A Pécs ismét megverte a Kaposvárt

Az V. Orosz László Emléktorna harmadik helyét a PVSK szerezte meg, miután két ponttal legyőzte az erősen tartalékos KKK-t. 

Kaposvári KK–Pécsi VSK-PANNONPOWER 63–65 (18–17, 10–17, 13–13, 22–18)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Török, Horváth A., Szalai.
Kaposvári KK: Mijajlovics (10), Fodor M. (21/6), Baki (13/9), Benke (5/3), Spica (13).
Csere: Papp P. (1), Horváth M. (-), Kocsis (-). Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics. Edző: Filipovics Gordan.
Pécsi VSK-PANNONPOWER: Halász (13/9), Bíró (11/3), Popadics (19/9), Budimir (8/3), Horti (7).
Csere: Csabay (3/3), Antóni (-), Czukor (2), Kővágó-Laska (-), Bödör (2). Vezetőedző: Csirke Ferenc.

A delfinek.hu tudósítása:

Komoly hátránnyal készülődött a torna bronzmeccsére a Kaposvári KK, amely az előző nap másik vesztesével, a Pécsi VSK-PANNONPOWER együttesével csapott össze. A hazaiaknál Hendlein Roland, mellé Davon Usher is feliratkozott a sérültlistára, ráadásul Grebenár Péter sem tudta vállalni a játékot. A próbajátékon lévő amerikai bedobó a Szeged elleni találkozót sem tudta végigjátszani hátfájása miatt. Helyét Baki Gergely foglalta el a kezdőcsapatban. Popadics ponterőssége révén tartotta magát versenyben az első játékrészben a Pécs, majd a vezetést is sikerült átvenniük. A kidolgozatlan helyzetek után több dobást is elrontó kaposváriak a mezőnyben is pontatlanok voltak, így joggal növelte előnyét a Pécs. A félidő végére ugyan a korábbinál harcosabb védekezést mutattak a somogyiak, ám elöl továbbra sem ment. Spica néhány középtávolija jelentett némi gyógyírt, de ezzel is csak 28 pontot sikerült gyűjteni a félidő alatt. 

A nagyszünetet követően a tovább javuló Spica vezette csaknem az egyenlítésig a Kaposvári KK-t. Egy pontnál azonban nem sikerült közelebb férkőzni, elsősorban a triplákat dobták rossz százalékkal a kaposváriak. A záró szakasz Fodor Márton sikeres távolijával indult, de a 32. percben Benke kipontozódása érzékenyen érintette a kaposváriakat. Fodor vállalt nagy szerepet abban, hogy 52–53-ig zárkózzon a somogyi egylet, sőt a ziccerével már hátrányba is került a Pécs. Nagyot küzdött ezekben a percekben a Kaposvári KK, de Fodor kipontozódása újabb érzékeny veszteség volt. Csabay triplája, valamint Popadics büntetője pedig a győzelmet és a torna harmadik helyét jelentette a pécsieknek.

fotó: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus