A Kecskemét meglepően simán jutott döntőbe a Sopron ellen

Az Ivkovics-legénység gyakorlatilag az első félidőben eldöntötte a Magyar Kupa elődöntőjét Sabáli Balázs tanítványai bánatára

Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa, Elődöntő

KTE-Duna Aszfalt - Soproni Sördögök 87 - 65 (27-19, 20-9, 23-22, 17-15)

Budapest, Tüskecsarnok, V.: Földházi, Papp, Frányó

Kecskemét: Kinney 21/6, Kovács P. 9, Djeraszimovics 15/9, Ivosev 4, Barovics 8.
Csere: Karahodzsics 4, Pongó Ma. 5, Pongó Mart. 5/3, Hegedűs G. 16/9. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.

Sopron: Ruják A. 12/6, Thomas 8, Boriszov 16/9, Dénes 6, Poscic 7.
Csere: Edwards 6, Tóth G. 10, Takács N. -, Trepák -. Vezetőedző: Sabáli Balázs.

Kipontozódott: Karahodzsics

A bajnoki alapszakaszban mind Sopronban, mind Kecskeméten hosszabbítás után nyert a Sördögök, ám azóta a Kecskemétből Rakics visszatért Szolnokra. A tavalyi sorozatban a Sopron-Paks elődöntőn káprázatosan kosarazó, csapatát a vállain a döntőbe húzó Filip Barovics most a Kecskemétet erősítette. Igazi szakmai csemegének ígérkezett a két bedobó, Boriszov és Djeraszimovics párharca. Ivosev betörésből a KTE csapatának szerzett vezetést, ám Thomas kosár plusz büntetős akcióval fordított. A KTE kettesével gyűjtögette a pontokat. Dénes két triplát is bevágott az első 3 percben, a Kecskemétben Ivosev villogott - kis szépséghiba, a két játékos egymást fogta..Djeraszimovics triplával "jelentkezett be" a meccsbe. Hamar "elállt" a kezdeti kosáreső, sokáig állt 9-9- a táblán, amikor két csereeember villant: Tóth G. duplát, Hegedűs triplát dobott. A 7. perc közepén Boriszov is  hozzászólt a játékhoz, de hármasára Hegedűs -a akinek úgy látszik, feltett szándéka volt, hogy elhúzza a soproniak nótáját - még egy triplát beemelt. Egy támadás erejéig Takács fogta Barovicsot, aminek az a diszkrét kedvessége, hogy a két játékos egy napon született.

A negyed hajrájában Pongó Martin triplát majd duplát is dobott, miközben a soproni akciók sikertelenek voltak. Egy 12-4-es rohammal 8 pontos előnyt szerzett a negyed végére a KTE.

Thomas betörésből szerzett kosarával indult a második negyed. Kinney dobta át hármassal a soproni zónát. Görcsösen játszott a Sopron, több labdát is eladott, Hegedűs zsákolásával 10 pont fölé nőtt a nőtt a higgadtan, szervezetten játszó KTE előnye. A jó 4 perces soproni kosárcsendnek Ruják triplája vetett véget,  ám ez sem oldotta a görcsöt a Sördögök játékosaiban. Ivkovics azt is megtehette, hogy rövid ideig egyszerre pihentette Kinney-t, Djeraszimovicsot, Ivosevet és Barovicsot, csapata így is tartotta 10 pont fölötti előnyét. A félidő végén tovább nőtt a Kecskemét előnye, eladott labdák, kihagyott büntetők jellemezték a Sopron játékát, Hegedűs újabb triplájával, majd Kovács ziccerével szünetre 19 pontra nőtt a különbség.

A második félidő elején Ruják szerzett labdát, majd kosarat, válaszul az üresen hagyott Djeraszimovics dobott triplát, majd miután lefülelt egy labdát, s nagy szólóból betalált, 20 pontra nőtt a KTE előnye. Montenegrói pillanatok következtek, Boriszov hármasa  után Barovics talált be közelről. Bár voltak soproni villanások, a Kecskemétnek mindenre volt válasza, tartotta 20 pont körüli előnyét. A szakasz közepén újabb soproni eladott labdákat után Hegedűs és Barovics villanásával 25 pontra nőtt a különbség.  A szakasz hajrájában Edwards tett róla, hogy tovább ne növekedjen a Sopron hátránya, Ruják triplájával 20 pontra jött föl a Sördögök.

A záró szakaszt 9-2-vel kezdve a 10 pontos lélektani határ közelébe küzdötte fel magát a szurkolói által űzött-hajtott Sopron. Ivkovics időkérése után azonban a káprázatosan nagyot játszó Hegedűs majd Kinney zsákolása megadta a kegyelemdöfést a Sopronnak.

Fotó: kesport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus