Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 20. forduló

Pénteken és szombaton játsszák a magyar férfi élvonal alapszakaszának huszadik fordulóját - nézzük, hogy mit érdemes tudni a találkozók előtt.

KTE-Duna Aszfalt (10-9, 6.) - JP Auto - JKSE (13-6, 3.)
2019. március 1., péntek, 18:00

Kupa után nagyon nehéz formáról beszélni, de jó mérkőzés várható, hiszen a KTE otthon 7-1-gyel áll, a Jászberény pedig megmutatta már, hogy bárkit bárhol képes legyőzni - a kupahétvége második és harmadik napjának terhelése más szint, mint ami két hét pihenő után éri majd a csapatot, várhatóan megint jobbik arcát mutatja majd Nikola Lazics csapata. Szoros mérkőzésre van kilátás, ahol az utolsó támadás dönthet, mindkét csapat előszeretettel játszott 1-2 pontokon múló ütközeteket ebben az idényben.

Naturtex-SZTE-Szedeák (5-14, 13.) - Pécsi VSK-VEOLIA (9-10, 8.)
2019. március 1., péntek, 18:00

A Szedeáknak gyakorlatilag kötelező győznie, ha még komolyan gondolja a középházat, a Pécs pedig a kupahétvégén már biztatóbb volt, de előtte a TF-től kapott ki hazai pályán, azt a nem várt vereséget pedig ki kell javítania valahol. Alapvetően is esélyesebb lenne Csirke Ferenc alakulata, még idegenben is, viszont most kötelező megmutatnia a mecsekaljai gárdának, hogy mennyire gondolja komolyan a későbbi PO-ba jutást - ha javítják a hibákat, be kell húzniuk ezt a meccset, ha nem teszik meg, akkor veszélyes vízekre eveznek.

DEAC (10-9, 7.) - Szolnoki Olaj KK (17-2, 1.)
2019. március 2., szombat, 18:00

A forduló rangadóján a kupabronzérmes fogadja a kupagyőztes listavezetőt. Az Olajnál a sérültek helyett egyetlen új játékos érkezett, de azt a győri kupahétvége is megmutatta, milyen szinten tud koncentrálni Dragan Alekszics együttese, ha tényleg odateszi magát. A DEAC-ot ettől függetlenül nem lehet leírni, főleg hazai pályán, ahol 9-1-gyel áll Berényi Sándor alakulata. Most hosszabb is a hajdúsági alakulat kerete, de ettől még papíron nem tekinthető esélyesnek az ellen a Szolnok ellen, amely óriási teljesítményt nyújtott a kupában is, a bajnokságban pedig 19 forduló alatt két 1-1 pontos veresége van csak 17 győzelem mellett.

Atomerőmű SE (8-11, 9.) - Sopron KC (8-11, 10.)
2019. március 2., szombat, 18:00

Mindkét gárdának nagyon kell a győzelem. Az ASE-nél Dzunics Braniszlav elkezdhette a munkát, az új légiós magasember is beszállhat, így új impulzusok jöhetnek a paksiakhoz, ami nagyon kelleni fog nekik, pocsék formában voltak a kupaszünet előtt, sorozatban négy találkozót buktak. A Sopron ellen azonban még így is esélyesnek számítanak, mivel az SKC idegenben csak a TF-et tudta felülmúlni (1-8) - kérdés, Dzunics milyen munkát tudott elvégezni az utóbbi két hét során, ez mindenképpen kérdőjelet rak a meccs mögé.

Zalakerámia ZTE KK (11-8, 5.) - Kaposvári KK (7-12, 12.)
2019. március 2., szombat, 18:00

A ZTE kiesett az Alpok Adria Kupából, a magyar kupában pedig a negyeddöntőben búcsúzott, ettől függetlenül hazai pályán mindenképpen favoritnak számít a szezon első felében pocsék teljesítményt nyújtó Kaposvár ellen. A somogyiak kezdenek magukra találni, kérdés, időben teszik-e mindezt - idegenben csak a TF legyőzését tudják felmutatni, azt is csak hosszabbítás után (1-8), míg a ZTE otthon csak a tabella első két helyezettjétől kapott ki (7-2), így esélyesebb a hosszú szünet ellenére is.

Alba Fehérvár (8-11, 11.) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (12-7, 4.)
2019. március 2., szombat, 18:00

A forduló másik rangadóját az Alba és a Falco vívja. Az Alba egész évben problémákkal küszködik, sehogy nem akar összeállni egy hosszabb győzelmi sorozat az év legelejét követően, és ennek megfelelően teljesen random, hogy éppen mit várhatunk Lóránt Péteréktől. A hazaiaknak akár a középházi szereplésük is múlhat ezen az összecsapáson, a motiváció talán náluk lehet nagyobb, a szombathelyiek azonban minőségibb kerettel rendelkeznek - kérdés, hogy Gasper Okorn megtalálja-e mondjuk Perl Zoltán helyét, és még inkább, hogy milyen nyomot hagyott a fejekben a Szolnok elleni kupadöntő.

Serco - TF-BP (2-17, 14.) - Egis Körmend (13-6, 2.)
2019. március 2., szombat, 18:30

A TF legutóbb óriási meglepetésre nyert Pécsen, a Körmend pedig már a kupa negyeddöntőjében búcsúzott, aminek nyilván nem örültek a piros-feketéknél. Ettől függetlenül ezen az összecsapáson teljesen egyértelműek az erőviszonyok, a vasiak sokkal jobb csapattal rendelkeznek, és AAK továbbjutás ide vagy oda, ezt a mérkőzést le kell hozniuk. Ha félvállról veszik a fővárosi együttest, megéghetnek, de alapvetően ennek egy sima vendég győzelemnek kellene lennie.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus