A Kecskemét legyűrte a Kaposvárt

Bár ledolgozta komoly hátrányát a Raiviót nélkülöző somogyi alakulat, Djeraszimovicsék bizonyultak higgadtabbnak a hajrában. 

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, felsőházi középszakasz, 8. forduló

KTE-Duna Aszfalt - Kaposvári KK 90-78 (22-18, 24-18, 19-23, 25-19)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, v.: Cziffra Cs., Jakab L., Pozsonyi L. (Farkas Z.)

Kecskemét: Kinney 9/3, Kovács P. 4, Djeraszimovics 30/9, Ivosev 12/3, Barovics 15
cserék: Pongó Má. 5/3, Pongó Ma. 3, Karahodzsics 10, Hegedűs 2

Kaposvár: Frazier 23/9, Fodor 16/6, Jancsikin 20/12, Hendlein 8, Spica 11
cserék: Benke -, Horváth M. -, Grebenár -, Papp P. -

Kipontozódott: Jancsikin

Teljes statisztikát itt találtok!

Sztojan Ivkovics Mészáros Mátéra nem számíthatott sérülés miatt, míg Fekete Ádámnak Raivio pótlását kellett megoldania.

A KTE hozta el a labdát a feldobás után, és Barovics révén az első pontok is megszülettek. A kaposváriaknál Fraizer köszönt be először, ám ez nem törte meg a hazaiakat, és James Kinney vezérletével 9-2-re léptek meg.  Spica ellenállhatatlan volt a vendégeknél, sem Barovics, sem pedig Karahodzics nem tudta megfogni a sziporkázó centert, az ő kosaraival már 9-10-et mutatott a tábla.  Eztán a kiegyenlített játék dominált, általában a Kecskemét vezetett. Ivosev középtávolija után 20-16 volt az állás, Fraizer gyorsan válaszolt, de a maradék hat másodpercben Kinney végigrohant a pályán és nagy labdát adott Karahodzicsnak, aki a dudaszó pillanatában zsákolt, így 22-18-cal ért véget az első etap.

Jancsikin triplájára Djeraszimovics válaszolt hat ponttal, így hét egységgel lépett meg a lila-fehér alakulat (28-21). Bealudt egy kicsit a Kaposvár, nem tudták azt a meggyőző teljesítményt nyújtani, mint az első játékrészben. A Hírös városiak jól használták ki a hibákat, de a tíz pontos különbség csak két perccel később alakult ki először, pedig mindig a határon voltak (38-27). Djeraszimovics tripláját Barovics kosara követte, ekkor már tizenhat volt közte, de a Fraizer által vezérelt kaposváriak jól hajráztak a félidő végén, így tíz pontra, 46-36-ra jöttek vissza.

Fraizer betörése indította a meccs második felét, majd Jancsikin büntetőire Djeraszimovics, illetve Barovics válaszoltak egy-egy duplával (50-40). Az etap közepéig a tíz pontos differencia állandónak mondható volt, a KTE nem tudott nagyobb előnyt kialakítani, míg a Somogy megyeieknek a felzárkózás nemigen ment. Jött azonban a huszonhatodik minutum, amikor is a vendégek teljesen más arcukat mutatták, ültek a dobásaik, és nagyszerűen védekeztek. Fodor Márton nagy részt vállalt a feltámadásból, öt pontjával 62-57-et mutatott a tábla. Barovics talált be, de Fraizer két büntetővel felelt rá. Kovács Péter verte meg emberét, ez volt a harmadik negyed utolsó említésre méltó momentuma, izgalmasnak ígérkezett az utolsó felvonás.

Hegedűs ziccerére válaszolt Fodor, eztán Djeraszimovics volt eredményes. Kosárra kosár jött, Fraizer trojkájával azonban újra hat volt közte (71-65). A KTE-nél volt hiány koncentráció terén, ezt meg is bosszulták a vendégek, Fraizer újabb távolijával már csak egypontos előnyük volt (73-72). Ivosev küldött a helyére két büntetőt, Kinney is betalált, de Jancsikin hidegvérrel tüzelt kintről (77-75). Itt nagyon beragadta a Kaposvár, és ez végzetes hiba volt részükről. Másfél perc alatt tíz ponttal lépett meg a Kecskemét, itt érdemben eldőlt a győzelem sorsa. A vége 90-78 lett, kiélezett mérkőzést nyertek meg Sztojan Ivkovics tanítványai.

Az Olaj veresége után immáron azonos mérleggel áll a két csapat, nagyon izgalmas lesz a középszakasz hajrája. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus