Hoppolók és Koppolók - 15. forduló

Szerda este fejeződött be a Férfi NB I A-csoport 15. fordulója, nyakunkon a következő játéknap. Ám mielőtt még újra útjára indulna a labda, nézzük meg, hogy mely játékosok kerültek fel a legutóbbi fordulóban a felül-, illetve alulteljesítő játékosok listájára.

Hoppolók:

Nikolas Raivio – Fortress Jászberény

Végre azon a poszton játszhatott, mely az „övé”, ahol a lehető legjobbat, legtöbbet tudja kihozni magából. Hosszú böjtölés után végre jól ment neki a játék, s győzelmet ünnepelhetett csapattársaival. 27/9 ponttal (12-ből 9 mezőnyből, 4-ből 3 hárompontos, 6-ból 6 büntető), 8 lepattanóval (6 védő, 2 támadó), 3 szerzett, 2 eladott labdával, 5 kiharcolt falttal, valamint 2 gólpasszal zárta a találkozót, mely összesen 40-es VAL értéket jelent, amit 33 játékperc alatt hozott össze.

Sömenek Martin – EGIS Körmend

Rakocsevics, Farkas sérülése és Grebenár faltproblémái miatt a fiatal játékos 28 játékpercet kapott Hencsey Tamástól, s ezt komoly mennyiségű játékidőt maximálisan meghálálta, jó játékkal rukkolt elő, segítette győzelemhez csapatát. Nyolc pontos fehérvári vezetésnél fontos triplát jegyzett, mellyel elindította a csapatát az egyenlítés, fordítás útján. 12/6 ponttal (6-ből 4 mezőnyből, 3-ból 2 hárompontos, 2-ből 2 büntető), 4 lepattanóval (2 védő, 2 támadó), 1 eladott labdával, 1 kiharcolt falttal és 1 gólpasszal zárta a mérkőzést.
 
Tóth Norbert – Alba Fehérvár

A végjátékban dobott triplájával adott még egy esélyt csapatának, hogy egyenlítsenek, melyet Juhos meg is tett. Moore hibáit, azonban nem tehette 100%-ban jóvá, így remek teljesítménye ellenére is vesztes csapat tagjaként távozott a parkettről. 27/3 pontos szezoncsúccsal (16-ból 11 mezőnyből, 1-ből 1 tripla, 5-ből 4 büntető), 3 lepattanóval (1 védő, 2 támadó), 1 szerzett, 3 eladott labdával, 5 kiharcolt falttal, 1 gólpasszal fejezte be a találkozót. 

Koppolók:

Jerrell Williams – Naturtex-SZTE-Szedeák

Hatalmas előnyt veszített el, s szenvedett vereséget a szegedi együttes Kecskeméten. A ponterős légiós még a bajnokság elején hozott utoljára olyan pontszegény produkciót, mint péntek este. Az utolsó negyedben két kapott blokkot, és három eladott labdát jegyeztek fel nála, utolsó pontját a a második félidő elején szerezte, amikor 19 pontos előnyben volt még csapata. Végül 9/3 pont (10-ből 4 mezőnyből, 4-ből 1 tripla, 2-ből 0 büntető), 7 lepattanó (6 védő, 1 támadó), 1 szerzett mellett 6 eladott labda, 3 kiharcolt falt és 3 gólpassz került a statisztikájába, mielőtt 32 játékperc után kipontozódott.

Ramone Moore – Alba Fehérvár

Pontszerzésben Tóth Norbert mögött a második legjobb fehérvári játékosként tudta le a vasárnapi derbit. Az utolsó percben három mérkőzés kimenetelét befolyásoló hibát vétett, két eladott labda miatt bosszankodhatott, valamint azért, mivel nem tudta megakadályozni El-Amin utolsó dobását. Amennyit a záró játékrészben és előtt a pozitív oldalon hozzátett a csapat teljesítményéhez, azt az utolsó minutumban szinte lenullázta. 22/6 pontot (17-ből 8 mezőnyből, 5-ből 2 tripla, 4-ből 4 büntető), 5 lepattanót (1 védő, 4 támadó), 4 eladott labdát, 4 kiharcolt faltot, 3 gólpasszt, és 1 blokkot jegyeztek fel a statisztikájába.

 

Fotó - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus