Hoppolók és Koppolók - 22. forduló

Szombaton hat mérkőzéssel fejeződött be a Férfi NB I A-csoportjának alapszakasza. A 22. forduló után minden kérdésre választ kaptunk, kialakult az alsó-, és a felsőház mezőnye is. Ezen a héten a felül-, és alulteljesítő játékosok listájára kivétel nélkül olyan kosarasok kerültek, akiknek együttesei vereséget szenvedtek. Lássuk, hogy kik szerepelnek friss listánkon.

Hoppolók:

Perl Zoltán - Falco – Trend Optika KC Szombathely

Több játékosát nélkülözni kényszerült a szombathelyi gárda a Kaposvár otthonában. Ennek ellenére nem adták meg magukat a sárga-feketék, igaz kérdés nem fért hozzá, hogy a hazaiak behúzzák a találkozót. Perl vezetésével tisztességgel helytállt a Falco, az irányító 19/9 ponttal (8-ból 7 mezőnyből, 4-ből 3 hárompontos, 2-ből 2 büntető), 3 támadólepattanóval, 3-3 szerzett és eladott labdával, 2 kiharcolt falttal, 5 gólpasszal, és 1 blokkolt dobással végzett csapata legjobbjaként a kaposvári mérkőzésen. A szombathelyi tehetség formáját jól szemlélteti, hogy utolsó hat mérkőzésén rendre eljutott legalább 14 pontig, átlaga 17 egység, melyet pazar, 67%-os mezőnymutatóval ért el. Ha teljes lesz a sárga-feketék kerete és Perl tartani tudja ezt a formát, akkor joggal bízhatnak abban, hogy elcsípik az utolsó rájátszást érő helyet. A magyar kosárlabda szempontjából pedig örömteli lenne, ha a sérülések elkerülnék és nem csak nevelőedzőit, szurkolóit, hanem minden magyar kosárszerető embert büszkeséggel töltené el az ő szereplése, játéka, ebben, s az előttünk álló szezonokban.
 
Halász Ákos – Pécsi VSK – PannonPower
 
Alaposan kitett magáért a Kovács Péter hiányában több játéklehetőséghez jutó hátvéd. Rá különösen igaz, hogy teljesítményét nem a pontszerzése alapján kell értékelni, ugyanis több alkalommal előfordult, hogy a védőmunkában nyújtott kiemelkedőt. Az Alba ellen csapata sima vereséget szenvedett, ő azonban több szempontból is együttese legjobbjaként szerepelt a szombati mérkőzésen. Pontok terén idénycsúcsnak számító 16/3 egységet tett a közösbe (6-ból 3 mezőnyből, 3-ból 1 hárompontos, 10-ből 9 büntető), továbbá 5 lepattanó (4 védő, 1 támadó), 3 szerzett labda, 8 kiharcolt falt, és 6 gólpassz tornászta fel a VAL mutatóját 32-es értékig.
 
Matija Poscic – Marso-Nyíregyházi KK
 
A nyíregyházi csapat erejéből csak arra telt, hogy fussanak az eredmény, s a körmendi együttes után. A szerb center alaposan kitett magáért, hisz szezonbeli legjobb teljesítményét nyújtotta, masszív dupla duplával örvendeztette meg szurkolóit, ám mindez csak ahhoz volt elegendő, hogy szorosabb mérkőzésre kényszerítsék társaival a vasi alakulatot. 28/3 ponttal (21-ből 13 mezőnyből), 15 lepattanóval (8 védő, 7 támadó), 3 szerzett, 1 eladott labdával, 3 kiharcolt falttal, 2 gólpasszal, 1 blokkal fejezte be a mérkőzést.
 
Alekszandar Vlahovics – Falco – Trend Optika KC Szombathely
 
Többeknek bizonyított a Jászberényből elküldött irányító. Eddig csak kereste a játékát, hogy miként lehetne legjobban csapata hasznára. Úgy fest, hogy a középszakaszban már tudni fogja ő is, csapattársai és mestere is, hogy miként játszhat a leghatékonyabban. Igaz ehhez kellett  egy szűkös rotációs lehetőségek miatt elszenvedett vereség, de ha rájátszást ér majd a lecke Vlahovicsnak és a Falcónak, akkor azt fogják mondani, hogy megérte. A játékmester a Kaposvár otthonában 21/9 pontot (11-ből 8 mezőnyből, 5-ből 3 hárompontos, 4-ből 2 büntető), 2 lepattanót, 1 szerzett és 3 eladott labdát, 7 kiharcolt faltot, továbbá 4 gólpasszt jegyzett 33 játékperc alatt.
 
Koppolók:
 
Justin Safford – Zalakerámia-ZTE KK
 
Sorozatban harmadik vereségét szenvedte el a Zala megyei alakulat, s ismételten joggal érheti kritika a külföldi játékosaikat, különösen Saffordot. A KTE ellen borzasztó gyenge dobóformát fogott ki, ilyenkor szokták azt mondani, hogy szinte a gyűrűt sem találta el. Támadásban nem csak a dobásokkal gyűlt meg a baja, hanem az eladott labdákkal is. 5 ponttal (8-ból 1 mezőnyből, 4-ből 3 büntető), 7 lepattanóval (4 védő, 3 támadó), 1 szerzett mellett 5 eladott labdával, 3 kiharcolt falttal fejezte be a találkozót. Érdemes megjegyezni, hogy a Körmend elleni remeklése után csak szenved a magasember, alaposan visszaesett teljesítménye. Az elmúlt három mérkőzésén csupán 8 pontot átlagolt, mindezt 34%-os mezőnyhatékonysággal, továbbá 4 lepattanót, 3 eladott labdát, és 7-es VAL mutatót hozott össze.

Horváth Ákos - Naturtex-SZTE-Szedeák

A Kaposvár elleni mérkőzésen szerzett 30 ponttal áttört az a gát, melynek leküzdésével sokat szenvedett a bedobó. Azt követően sorozatban hozta a jó teljesítményeket, azonban a Sopron otthonában, saját és csapata legnagyobb bánatára gyengébb napot fogott ki, pontszerzés terén elmaradt a várakozásoktól. Pedig ha egy parányival hatékonyabban tud teljesíteni támadásban, akkor bravúrgyőzelmet ünnepelhetett volna csapatával. 8 ponttal (13-ból 3 mezőnyből, 6-ból 0 hárompontos), 1 támadólepattanóval, 2 szerzett, 6 eladott labdával, 2 kiharcolt falttal és 2 gólpasszal zárt.

Slide és Fotó - falcokc.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus