A MAFC szertefoszlatta a JKSE középházi reményeit

A sokkal jobban kezdő MAFC hazai környezetben kulcsfontosságú diadalt aratott az ezzel a vereséggel a középházról lemaradó Jászberény ellen

Magyar férfi A csoport, alapszakasz, 26. forduló
MAFC (6-19) - JP Auto-JKSE (8-17) 73-72 (23-13, 22-19, 20-24, 8-16)

MAFC: Hot 11/3, Fodor M. 7/3, McCray 19/3, Dukics 12/6, Cvetkovics 16.
Csere: Misek -, Lakits -, Peringer -, Lakosa Zs. 8/6.

Jászberény: Nelson 21/6, Wallace 14/6, Rakics 7/6, Lucsics 17/6, Sejfic 7.
Csere: Cseh 6, Kerpel-Fronius B. -, Molnár M. -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

Tudvalevő volt, hogy amennyiben nem húzza be idegenben ezt a derbit a Jászberény, úgy nem marad esélye a középház elérésére, az utolsó helyen álló MAFC pedig azért küzdött, hogy az középszakasz előtt elérhető közelségbe (2 győzelem differencia) kerülhessen mai riválisához.

A budapestiek a nagyszerűen osztogató Hot (11 pont, 12 gólpassz) főszereplésével tetszetős és magabiztos játékkal építettek 10 pontos előnyt az első felvonásban, s nem mellesleg védekezésben olyan stabilitást mutattak McCray-ék, ami tekintélyt parancsoló volt a nem behozhatatlan különbség ellenére is.

A második 10 percben azért kapcsolt a Lazics-legénység, ám ezt az etapot is meg tudta nyerni három egységnyivel a labdát sokkal inkább járató és így folyékonyabb támadásokat vezető MAFC, így az is benne volt a pakliban, hogy korán eldönti ezt a rangadót Garai Péter csapata.

Ám nem így lett, a fordulás után a Nelson - Lucsics páros vezetésével más ritmusban játszott a JKSE, mely a kezdeti nehézségei után összehozott egy 24 pontos periódust, ám amikor volt alkalma ütőtávon belül érni a vendég együttesnek, mindig lehűtötte a kedélyeket a már ebben a játékrészben 12 gólpassznál tartó Amin Hot irányította fővárosi együttes, megőrzött tehát kilenc egységnyit az előnyéből a sereghajtó a záró periódusra.

Mivel a negyedik negyedre teljesen leállt támadásban a hazai alakulat, így elérhető közelségbe került a fordítás is az óriási feljavulást bemutató Jászberénynek, de a nagy jászberényi futás alatt több nagy kosarat is szerző Wallace triplája után már nem maradt idő, így szorosan ugyan, de megnyerte ezt a derbit a MAFC, mely ezzel idei hatodik sikerét aratta. A JKSE így pedig már biztosan nem juthat a középházba, mai riválisával egyetemben az alsóházi középszakaszban folytatja majd.

Fotó - Girgász Péter

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus