Tüzér-tűz 1.rész (5.évad)

Tisztelt Brutál-B csoport. Budapesti Honvéd, harcolni jelentkezem!

Ahogyan azt már az elmúlt években megszokhattátok, szezonnyitó bejegyzésemet a csapatunkból távozó sportemberektől való elbúcsúzással kezdem. Ezúton is szeretném megköszönni Répási Richárd, Bános Csaba, Szarvas Gábor, Haris Róbert, valamint Sebők Bence, Weisz András és Kerpel-Fronius Gáspár erőfeszítéseit, amelyeket a Budapesti Honvédért tettek. Kívánok valamennyiüknek egészséget, sikereket és lelki békét életük összes területén.

Minden idők legizgalmasabb, legkiegyensúlyozottabb B-csoportos küzdelemsorozatára van kilátás. Tizennégy remek csapat, amely kivívta magának az indulási jogot az újjászervezett struktúrában rajtoló bajnokságára. Gyakorlatilag megjósolhatatlan - még nagyjából sem - a várható erősorrend, a végkimenetelről nem is beszélve. És higgyétek el, ezt nem az ellenfeleknek kijáró tisztelet mondatja velem. Természetesen lehet eszmefuttatást folytatni, szakmai alapon történő tippeket adni, de abban minden résztvevő egyetért, nincs papírforma, előre lefutott meccs, felfelé kilógó "szupercsapat" vagy lesajnált tuti kieső.

És ez nagyon jó. Már a felsőházi rájátszást jelentő első nyolc helyért vért kell izzadnia mindenkinek, az ottani párharcokból továbblépésről nem is beszélve. De ne szaladjunk ennyire előre. Egyelőre augusztust írunk, tombol a nyár, javában folyik a felkészülés. Ami minket illet, a Srácok immár negyedik hete gyűrik becsülettel az ipart embert próbáló kánikulában. Alapvetően sem tartozunk a dolgokat túlszínező gárdák közé, ebben a szakaszban meg pláne a legegyszerűbb, ám sokszor legfontosabb dolgokra helyezzük a hangsúlyt, úgy mint fizikai és kondícionális felkészítés, alapvető védő illetve támadó elvek berögzítése. 

Házon belül és a bajnokság során is előnyösnek gondolom, hogy a keret döntő része együtt maradt, így a tanulási/megértési fázis lényegesen rövidebb. Ami fejfájásra adhat okot az az ilyentájt szokásos sérüléshullám. Kisebb - nagyobb nyavalyákkal bajlódik majd mindenki, ám a 18 fős játékoskeret adta merítési lehetőség miatt komolyabb fennakadás nélkül tudtunk elvégezni mindent, amit előzetesen elterveztem. Ráadásul egy edzőnek kutyakötelessége a lehető legalaposabb felkészülés, hiszen sosem lehet tudni, mit tartogat a szezon, arról nem is beszélve, hogy vallom, az a legjobb Honvéd, amely adott pillanatban épp a rendelkezésemre áll...

Ennek ékes bizonyítékát adták a Srácok a hétvégén megrendezett V. Gyurasits István Emléktorna alkalmával. Az elődöntőben az alaposan megfiatalított Óbudai Kaszások gárdáját sikerült, helyenként kifejezetten ötletes játékkal kétvállra fektetnünk. Miután a másik mérkőzésen szoros küzdelmet követően a szintén jórészt pelyhedző állú ifjoncokkal vitézkedő MTK végül fejet kényszerült hajtani a bombaerős kerettel bíró Oroszlánnyal szemben, így a döntőt a Vavra Andrásék ellen vívtuk.

A parázs küzdelmet és közönségcsalogató izgalmakat tartogató finálé során erősen érezhető volt, a mérkőző felek még igencsak a bajnokságra felkészülés korai szakaszában járnak. Ettől függetlenül őszinte elismerésem mindkét fél játékosainak, akik nyílt sisakos, férfias összecsapással tisztelegtek néhai legendás játékosunk és szakosztályvezetőnk emléke előtt. A lefújás pillanatában sikerült megőriznünk négy pontot a második félidő közepén felépített előnyünkből, így 2014 után újra itthon tudtuk tartani az impozáns vándorserleget. Rendkívül boldoggá tesz, hogy a felnőtt kosárlabda közegben ezúttal debütáló Hargitai Krisztián - Tichov Dominik - Bea Bence alig nagykorú trió komoly szerepet vállalt a kupagyőzelemből, csakúgy mint egyetlen idei "külsős" igazolásunk, Drevenka Dávid.

Helyén kezeljük ezt a sikert. Örülünk neki, büszkék vagyunk rá, ám tisztában vagyunk a célunkkal és azzal, hogy annak elérése érdekében rengeteget kell javulnunk. A szeptember közepén rajtoló alapszakaszban szinte biztosra vehető, ha ellenfelünknek 40 büntetőt engedélyezünk, ellenben mi csak 14-et tudunk kiharcolni, a vereség borítékolható. Lepattanócsatát sem veszíthetünk (18 támadót engedtünk az oroszlánoknak) ilyen formában, mint ahogyan három sikeres triplával sem lesznek komoly sanszaink. Ezekre a mutatókra a Máté - Mucza- Pintér - Stefán - Vincze ötösfogat hiánya sem lehet magyarázat.

Dolgozunk tovább, a hétvégén Bányász Kupa ahol lehetőségünk nyílik a minőségi ellenfelekkel történő gyakorlásra.

 

Szép napot és lelki békét Mindenkinek!

Csak a Honvéd! 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus