A negyedik negyedben fordította meg a DEAC elleni meccset a Kecskemét

A DEAC három és fél negyeden keresztül diktálta a tempót, a rutinos KTE azonban a negyedik negyedben állva hagyta őket és fontos sikert aratott.

Magyar férfi kosárlabda bajnokság, A-csoport, 26. forduló

KTE-Duna Aszfalt (14-11) - DEAC (7-18) 79-70 (20-25, 14-12, 18-14, 27-19)

KTE: Pongó 10/6, Thompson 10/3, Djeraszimovics 16/3, Dramicsanyin 9/3, Karahodzsics 17.
Csere: Wittmann 12/6, Molnár 5, Horváth -.

DEAC: Martinic 17/9, Jones 10, Lilov 11/9, Bognár 5, Armwood 21/3.
Csere: Molnár -, Lauderdale -, Velkey 6/6, Kósa -.

A mérkőzés statisztikáját ide kattintva megtekinthetitek.

Mindkét gárda jó ritmusban kezdte a mérkőzést, pillanatok alatt 5-7 állt az eredményjelzőn, majd a vendégek tudták hamarabb stabilizálni védekezésüket, Martinic révén 5-11-re elhúztak. A Kecskemét cserékkel próbálkozott, ami be is vált, Pongó és Dramicsanyin révén hamar visszavette a vezetést a hazai gárda. Az ihletett napot kifogó Martinic két triplát vágva igyekezett továbblendíteni csapatát, csatlakozott hozzá Lilov is, amire Karahodzics rendszeresen válaszolt, de csak kétpontosokkal, így a DEAC volt előrébb tíz perc után (20-25). 

Az első negyed pontgazdag játéka csak rövid ideig köszönt vissza a második játékrészben, mindkét oldalon sokkal keményebben védekeztek. A negyed közepéig tudta őrizni előnyét az Armwood kosaraira építő Debrecen, 27-32 után viszont megérkezett a meccsbe Wittmann Krisztián, aki villámgyorsan berámolt hét pontot, a KTE pedig 34-34-nél utolérte a DEAC-ot. Itt riadót fújt a vendég kispad, időkéréssel igyekeztek rendezni a sorokat, hátul nem engedtek több kosarat a félidőben, a túloldalon pedig Armwood triplájával szereztek némi előnyt a nagyszünetre – érdekesség, hogy a DEAC addigi 37 pontjából 32-t a Martinic-Armwood-Lilov trió szerzett (34-37). 

Fordulás után sem változott a játék képe, minden kosárért meg kellett küzdeni mindkét oldalon – a hazaiaknál Thompson, Dramicsanyin és Pongó talált be, a vendégeknél pedig elsősorban Martinic felelt a pontokért. A negyed felénél is ő tolta meg a DEAC szekerét, ezen a meccsen tekintélyesnek mondható hat pontos előnybe került ekkor a vendéggárda (42-48). A KTE azonban ismét összeszedte magát, Molnár és Wittmann a legjobbkor talált be, majd Dramicsanyin is bepörkölt egy hárompontost, a túloldalon egyedül Martinic triplája akadt be – a slusszpoén pedig Wittmanné volt, újabb hármasával 52-51-re már a KTE vezetett. 

Karahodzsics révén növelte az előnyt a KTE, de Velkey két hárompontossal szólt hozzá a mérkőzéshez, 57-61-re vezetett a DEAC - itt viszont valami megtört a vendégeknél, Djerszimovics és Thompson kéz a kézben dobta a meccs következő 10 pontját, és megfordította a meccset (67-61). Ez a rövidzárlat már sok volt a debrecenieknek, nem tudtak újítani, a rutinos spílerekkel rendelkező kecskemétiek pedig már okosan játszva lemenedzselték a mérkőzést és nagyon fontos győzelmet arattak. 

fotó, slide: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus