Bemelegítés - A-csoport, Elődöntők, 2. kör

Szombat este folytatódik az elődöntők köre a magyar férfi A-csoport idei rájátszásában - a második találkozók előtti felvezetőket olvashatjátok.

 

Elődöntők, 2. mérkőzések

Egis Körmend - Szolnoki Olaj KK
2016.05.21., szombat, 18:00

Az első mérkőzésen a Körmend el is vette a Szolnok pályaelőnyét, így fordult a kocka, jelenleg (talán) esélyesebbnek tekinthető a körmendi alakulat a döntőbe jutásra, főleg ha a szerdai játékot is alapul vesszük, nem csak az eredményt. Az Olaj az első félidőben még úgy ahogy tartotta magát (vezettek is), de ott is az volt a kulcs leginkább, hogy Keller Ákos elképesztően támadópattanózott, egyszerűen nem tudták tartani a palánk alatt - úgy végeztek a hazaiak 43 dobott ponttal, hogy rengeteg második esélyük volt a centernek köszönhetően. A fordulás után sokkal kiegyenlítettebb lett a pattanócsata, a Körmend pedig fejben jobban bírta a végjátékot. Úgy tűnt, hogy hiába a magyarok visszafogottabb teljesítménye, így is ők maradtak frissebbek fizikálisan, ami nagyon kevés jót vetít előre a kétszeres címvédőnek - leginkább ez a dolog volt az, amiben bízhattak, mert előrefelé egyértelműen kreatívabb a vasi csapat, de ha a kemény védekezésben ők őrlődnek és nem az ellenfél, akkor a döntőbe jutás sem lesz meg idén Szolnokon. Azért Sztojan Ivkovicsékat láttuk már ennél jobban is játszani az utóbbi hetekben, nem lefutott még a dolog, most van lehetőségük javítani, de nagyon úgy tűnik, hogy a Körmend a kupahétvége után ezúttal is tökéletesen időzítette formáját, hazai közönségük is nagy pluszt jelent számukra az otthoni meccseken, úgyhogy mindent figyelembe véve esélyesebbek lesznek holnap.

A párharc állása: 1-0 az Egis Körmend javára.

Atomerõmû SE - TLI-Alba Fehérvár
2016.05.21., szombat, 18:00

Semmi nem történt az első találkozón, csak amire lehetett számítani: az ASE pillanatok alatt összeszedett egy 15 pont körüli hátrányt, amiből nem is volt számukra visszaút. Van honnan összeszedniük magukat, ugyanis szerintem egy Sopron elleni 3. és 5. meccsen mutatott produkció ez ellen az Alba ellen egyszerűen kevés lesz hazai pályán is. A fehérváriaknak voltak gondjaik a szoros végjátékokkal idegenben, de jelenleg kategóriákkal jobb passzban vannak, mint ellenfelük. A középszakaszban egy paprikás, két kiállítást és eltiltást hozó meccsen győzött a vendéglátó alakulat. Igazából az ASE-ban állomány alapján benne van, hogy felállt védelem ellen is hatékony legyen, márpedig ezzel lehetne leginkább kihúzni az Alba méregfogát (jó védekezések utáni gyorsindítások), de a kerethez mért maximum nagyon kevésszer jött ki belőlük. Ha Dzunics Braniszlavék képesek egyrészt hátul agresszívek lenni, másrészt elöl nem a triplákat, hanem a 2-2-ket, labda nélküli befutásokat, szóval csapatjátékot erőltetni, akkor könnyedén nyerhetnek idegenben is - azt hangsúlyozni kell viszont, hogy erre, már könnyed vendég-győzelemre Pakson nem nagyon volt idén példa. Ha az Alba nyer, borítékolni lehet a 3-0-t nekik, az ASE gyakorlatilag a szakadék szélén van az idegenbeli teljesítményük miatt - ha kikap a Paks, kétszer kellene nyernie idegenben, az jelen formájukban teljesen kizárt. Mivel otthon eddig valahogy szinte mindig behúzta a sikert Schmidt Béla csapata, így nagyjából hasonlóak az esélyek, de minden mást figyelembe véve a székesfehérváriak lehetnek bizakodóbbak jelenleg.

A párharc állása: 1-0 a TLI-Alba Fehérvár javára.


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus