A KTE a második negyedben kiütötte a Szegedet

Az első tíz percben még tartotta a lépést Nikola Lazics csapata, helyenként vezetett is, ám a rövid szünet után egy 18-0-s tombolást rendezett a hazai alakulat, amire nem lehetett reagálni, így Sztojan Ivkovics fiai végül tükörsimán, közel harminc ponttal húzták be a találkozót. 

Felkészülési mérkőzés

KTE-Duna Aszfalt - Naturtex-SZTE-Szedeák 81-54 (18-15, 27-11, 20-17, 16-11)
150 néző

Kecskemét: Rakics 4/3, Pongó Má. 6, Djeraszimovics 15/3, Ivosev 7, Karahodzsics 3
csere: Kovács p. 8/3, Mészárps 10, Hegedűs 12/6, Kinney 10, Barovics 6

Szeged: Jereminov 2, Molnár B. -, Vágvölgyi 13/3, Csorvási 9, Balaban 11
csere: Kiss 7/3, Kuntics 12/3, Wirth -, Demeter -, Révész -

Djeraszimovics kosaraival nyitott a Kecskemét, amire Balaban válaszolt egy zsákolással, miután megverte egy az egyben Barovicsot. Hegedűs hármasával a negyed közepén 9-4-re megugrottak Ivkovics tanítványai, de Csorvási erőszakos kosaraival hamar felzárkózott, majd Vágvölgyi és Kuntics révén át is vette a vezetést a Szeged, miután egy 9-0-s rohanást produkált. A játákrész h ajájában aztán megint Djeraszimovics villant és elállította a vérzést a KTE, most ők futottak egy 9-2-t, Karahodzsics szép kosara után pedig ismét ők álltak jobban - 18-15-re nyerték a nyitó etapot.

A második játékrészben aztá állva hagyta ellenfelét a hazai gárda. Kovács Péter rögtön bevágott egy hármast, majd egy kettő plusz egyes játékot is, de itt teljesen más sportot űzött a két csapat - a Szedeák momentum nélkül volt fenn a pályán, gyakorlatilag értékelhető megmozdulásuk nem volt, ellenben Ivkovics csapata gyakorlatilag minden támadást kosárral fejezett be, így elképesztő, de 18 pontot szereztek válasz nélkül, méghozzá alig öt perc alatt. Innentől kezdve nem nagyon volt miről beszélni, a káprázatos kecskeméti roham után 36-15 állt az eredményjelzőn és bár büntetőkből ezt követően sikerült pontokat szereznie Nikola Lazics csapatának is, a különbség nagyjából megmaradt, 45-26-tal mehettek nagyszünetre a felek.

A harmadik negyed elején Vágvölgyi Ákos érezte magát elemében, hiszen öt perc alatt nyolc pontot szerzett, de mindenre volt válasza a hazaiaknak, így a húsz körüli különbség továbbra sem csökkent - amikor sikerült volna feljebb zárkózni, Rakics vagy Hegedűs tripláival állt vissza minden a régibe. Hogy egyáltalán húszon belül maradjon a Szeged, Vágvölgyinek kellett egy újrabb hármast elsüllyesztenie, de erre a szintén remekül kosarazó Djeraszimovics is a sarokból válaszolt, így huszonkettővel fordultak a felek az utolsó tíz percre.

A záró negyed ugyan Balaban tempójával indult, ezt követően azonban nyolc megválaszolatlan kecskeméti pont követte, így már a harminc kapuján kopogtatott a különbség. Hogy ez nem valósult meg, Csorvásinak volt köszönhető, aki kétszer is faulttal együtt szerzett és kosarat, illetve ezen kívül is betalált - végül 27 lett közte. Különösebb gond nélkül nyertek Djeraszimovicsék, egyetlen szoros negyed után minenféle izgalom nélkül gyűrték le a Szedeákot.

forrás: onlajnok.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus