Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 12. forduló

Öt mérkőzést rendeznek szombat este a férfi A csoport alapszakaszának 12. fordulójából - lássuk a programot!

12. forduló

Jászberényi KSE (0-4) - Egis Körmend (5-1)
2020. december 5., szombat, 16:00

Ez lesz valószínűleg a hétvége legsimább meccse: a Jászberény 54 pontos vereséget szenvedett Pakson, alapvetően is voltak problémák a keretben, ráadásul edzőt is cseréltek, és játékost is küldtek el. Nem is mindenki bevethető hazai oldalon, úgyhogy szinte mindegy is, hogy az Egis Körmend a harmadik idegenbeli találkozóját vívja a héten. A két együttes között akkora különbség van jelenleg, hogy nagy meglepetés lenne még az is, ha a Berény szoros csatára tudná kényszeríteni a vasi piros-feketéket.

DEAC (5-3) - Alba Fehérvár (2-1)
2020. december 5., szombat, 17:00

Ez meg a forduló legnagyobb rangadója lehet, bár mindkét oldal küzd problémákkal. A DEAC legutóbb a körmendiektől szenvedett vereséget dupla hosszabbítás után, az Alba pedig Oroszlányban kapott ki. Előbbinél Moody és Polyák, utóbbinál pedig a Vojvoda, Markovics, Csorvási trió hiányzott, és ami elég volt Zalaegerszegen Forray Gábor együttesének, az az OSE ellen már nem. Az Alba nagyon tartalékos így, hogy csak a négy külföldije, illetve a 23 év alatti magyarok állnak rendelkezésre, ez pedig egy ilyen feszített menetrendben már döntő is lehet a harmadik meccsen. A DEAC-nak utaznia sem kellett, és még Moodyék nélkül is valamivel mélyebb az állománya Tóth Ádámnak és Somogyinak köszönhetően. A vendégek légiósaival eddig nincsenek problémák, de a fiataloknak fel kell lépniük Vojvodáék hiányában, ha a Fehérvár győzni szeretne Debrecenben.

Naturtex-SZTE-Szedeák (4-4) - Zalakerámia ZTE KK (1-3)
2020. december 5., szombat, 18:00

A Szedeák a jó kezdés után megtorpanni látszik, ráadásul nem is forgat túl sok embert Szrecsko Szekulovics - a hosszú kihagyás miatt ez most még talán kevésbé ütközik ki, kérdés, hogy mikor fog. A szegediek egyébként megszorongatták az ASE-t Pakson, nincs miért szégyenkezniük, most pedig hazai pályán egyértelmű favoritnak számítanak. Az ellenfél ugyanis az a ZTE lesz, amely eddig csak saját pályáján szerepelt, a legutóbbi két alkalommal pedig két bajnokesélyest fogadott, ki is kapott mindkettőtől, de nem volt biztató a játéka. Ante Nazor csapatában vannak hiányzók, Simon Kristóf és Antóni sem volt bevethető legutóbbi, utóbbi sérülése miatt már érkezett is egy külföldi. Ettől függetlenül a Szedeák még a kicsit visszafogottabb teljesítménye ellenére is esélyesebb jelenleg.

Atomerőmű SE (6-2) - PVSK-VEOLIA (2-3)
2020. december 5., szombat, 18:00

Ez nemrég még sokkal egyértelműbb mérkőzés lett volna, de az ASE nem mutatott jól a Szedeák ellen a győzelme ellenére sem, Dzunics Braniszlav sem az elégedettség hangján nyilatkozott a találkozót követően. A Pécs korábban nem mutatott sokat, a Sopron ellen viszont nagyon jó volt Dragan Alekszics együttese: a négy légiós szépen elosztotta a pontokat, Ruják András pedig extra hasznos volt. Ha meg tudja ismételni a mecsekaljai gárda a keddi teljesítményét, nagyon nagy problémákat okozhat még idegenben is az ASE-nek (az Albát is megszorongatták anno) - ettől függetlenül az állomány miatt a hazaiak még mindig esélyesebbnek tekinthetőek.

OSE Lions (3-5) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (3-0)
2020. december 5., szombat, 18:00

Az oroszlányi együttesnél vannak ugyan gondok továbbra is, de óriásit küzd meccsről meccsre Sebastjan Krasovec alakulata, ez még ebben a csonka szezonban is állandó - Illés Máté pedig nem először nyújtott kifejezetten jó és győzelmet érő teljesítményt. Az OSE feladata nem egyszerű: a Falcót látják vendégül, amelyet tavaly legyőztek hazai pályán, de idén legalább olyan nehéz dolguk lesz. A szombathelyiek nincsenek még csúcsformában, de a keretük ereje teljesen egyértelmű, top favoritok lényegében mindenhol. Most is azok, aztán hogy belelépnek-e ugyanabba a folyóba, mint tavaly, és ellenük mit ér az oroszlányi küzdőszellem, az szombaton kiderül.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus