Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 23. forduló

Kedden és csütörtökön lejátsszák a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 23. körét - a forduló beharangozóját olvashatjátok.

Atomerőmű SE (7-15, 12.) - Egis Körmend (16-6, 2.)
2017.03.14., kedd, 18:00

A bombaformában lévő Körmend látogat a hektikusan szereplő ASE otthonába. A paksiak egy hete a Szolnokot győzték le, a hétvégén azonban annál sokkal gyengébb játékkal kikaptak a Szedeák otthonában, így megint két meccsre van tőlük a középház, ami 4 fordulóval az alapszakasz vége előtt soknak tűnik. Annyi előnye van most a paksiaknak, hogy újra hazai pályán játszhatnak, illetve hogy Teo Cizmic jól ismeri a mostani ellenfelet, de ettől függetlenül a vasiak jóval jobb állománnyal rendelkeznek, óriási formában vannak (hat győzelmet zsebeltek be zsinórban), Lasan Kromah-val pedig nagyot húztak, az már most látszik. Az ASE játszhat egy jó és szoros meccset, ha hozza a Szolnok ellen látott teljesítményt, de papíron egyértelműen esélyesebbek a vendégek. Ha nyer a Körmend, matematikailag is biztos a felsőházi szereplése, a paksiak középházi esélyei viszont egy vereséggel minimálisra csökkennének.

PVSK-PANNONPOWER (12-10, 7.) - JP Auto - JKSE (7-15, 11.)
2017.03.14., kedd, 18:00

A Pécs egy borzasztóan hullámzó meccsen veszített a Sopron otthonában, de a Jászberény is kikapott, legutóbb Körmenden szenvedtek vereséget Stevan Tot fiai, és összességében hárommeccses vereségsorozatban vannak. Két hiányzójuk is lesz várhatóan a palánk alatt, Sztamenkovics és Cseh sem lesznek bevethetőek, így pedig jócskán megfogyatkoznak az esélyeik, hiszen az egyébként sem túl bő rotációjukból kiesnek ketten. Ettől függetlenül a négy légiósára még mindig építhet a JKSE, Bojics például kifejezetten érdekes csatát vívhat Sejficcsel, Saddler pedig Nelsonnal, de a Pécs alapvetően is összeszedettebb, kialakultabb játékot játszik, a két magasember hiányában pedig még nagyobb lehet a főlényük - papíron Csirke Ferencéknek áll a zászló. A hazaiaknak nyerniük kell, ha még a felsőházi pozíciókat meg akarják célozni, a vendégeknek pedig a középházhoz kellene a siker.

KTE-Duna Aszfalt (9-13, 10.) - Sopron KC (11-12, 9.)
2017.03.14., kedd, 18:00

Fontos mérkőzés ez mindkét gárda szempontjából, mert bár a Kecskemét "csak" két győzelemre van az alsóházi gárdáktól, de 4 fordulóval az alapszakasz vége előtt jó esélyei vannak arra, hogy a középházba jusson, onnan viszont a PO-ba már nem, ha most veszítenek Forray Gáborék. A Sopronnak is pont emiatt kell a siker, hiszen a középházba mindenki viszi tovább az addig elért eredményeit, úgyhogy kifejezetten jó meccsre van kilátás. A Kecskemét megtörte a rossz sorozatát a MAFC ellen, igaz, csak hosszabbításban, az SKC pedig a Pécset győzte le, de hozzá kell tenni, hogy idegenben vannak problémáik az edzőváltás óta is. A vendégek kerete erősebb, hosszabb az állományuk, de ezt nem mindig sikerül kihozni, míg a hazaiak valamivel stabilabb produkciót nyújtanak ahhoz képest, amilyen állományuk van - könnyen lehet, hogy a hazai pálya a KTE felé billenti a mérleg nyelvét, mérleg és kereterősség ide vagy oda.

Kaposvári KK (14-8, 5.) - Falco KC Szombathely (16-7, 3.)
2017.03.16., csütörtök, 18:00

Ez is egy jó meccs lesz, hiszen két felsőházi helyen álló együttes néz majd szembe egymással, ráadásul nem is igazán lehet jósolni. A Falcóról még mindig nagyon óvatosan kell beszélni, ha idegenbeli találkozó jön, mert 4 meccses győzelmi sorozatuk közben háromszor otthon játszottak, Kecskeméten tudtak nyerni. A Kaposvár két vereséget javított legutóbb a Vasas otthonában, de egy szinte végletekig kiélezett mérkőzésen. Mindkét gárda kifejezetten jól szerepel összességében, de vannak elég nagy kihagyásaik is, bármi elképelhető ezen a találkozón - a szombathelyieknél nem ez lenne az első alkalom idén, hogy elhisszük, idegenben is összeállt a játékuk, aztán jön egy óriási leolvadás tőlük. Alapvetően valamivel erősebbnek tűnik a Falco állományra, az utóbbi hetekben jobban is ment nekik a játék (az utolsó két és fél meccsen egészen jó teljesítményt hoztak), de itt is könnyen döntő lehet az, hogy a Kaposvár játszik majd hazai parketten. A somogyiaknak nagyon kellene a győzelem, mert ők még kicsúszhatnak a felsőházból könnyedén, de egy kaposvári győzelem esetén a Falcóra is áll ugyanez.

Vasas Budapest (4-18, 13.) - Szolnoki Olaj KK (14-8, 4.)
2017.03.16., csütörtök, 18:00

Ez a találkozó most egyértelműnek tűnik, miután a Szolnok összeszedett, jó játékkal verte a hétvégén a listavezető Alba Fehérvár gárdáját - előtte ugyan kikaptak Pakson, de valószínűleg helyre tett mindent ez a szombati siker. A Vasas legutóbb már jobban játszott, majdnem végig koncentrálni tudott, még a negyedik negyed közepén is egálban álltak a Kaposvárral, de elszenvedték zsinórban ötödik vereségüket is. A két gárda állománya közötti különbség ismert, és valószínűleg Kmézics Zoránék is tudják, hogy akkor ért igazán valamit a Fehérvár elleni diadal, ha nem egy ASE elleni leolvadás ismétlődik meg újra - nem mellesleg nekik sem biztos még a helyük a felsőházban, hiszen a hatodik ZTE csak egy vereséggel gyűjtött be kevesebbet náluk. A Vasas teher nélkül játszhat ezúttal, ez szólhat mellettük, de az Olaj egyértemű favorit.

Alba Fehérvár (18-4, 1.) - Naturtex-SZTE-Szedeák (11-11, 8.)
2017.03.16., csütörtök, 18:30

Az Alba kikapott a Szolnok otthonában legutóbb, de előtte sorozatban nyerték a meccseiket magabiztos játékkal. Az Olaj kifejezetten jól dobott ellenük, azzal feltörte a védelmüket, és erre talán képes lehet a Szedeák is, hiszen támadásban produktív és hatékony csapatkosárlabdát játszanak, ahonnan a többiek közül kiemelkedve általában két ember extrát tud hozni. Azt is hozzá kell tenni azonban, hogy az állományuk jóval rövidebb, mint a vendéglátó kerete, és ha nem működik a támadójáték, akkor nem igazán látni, hogyan állítják majd meg Dzunics Braniszlavék gyors, rohanós játékát. A keret és a hazai pálya is az Alba mellett szól, egyértelműen ők az esélyesek - bár már a felsőházban vannak, de ha meg is nyerik az alapszakaszt, akkor sem mindegy, milyen mérleggel és előnnyel teszik mindezt.

Zalakerámia ZTE KK (13-9, 6.) - MAFC (3-19, 14.)
2017.03.16., csütörtök, 19:00

Ezen a mérkőzésen a ZTE nem hibázhat, ha akar még valamit a felsőháztól, hiszen a Kaposvár és a Szolnok is 1-1 meccsre van előtte, most pedig a bajnokság utolsó helyezettjét fogadják. Bencze Tamásék egyre jobb játékot hoztak, mielőtt kikaptak Szombathelyen legutóbb, de mivel ott eddig még senkinek nem sikerült nyernie, így azért olyan nagyon nem kell összeesniük. A MAFC Duvjnak leigazolása óta érezhetően veszélyesebb csapat lett, legutóbb a KTE már csak hosszabbításban tudta legyőzni őket, de kérdés, hogy azt a vereséget hogyan dolgozzák fel - hátrányból jöttek vissza, a végén a Kecskemét egyenlített, úgyhogy volt esélyük nyerni a rendes játékidőben. Mindent egybevéve a ZTE saját közönsége előtt játszhat, papíron Duvnjaktól függetlenül is jóval jobb állománnyal rendelkeznek, úgyhogy a Zalaegerszegnek elvileg hoznia kell ezt az összecsapást.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus