Hoppolók és Koppolók - 18. forduló

Csütörtökön egy, szombaton további öt mérkőzést rendeztek a Férfi NB I A-csoportjában. A 18. forduló találkozói bővelkedtek szoros ütközetekben, folytatódtak pozitív sorozatok. A magyar játékosok elárasztották a felülteljesítő játékosok listáját. Lássuk, kik kerültek fel az eheti listánkra.

Hoppolók:

Ruják András – Sorponi KC

Fontos győzelmet aratott a soproni csapat a Falco otthonában, melyből nagyon fontos részt vállalt magára az irányító. Ahogy a Kecskemét elleni siker alkalmával, úgy most is nagy szükség volt az ő ponterős játékára ahhoz, hogy az SKC be tudja gyűjteni a győzelmet. Az első félidőben értékes pontokkal járult hozzá ahhoz, hogy a soproniak leszakítsák magukról a hazaiakat. Minimális hibaszázalékkal dolgozott a támadások befejezése, s a társak kiszolgálása terén is. 18/3 pontot (11-ből 7 mezőnyből, 2-ből 1 hárompontos, 4-ből 3 büntető), 2 lepattanót, 1 szerzett labdát, 4 kiharcolt faltot, valamint 5 gólpasszt jegyeztek fel a statisztikájába.

Csorvási Milán – Naturtex – SZTE – Szedeák

Nagyszerű produkciót nyújtott az elmúlt két hónapban a megszokottnál visszafogottabb teljesítményt mutató magasember. Elég bizonyíték ehhez, hogy a korábbi válogatott center 31 pontos felnőtt karriercsúcsot dobott a Kaposvár otthonában, ám a hosszabbításba torkolló találkozót nem tudta megnyerni a szegedi együttes. Az első negyedben 11 pontot rámolt be a hazaiak gyűrűjébe, nagy lendületet kölcsönözve ezzel csapatának. Precízen dolgozott a dobások terén, hiszen mezőnykísérleteiből csak három, büntetőiből mindössze egy maradt ki. 31 pontot (13-ból 10 mezőnyből, 12-ből 11 büntető), 14 lepattanót (10 védő, 4 támadó), 2 szerzett labdát, 8 kiharcolt faltot jegyzett, negatív oldalra 4-4 eladott labdát és kapott blokkot írtak be a lőlapján.

Horváth Ákos - Naturtex – SZTE – Szedeák

Hosszú várakozás után végre olyan játékot láthattak tőle a szurkolók, s a szegedi szakmai stáb, mely a tavalyi, de leginkább a két évvel ezelőtti Horváth Ákosra emlékeztetett. A második félidőben fontos pontokat szállított, segítségével érte utol csapata a hazaiakat. Utolsó hárompontosának köszönhetően, egy perccel a hosszabbítás lejárta előtt még két ponttal vezetett csapata. Ahogy Csorvási, úgy ő is komoly szerepet vállalt a bravúrközeli eredmény eléréséből. 30/9 ponttal (19-ből 12 mezőnyből, 7-ből 3 hárompontos, 4-ből 3 büntető), 1 lepattanóval, 1 szerzett, 3 eladott labdával, 4 kiharcolt falttal, és 3 gólpasszal zárta a mérkőzést.

Halász Ákos – Pécsi VSK – PannonPower

Bravúros győzelmet aratott hazai pályán a Pécs a listavezető ASE felett, a találkozón újra bizonyítást nyert, hogy nem feltétlenül a pontmennyiségben rejlik a sikeresség. A baranyaiak 23 éves hátvédje csupán 5 pontot szerzett (4-ből 2 mezőnyből, 2-ből 1 büntető), ám mezőnymunkájával kiemelkedett a mezőnyből, különösen annak tükrében, hogy mindössze 15 percet töltött a parketten. Az első félidőben 4, a másodikban további 2 labdaszerzést jegyeztek fel neki, továbbá megkaparintott 5 gyűrűről lecsorgó labdát (1 védő, 4 támadó), valamint 4 alkalommal hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait. Méltán került be a forduló válogatottjába, mint legjobb hatodik ember.

Matija Poscic – Marso-Nyíregyházi KK

December közepe óta tart jó formája, igaz akkor még nem érkeztek a győzelmek az NYKK számára. Januárban azonban már sorozatban harmadik mérkőzését nyerte meg Sitku Ernő csapata, ráadásul a horvát magasember a ZTE ellen lejátszotta magyarországi pályafutása eddigi legjobb találkozóját. 36 játékperce alatt masszív dupla duplát hozott össze, mely 20 pontból (13-ból 8 mezőnyből, 4-ből 4 büntető), 15 lepattanóból (7 védő, 8 támadó) állt össze, továbbá 2 szerzett, 3 eladott labda, 4 kiharcolt falt, 2 gólpassz, és 2 blokk került neve mellé.

Polyák László - Marso-Nyíregyházi KK

A szezon során először tudott tíz pont fölé kerülni, továbbá idénybeli legjobb teljesítményét produkálta a húsz éves irányító. Csapata remek teljesítményéből ő is alaposan kivette részét abban a 20 percben, amikor a parketten tartózkodott. Dobást alig hibázott, hiszen 13/6 pontját 6-ből 4-es mezőny, és 4-ből 3-as büntetőmutatóval hozta össze. Ezen felül 3 szerzett labda, 5 kiharcolt falt, 5 gólpassz, 1 blokk állt neve mellett a lefújáskor, a negatív régióban pedig mindössze 1 eladott labda.

Perl Zoltán – Falco-Trend Optika KC Szombathely

A múlt hét után ismét a kezdőcsapatba jelölte mestere, a kapott bizalmat pedig a lehető legjobban hálálta meg, holtversenyben csapata legeredményesebb játékosaként fejezte be a találkozót. Ha ő nem játszik ilyen megbízhatóan, ponterősen, akkor minden bizonnyal sokkal hamarabb eldöntötte, maga javára fordította volna a rangadót a soproni együttes. A szombathelyi szurkolók legnagyobb sajnálatára az ő teljesítménye kevésnek bizonyult a győzelemhez. 19/3 ponttal (11-ből 6 mezőnyből, 2-ből 1 hárompontos, 6-ból 6 büntető), 2 lepattanóval, 2 eladott labdával, 4 kiharcolt falttal, 1 gólpasszal fejezte be a találkozót.

Koppolók:

Brane Savic – Fortress Jászberény

Eddig mindössze egyetlen kiemelkedő mérkőzést tudott hozni a honosított irányító. Korábban az előkészítés jól ment neki, azonban az elmúlt időszakban már ott is visszaesett teljesítménye, a minimálisra szorított ponttermése mellett. 0 pont (4-ből 0 mezőnyből), 4 lepattanó, 3 eladott labda és 3 gólpassz állt neve mellett a lefújáskor.

Szabó Zsolt – Atomerőmű SE

Finoman fogalmazva nem fogott ki jó napot a listavezető válogatott magasembere. Pedig Vaughn hiánya, valamint Körtélyesi és Jones visszafogott játéka miatt égető szükség lett volna pontjaira, védőmunkájára, jó teljesítményére. 22 játékperce alatt azonban csupán 7/3 pont (8-ból 3 mezőnyből, 4-ből 1 hárompontos), 4 lepattanó, 4 eladott labda, és 2 gólpassz került a lőlapjára.
 

Slide és Fotó - Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus