Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 19. forduló

Szombaton és vasárnap lejátsszák a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 19. körét - a forduló beharangozóját olvashatjátok.

MAFC (3-15) - Naturtex-SZTE-Szedeák (8-10)
2017.02.25, szombat, 16:00

Szombaton ezzel a mérkőzéssel kezdődik a forduló. A MAFC két hete nem játszott tétmeccset, úgyhogy rendet tehettek Garai Péterék a fejekben, játékban, mindenben. Van egy új légiósuk is, ám ő még ezúttal nem fog pályára lépni, az eddigi keretnek kell megoldani, hogy esetleg már most elkezdjék a meccsek nyerését - sok választásuk nincs, ha el akarnak kerülni a playoutot jelentő helyekről. A Szedeáknak mindössze egyetlen idegenbeli győzelme van eddig a szezonban 7 vereség mellett, de a kupahétvége borzasztóan jól sikerült számukra, harmadik helyen végeztek, úgyhogy az egészen biztos, hogy plusz önbizalommal és érzelmi töltettel utaznak Budapestre. A kérdés az, hogy ki épült fel esetleg a cserék közül, mert voltak gondjaik, így a háromnapos győri rendezvénysorozatot is extra rövid rotációval vívták, de alapvetően ők az esélyesebbek természetesen.

Atomerőmű SE (5-13) - Alba Fehérvár (15-3)
2017.02.25., szombat, 18:00

A tabellán elfoglalt helyezések alapján ez sima vendég győzelem lesz, de azért Teo Cizmic irányítása alatt összekapta magát az ASE, ráadásul a kéthetes pihenőben csiszolhattak a játékon, frissebbek is lehetnek, mint voltak az utóbbi hetekben, Battle-t is jobban beépíthették, úgyhogy lehetnek nehéz percei bőven Dzunics Braniszlavéknak. Nem számíthat könnyű kirándulásra az Alba, de a fehérváriak megnyerték múlt szombaton a kupát, a bajnokságban is ők állnak az élen, mély és minőségi kerettel is rendelkeznek, úgyhogy ha talán nem is könnyen fogják megnyerni a mérkőzést, de mindenképpen őket tekinthetjük a masszív favoritnak, függetlenül attól, hogy a hat légiósuk közül ezúttal ki nem fog játszani.

JP Auto - JKSE (6-12) - Vasas Budapest (4-14)
2017.02.25., szombat, 18:00

Fontos mérkőzés ez mindkét gárda szempontjából, hiszen a Jászberény egy győzelemmel még egy utolsó nagy hajrát indíthat a középházért, ha viszont kikapnak, akkor a Vasasnak van nagyon komoly esélye elkerülni a playoutot jelentő helyekről. Mindkét gárdához jött nem olyan nagyon rég egy új légiós, Saddler és Wright, úgy tűnt az eddigiek alapján, hogy mindketten be is épültek szépen a csapatokba, és olyan óriási nagy különbség nincs állományban a két fél között. A Jászberénynek otthon (3-6), a Vasasnak meg idegenben (1-9) nincs túl jó mérlege, de mivel egyik együttes sem játszott már két hete (a Vasas egy része ott volt a Hepp Kupa Final Fourjában, de a kezdőötös például nem), nehéz megmondani, mire számíthatunk a két gárdától - valószínűleg szoros meccs lesz, bármelyik fél nagyobb arányú győzelme lenne talán csak meglepetés.

Kaposvári KK (12-6) - KTE-Duna Aszfalt (8-10)
2017.02.25., szombat, 18:00

A két együttes közül a Kaposvár játszott a kupadöntőn, és a negyeddöntőben csak hosszabbítás után kaptak ki attól a Szolnoktól, amely a végén mindössze egyetlen ponttal maradt alul a döntőben. Lehet talán hiányérzete a KKK-nak, mert a somogyiak kezében volt a továbbjutás az Olaj ellen, de összességében nézve semleges pályán hoztak egy X-et a bajnokság egyik legnagyobb esélye ellen, ebből erőt is meríthettek. Otthon egyébként is 7-2-es mérleggel bírnak, mostani vendégük, a KTE pedig 2-7-tel áll saját pályájától távol, úgyhogy egyértelműen Fekete Ádámék az esélyesebbek. Könnyű meccsük nyilván nem lesz, a Kecskemét ellen meg szoktak szenvedni a csapatok, de Forray Gáborék támadójátéka eddig csak a Petrauskas-féle ASE és a Vasas ellen volt elég idegenben - ha a kéthetes szünetben nem léptek nagyot előre, ez most kevésnek tűnik.

PVSK-PANNONPOWER (10-8) - Zalakerámia ZTE KK (11-7)
2017.02.25., szombat, 18:00

A forduló egyik, ha nem a legjobb meccse lehet ebből, két hasonló mérleggel álló csapat találkozik majd egymással. A pécsiek a Szedeáktól, a ZTE pedig az Albától kapott ki a kupa negyeddöntőiben, lényegében tehát ugyanúgy telt az elmúlt két hetük - azt leszámítva, hogy a kupadöntő előtt a Pécs nyerni tudott Kecskeméten, Bencze Tamásék viszont kikaptak a Körmendtől hazai pályán. A ZTE idegenben 5-3-as mérleggel bír (a MAFC elleni, Drungilas nélkül megvívott meccs mellett csak a Körmend és az Alba verte őket saját pályájuktól távol), ráadásul a két együttes közül ők rendelkeznek a hosszabb kispaddal is. A Pécs mellett szól a hazai pálya, de hiába ismert mindkét gárda alapjátéka, olyan hullámzó tud lenni mind a két együttes, hogy nagyon jósolni nem lehet.

Sopron KC (9-9) - Szolnoki Olaj KK (11-7)
2017.02.25., szombat, 19:00

Dragan Alekszics az előző szezon kezdetén még a Szolnok kispadján ült, most már ő irányítja a Sopront a bajnok ellen. Az Olaj a kupában úgy is csak egyetlen ponttal maradt alul a döntőben Lóránt Péter duplája után, hogy Isten igazából nem játszottak jól - a negyeddöntőben már majdnem búcsúztak is rögtön, ha a Kaposvár ellen a rendes játékidő végén Wisseh pontot tud szerezni, teljesen máshogy alakulhatott volna a hétvége. Vojvoda összeszedett egy sérülést még a múlt csütörtöki meccsen, de mivel végigjátszotta a kupát, valószínűleg itt is pályára fog. Az Olaj egyértelműen jobb állománnyal rendelkezik, de a hazaiak is összeálltak az utóbbi időben, ugyanúgy 4-1-es mutatójuk van az utolsó 5 meccsen, mint a címvédőnek. Azt is ki kell emelni, hogy az idény első felét lényegében végigbukdácsoló SKC otthon 6-2-vel áll, a Szolnok viszont csak 3-6-tal idegenben - Kmézics Zorán irányítása alatt azért sokat javult a helyzet ilyen szempontból is a vendégeknél, de izzadós meccsre számíthatnak Vojvodáék.

Egis Körmend (12-6) - Falco KC Szombathely (12-6)
2017.02.26., vasárnap, 18:00

Újabb vasi rangadót rendeznek múlt csütörtök után, de ezúttal a helyszín Körmend lesz. A hazaiaknak hét közben volt még egy franciaországi kirándulásuk, két nappal többet játszottak a győri kupadöntőn is, úgyhogy egészen biztosan nem ők a pihentebbek. Ez még akár döntő is lehetne, ha egyrészt nem lett volna teljesen mindegy már a kupa negyeddöntőjében is, másrészt nem lenne két új légiósa is a körmendieknek Lasan Kromah és Cole Dickerson személyében - ha valakinek van valami kisebb baja a légiósok közül, nyugodtan lehet variálni. Nem mellesleg Horti Bálint is edzett már a csapattal, úgyhogy teljes fegyverzetben léphet pályára Gasper Potocnik együttese. A Falcónak fejben kell rendet tennie, mert a kupában lemosta őket a megfogyatkozott Körmend is - előtte jobb formát mutattak, de azt gyakorlatilag a sutba dobhatták ezzel a győri produkcióval. Jelen körülmények (felépülő sérült, új légiósok) és a Falco újabb idegenbeli, ráadásul pont a Körmend elleni blamája miatt a hazaiak egyértelműen esélyesebbek.

Foto, Slide - Rébay Viktor, Kosársport MKOSZ facebook-oldal

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus