 12 pontot, 4 gólpasszt és 2 kiharcolt faultot jegyzett már. A mecsekaljai alakulat végül könnyedén intézte el a már Panteliccsel kiegészülő Zalaegerszeget, így természetesen helye volt a válogatottban neki is. 22 perc alatt 20 pontot dobott nagyszerű triplázással és büntetőzéssel (1/4 dupla, 3/4 tripla, 9/9 büntető), emellett volt 5 gólpassza, 5 kiharcolt faultja és 4 pattanója is 2 eladott labda mellett, így végül 27 VAL-lal zárt.
 

Kiscsatár
Luka Katura - Egis Körmend (1)

A körmendiek Jászberény ellen, a második félidőben bemutatott feltámadásában nagy szerepe volt, hiszen a 26-13-ra megnyert harmadik negyedben 11 egységet tett a közösbe, duplájával egalizált a Körmend a felvonás végén, a negyedik játékrész legelején pedig még 4 pontot szórt - elsősorban tehát általa fordította meg a találkozót Teo Cizmic csapata. 38 perc alatt végül 19 pontig jutott (4/4 dupla, 2/6 tripla, 5/5 büntető), volt még 3 pattanója és 4 kiharcolt faultja is 1-1 gólpassz és szerzett labda mellett, így végül 23 VAL-lal zárt. Ha ez egy kicsit magasabb szám lett volna, még a forduló legértékesebb játékosa is lehetett volna, mivel egy szoros mérkőzésen volt döntő a teljesítménye, így azonban erről lemaradt.
 

Erőcsatár
Rasztko Dramicsanyin - JP-TOP COP Jászberény (1)

A Jászberény másik vezére volt a Körmend ellen, de ahogy Caffey, úgy az ő jó játéka is kevésnek bizonyult a végén, hiába a 13 pontos félidei vezetés. 35 perc alatt végül 22 pontos (6/7 dupla, 1/4 tripla, 7/8 büntető), 10 pattanós dupla-duplát ért el, volt még 7 kiharcolt faultja, 2 szerzett labdája és 1-1 blokkja, valamint eladott labdája. Dramicsanyin hozta 33-as értékkel a legjobb VAL-t a forduló során, de mivel nem lett végül győztes csapat tagja, így ő sem lett végül a legértékesebb játékos. Egyetlen hozzá fogható teljesítmény volt egyébként négyes poszton a fordulóban, Hendlein Roland 31-es VAL-ig és szintén dupla-dupláig jutott, de ő a MAFC ellen 23 ponttal megnyert összecsapáson brillírozott, így a jászberényi négyes teljesítményét nem csak a 2 VAL miatt értékeltem többre.
 

Center
Ryan Wright - Falco KC Szombathely (1)

A Falco centere volt a forduló legmeghatározóbb centere, hiszen az ASE-t egy 20-assal hazaküldő Szombathely legjobbja volt. 19 pontos (9/14 mezőny, 1/3 büntető), 17 pattanós dupla-duplát jegyzett, ráadásul 8 támadópattanóval ő nyerte a fordulóban ezt a kategóriát is, nemcsak az összmutatót. Volt még 2-2 gólpassza és kiharcolt faultja, valamint 1-1 szerzett és eladott labdája. 33 perc alatt végül 30 VAL-t hozott össze, ami ugyan nem a legjobb a forduló során, de mivel a Jászberény kikapott, a Falco viszont az eddig még hibátlan Paksot ütötte ki neki köszönhetően, így nálunk ő lett most a forduló legértékesebb játékosa. Lóránt Péter volt hozzá nagyon közel 29 VAL-jával, de a KTE elleni 31 pontos siker még idegenben sem mérhető szerintem az ASE legyőzéséhez, ezért került be Wright.


Legjobb hatodik ember
Kevin Tiggs - Sopron KC (1)

A Sopron cserejátékosa borzasztóan jó munkát végzett a hétvégén a pálya mindkét oldalán, hiszen nagyon hatékonyan ért el 12 pontot (4/6 dupla, 4/4 büntető), emellett volt 7 kiharcolt faultja és 6 szerzett labdája is. Bár csapata az első negyedben építette ki előnyének nagy részét, amikor Tiggs pályán sem volt, végig meg is tudták tartani fórjukat, ebben pedig nagy szerepe volt a dobóhátvédnek, akit így a forduló legjobb cseréjének választottunk. Somogyi Gergely volt még rajta kívül, akit számításba lehetett venni, ő 20 perc alatt 25 VAL-t ért el a Nyíregyháza ellen, de egy plusz 40-es meccsen, úgyhogy azt a teljesítményt most kevesebbre értékeltem, mint amit Tiggs hozzátett saját csapata eredményéhez.
 

Foto, Slide - falcokc.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus