A Nyíregyháza (is) kiütötte a Falcót!

A hazaiak egy hetet készülhettek a Falco elleni találkozóra, míg a szombathelyiek a szegedi kudarc után léptek pályára Nyíregyházán. Hatalmas elánnal és motivációval pattogtatott a nyírségi együttes, míg a szombathelyiek teljesen szétestek, rengeteg hibával tarkították a derbit. A negyedik negyed elejére ugyan Perl Zoltán vezetésével hat pontra megközelítették a több remek egyéni teljesítményt is nyújtó Nyíregyházát, de a hazaiak visszaverték zárkózási szándékaikat. A sárga-fekete együttes ismét fájó vereségbe futott bele, zsinórban ötödik meccsüket bukták Will Tamásék. 

Marso-Nyíregyházi KK - Falco-Trend Optika KC Szombathely: 77 - 61 (29-15, 13-12, 15-22, 20-12)
Nyíregyháza, 300 néző

Marso-Nyíregyházi KK: Walker 11, Doyne 17/3, Mohácsi 2, Hall 15/3, Poscic 17/3.
Csere: Cseh G. 11/3, Jakab 4, Czura -. Vezetőedző: Sitku Ernő.

Falco-Trend Optika KC Szombathely: Simon -, Perl 16/6, Mitchell 17, Zagorac 6/3, Szabó 12.
Csere: Vlahovics 3, Will 2, Váradi 5/3. Vezetőedző: Andjelko Mandics.

Kipontozódott: - 

Játékvezetők: Cziffra Cs., Fodor A., Minár L., (Balogh)

A mérkőzés teljes statisztikája az alábbi linken érhető el!

Első negyed:
Csalódott csapatok csatájával kezdődött a szombati játéknap, ahol a győzelem reményével lépett parkettre a szerdán 25 ponttal kikapó szombathelyi együttes. Kapkodva, elhibázott lehetőségekkel kezdődött a találkozó, az első pontra másfél percet kellett várni: akkor Poscic talált be, de rögtön jött is a válasz Zagorac részéről (2-3).  Beindult a pontgyártás, felváltva estek a kosarak: míg hazai oldalról Jara Rubin Doyne egységei jelentették ezt, a túloldalon Jonathan Mitchell lépett elő vezérré (7-9). A palánk alatt domináló Derek Hallt nehezen tartotta Szabó Miklós (13-11), de periméterről is betalált a légiós, az addigi legnagyobb hazai fórt mutatta az eredményjelző tábla (19-11). Walker újabb duplája jelentette a kétszámjegyű előnyt a Nyíregyházának, Andjelko Mandics nem is várt tovább az időkéréssel (21-11). Hiába igyekezett szombathelyi részről Mitchell, szinte egyedül vívta a küzdelmet, a hazaiak kényelmesen őrizték megszerzett előnyüket, sőt több kilátástalan vendég akciót is keményen megbüntettek (29-15)

Második negyed:
Vlahovics és Mitchell duplájával valamelyest zárkózni látszott a Falco (29-18), de ez az illlúzió hamar szertefoszlott. Motiválatlanul pattogtatott a sárga-fekete alakulat, bátortalan próbálkozásaikat kihasználta Sitku Ernő legénysége (33-18). Nehéz lenne jelzőket találni a vendégek játékára, viszont a nyíregyháziak olykor-olykor rendkívül látványos megoldásokkal örvendeztették meg szurkolóikat. Az első félidő végéhez közeledve újabb sokk érte a szombathelyi csapat szimpatizánsait: 20 ponttal égtek Szabó Miklósék (42-22). Mandics vezetőedző dühöngve hívta maga köré tanítványait, akik valamelyest kozmetikáztak az eredményen a nagyszünetre (42-27).

Harmadik negyed:
A második félidő első momentumaiban is a hazaiak akarata érvényesült, teljesen szétesett fejben a vendég együttes (48-29). A vasiak azért küzdöttek, hogy a tabella utolsó helyezettje ellen 20 pontos hátrányon belül maradjanak, de sokszor már-már amatőr hibáikkal esélytelennek tűnt a felzárkózás (50-34). Derek Hallék úgy játszottak védőik ellen, mint macska az egérrel, ezekben a percekben csupán Perl és Mitchell tartotta a lelket a vendégekben (55-34). Kissé kiengedett a nyíregyházi védelem, amelyet a szombathelyiek legnagyobb tehetsége, Perl Zoltán érzett meg első ízben, a fiatal játékos vette vállára csapatát, régen látott közelségbe érkezett a Falco (57-49), újra felcsillantak a szombathelyi remények. 

Negyedik negyed:
Érezhető volt, hogy megtorpant a Nyíregyháza (57-51), de egészen csak addig, amíg a szenzációs napot kifogó Doyne el nem süllyesztett egy számukra nagyon fontos, vendég oldalról pedig demoralizáló triplát, fellélegezhetett a hazai csapat (60-51). A mérkőzés abszolút fordulópontja volt a hárompontos, valamint a következő percekben alkalmazott nyíregyházi zóna; Jakab büntetőivel pedig ismét tíz pont felett ment Sitku Ernő legénysége (62-51). Nem sikerült ezután már látótávolságba érkeznie a vasiaknak, a mérkőzés végére már csak az volt a kérdés, hány pontos blamával utazhat vissza Szombathelyre a Falco. 

A Nyíregyháza teljesen megérdemelten ért révbe, és közelítette meg aktuális ellenfelét a bajnoki tabellán. Mindvégig kezében tartotta a mérkőzés alakulását, minden statisztikai mutatóban felülkerekedett ellenfelén valamint sokkal szebb csapatjátékkal, több kiváló  egyéni performansszal fektette két vállra a Falcót. A vasi csapatból csak Perl Zoltán és Jonathan Mitchell dicsérhető, rajtuk ma sem múlott semmi. Nagy arányban nyerte a lepattanócsatát a vendéglátó gárda (36-24), győzelmében óriási részt vállalt a játék e szegmense.


 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus