A Körmend győzelemmel hangolt a KTE ellen a rájátszásra

A lényegében véve tét nélküli középszakasz derbin egy igen feszült hangulatú csatát nyert a Körmend a Kecskemét ellen 25-6-os 4. negyedével.

Magyar férfi A csoport, középszakasz, felsőház, 10. forduló
Egis Körmend (20-14) - KTE-Duna Aszfalt (17-17) 84-67 (16-18, 23-20, 20-23, 25-6)

Körmend: Wright 16, Hollins -, Fanning 16/3, Ferencz 4, Davis 23/3.
Csere: Csorvási 15, Bán -, Halász 2, Tuoyo -, Csorvási 9, Németh -, Oroszi -, Márton Ád. -.

Kecskemét: Pongó -, Thompson 16/3, Djeraszimovics 5, Dramicsanyin 12/3, Karahodzsics 4.
Csere: Wittmann 9/9, Molnár M. 11/3, Kucsera -, Molnár D. 5, Horváth K. 5, Blaskovits B. -, Fülöp -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken találjátok!

Nagyon furcsa mérkőzést játszott egymással a két gárda, mely már hetek óta tisztában lehetett azzal a ténnyel, hogy ezt, az utolsó középszakasz derbit úgy vívhatja megy egymással a Körmend és a Kecskemét, hogy a rájátszást egymás ellen kezdik majd meg pár nappal később.

Ez a tény sokkal inkább a vendégek felfogásán éreztette hatását, hiszen Forray Gábor lényegesen hamarabb és jóval bővebben rotált a megszokottnál, már az első negyedben pályán volt a saját nevelésű, 2000-es születésű Kucsera Dániel is a KTE színeiben, Horváth Kristóf második negyed eleji beállásával pedig 10-es aktív rotáció alakult - ami elég sokáig kedvezett is az így frissebb, vagányabban kosárlabdázó kecskemétieknek, akik 5-10-es vezetés után két egységnyi előnnyel zárták a nyitó etapot.

A második 10 percben láthatóan elkezdte frusztrálni a hazaiakat, hogy hiába fektetnek bele nagy energiát a győzelem megszerzésébe, a vendégek mindenféle nyomás nélkül egyszerűen mindenre képesek válaszolni. Wittmann két gyors triplája után úgy festett, ráadásul megint el is tud szakadni picit a KTE, de a félidő végére Csorvási Milán főszereplésével át is vették a vezetést a vasiak.

A fordulás után sem tört meg a sokszor igen fiatal felállással operáló Kecskemét, sőt, ezt a 10 percet három ponttal meg is nyerte, így két egységnyi fórja lehetett a záró negyedre. Itt azért meg kell jegyeznünk, hogy kissé kicsúszott a játékvezetők kezéből a derbi, sorozatosan jöttek a sportszerűtlen faultok és az egyre keményebb szabálytalanságok, de azzal, hogy a negyedik etapban derekánál viszonylag gyorsan ellépett a Körmend, nagyobb hirig már nem alakult ki a parketten.

A győzelemmel a piros-feketék ki tudták szolgálni saját közönségüket, ám igazán jó szájízzel valószínűleg így sem tudnak visszagondolni erre a csatára Ferencz Csabáék, mindenesetre kedden a körmendiek pályaelőnyével kezdi meg egymással a negyeddöntőt ez a két gárda, akkor pedig biztosak lehetünk abban is, hogy egy egészen más felfogásban játszó Kecskemétet láthatunk majd a körmendi katlanban.

Fotó - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus