Tüzér-tűz 16. rész (7. évad)

Újabb két fontos skalp a piros-fehér övön...

Hibázásra nincs lehetőség. A meccsek fogynak, a tét emelkedik. Aki botlik, lépéshátrányba kerül. Jó esetben legalábbis. Mert simán benne van, végzetes az adott vereség. Ebben a szakaszban végképp semmi sem számít, csak a győzelem. Legyen szó kötelezőnek, bravúrnak, elvártnak vagy éppenséggel meglepőnek tituláltról. Kiütéses, nyögvenyelős, egyre megy...

A MEAFC-Miskolc többre hivatott garnitúra. Drahos Gábor barátom a kalkulálhatónál jóval több problémával kellett megküzdjön ebben a szezonban. És az idei piros csoport nem az a bajnokság, ahol szánalmat, együttérzést vagy bármi más ajándékot remélni lehessen. Senkit nem érdekel a nyomorod, magasról tesznek az eléd tornyosuló akadályok igazságtalannak tetsző mértékéről. A szezon elején ezt a saját bőrünkön tapasztalhattuk meg.

A kék-sárgák felett aratott diadal fontos eleme volt játékminőségünk látványos javulásában a korábban sok esetben kritikusnak bizonyuló eladott labdáink számának leredukálása. A kosárlabda továbbra sem atomfizika. Ha vigyázol a játékszerre, akkor többször próbálkozhatsz pontszerzéssel, míg ellenfeled épp ellenkezőleg. Egyszerű a képlet, nem igaz?

Ezen tézis igazságtartalmán egy teljes félidőn keresztül sikerült morfondíroznunk a PVSK ifjoncainál tett kirándulásunkkor. Jobb később, mint soha, gondolhatták a Srácok. Az öltözőből kijőve pontosabb csapatmunkát mutattunk elöl, ami szabad szemmel is jól látszódott a Lauber Dezső Sportcsarnok klasszikusan retro ereményjelzőjén. Kiválóan járattuk a labdát, jó döntéseket hozva, önzetlenül. Ismételten tanubizonyságát adva - a számomra leginkább büszkeségre okot adó - adatnak, miszerint dobogósok vagyunk a kiosztott gólpasszok tekintetében a teljes mezőnyt figyelembe véve.

Ha már statisztika. Lépésről-lépére fejlődünk egyéni, illetve csapatvédekezés területén. Karácsonykor még a második legtöbb pontot engedélyező gárdaként pironkodhattunk, jelenleg azonban a 8. legkevesebbet kapjuk átlagban. További javulásra van szükségünk alapvető célunk, a rájátszásba kerülés elérése érdekében. Az akarat, ami a legfontosabb ebben a szegmensben, adott, a többi rajtam múlik a napi edzésmunka, valamint a megfelelő hétvégi védőtaktika megtervezésével.

A mögöttünk hagyott mérkőzéseink érdekességei legújabb újoncunk, a Vásott Kölyök értelmező kéziszótárban leírt meghatározás minden ismertetőjelével rendelkező Erdei "Vírus" Márk nevéhez fűződnek. Akadémiánk neveltje előbb egy csinos gól-plusz-egy kombinációval megszerezte pályafutása első NB1-es pontjait a Miskolc ellen, hogy aztán Pécsett kizsaroljam belőle az U20-as tripla-duplát, amelyre eddig Honvéd edzőként letudott cirka háromszáz mérkőzésem során kizárólag Bea Bence és Baranyi Peti volt korábban képes.

Most kéthetes meccsmentes periódus következik, amely során igyekszünk a véghajrára kiemelt fontossággal bíró állóképességi és fizikai mutatóinkat javítani. A TF-BP elleni "házi rangadón" minden erőnkre szükségünk lesz. 

 

Szép napot és lelki békét Mindenkinek!

Csak a Honvéd!

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus