A Nyíregyháza Hujdurovic nélkül lepte meg a Falcót!

Taylor extra játékára építve a hajrára már esélyt sem adott a felsőházra készülő szombathelyieknek Sitku Ernő legénysége

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 24. forduló

Marso Nyíregyháza KK (7-15) - Falco-Trend Optika KC Szombathely (15-8) 95 - 76 (21-19, 21-20, 32-15, 22-21)
Nyíregyháza, Bujtosi Sportcsarnok, V.: Kapitány G., Gorka Sz., Fodor A. (Bernáth)

Nyíregyháza: Savic 15/9, Vaszojevics 8, Taylor 30/6, Nagy K. 10, Kolarics 18/6.
Csere: Molnár M. 7/3, Helmeczi 2, Lajsz -, Czura 2, Kósa D. 2, Kósa T. -. Vezetőedző: Sitku Ernő.

Falco: Covington 2, Doyne 4, Perl 21/6, Dukics 7/3, Krsztanovics 17/3.
Csere: Hall 6, Váradi 3, Will 8/6, Bognár 2, Bus 5, Simon K. -, Hódi -. Vezetőedző: Kálmán László.

Krisztanovics büntetőjével kezdődött a mérkőzés, hazai oldalon Taylor talált be először. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, nem engedett ki egyik fél sem, a támadásokra próbált leginkább építeni mindkét gárda. Krisztanovics duplájával 12-8-ra lépett meg a Falco, de Sitku Ernő csapata azonnal visszajött, sőt, Taylor büntetőjével már náluk volt az előny (15-14). Vaszojevics ziccere zárta az első játékrészt, 21-19-re vezettek a hazaiak.

Helmeczi duplájával indult a második etap, 25-25-ig továbbra is a kiegyenlített kosárlabda dominált, ekkor azonban egy 10-2-es rohanást indítottak a Szabolcs megyeiek, főképp Taylor termelte a pontokat. Igen ám, de ekkor a Nyíregyháza hagyott ki egy kicsit, amit Perlék azonnal kihasználtak, és két egységre, 39-37-re zárkóztak vissza. Kolarics triplájára két büntetővel válaszolt Covington, 42-39-es hazai vezetés tudatában mehettek fújni egyet a játékosok.

A harmadik negyedben viszont megtört a vendégek ellenállása, a palánk alatt sem volt stabilabb a Falco, Taylor extra kosaraival pedig folyamatosan lépett el a Nyíregyháza, mely 17 ponttal nyerte meg ezt a 10 percet. A futós játékát játszani nem tudó szombathelyiek felállt védelem ellen pedig javarészt csődöt mondtak, pláne a két hátvéd, Covington és az ex-nyíregyházi Doyne betlizett, ezt pedig Savicék rendre megbüntették és el is döntötték a találkozót a harmadik etap végére.

A záró játékrészben már a fiataloké volt a főszerep, a 21-et szóró Perl némileg visszanyerte korábbi formáját és vezére volt a Falcónak, a szintén NYKK-nevelés, Bus Iván is kosarakkal hálálta meg Kálmán László bizalmát, de az utolsó percekben Molnárék is felvették a kesztyűt, így érdemben nem csökkent a különbség. Összességében meglepő, de megérdemelten nagy arányú diadalt aratott a play-outtól idén minden bizonnyal megmenekülő Sitku-legénység.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus