A Pécs legyűrte a MAFC-ot

Nem játszottak alárendelt szerepet a fővárosiak Baranyában, de Nelsonék végül érvényesítették a papírformát

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 25. forduló

PVSK-Pannonpower – MAFC 86-73 (24-13, 18-25, 19-20, 25-15)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, v.: Györffy P. A., Szabó G., Gyuris P. (Bodrogváry)

Pécs: Nelson 15, Pahlmblad 17/12, Bíró 9/3, Budimir 18/3, Horti 11
cserék: Halász, Sztojanovics 4, Harazin 8, Délity 2

MAFC: Fodor -, Misek 12/3, Brown 9/3, Hunter 16/6, Ricardo 17
cserék: Lakosa 14, Faragó -, Timkó, Mócsán -, Tursics 5

Teljes statisztikát itt találtok!

Bár Ricardo gyors öt pontjával indult a találkozó, innentől kezdve mintha bedeszkázták volna a pécsi gyűrűt – sorra jöttek a vendégek hibái, a Pécs pedig egyre inkább belendült. Bíró és Pahlmblad is beszórt öt-öt egységet, majd Budimir triplájával már kezdett meglépni a Baranya megyei gárda, Harazin kosara után pedig 17-7 állt az eredményjelzőn – valósággal lelépte ellenfelét Csirke Ferenc együttese. A fővárosiak mindössze 35%-kal tüzeltek az első játékrészben és nem igazán sikerült innen már közelíteniük, a nyolc pontos Pahlmblad által húzott Pécs 24-13-ra hozta ezt a tíz percet.

A második negyedet egy 6-0-s futással indította a PVSk és 15 pontosra növelte előnyét – úgy tűnt, el is dőlt a találkozó. Innen azonban megindult a MAFC, Brown triplája után felcsillant a remény, majd betalált Lakosa – a negyed közepén aztán Misek és Hunter is beemelt egy-egy hármast, a hazaiak előnye pillanatok alatt ötpontosra olvadt. Ennél messzebb már nem is kerültek a vendégek, sőt, az utolsó percben Brown büntetői után két pontra zárkóztak, de erre Halász még felelt egy ziccerrel, így 42-38-ra vezetett a Pécs a nagyszünetben.

A fordulás után bizonyította a MAFC, hogy komolyan gondolja a dolgot és Hunter előbb egy tempót, majd egy triplát is elsüllyesztett és megfordította a találkozót a sereghajtó. Erre azonban már megrázták magukat Nelsonék, összekapták magukat védőoldalon és egy 12-0-s futással ismét tekintélyes előnyt építettek ki maguknak – bár a negyed hajrájában megint kozmetikázott ezen a fővárosi csapat, végül Halászék fordulhattak előnnyel a záró etapra.

Itt is szorosan alakultak az első percek, nem tudott igazán elszakadni a PVSK, de a játékrész közepén Nelson pontjaival megtört a jég: hat-nyolc egységnyire léptek meg a hazaiak, ebből pedig már a nagy dupla-duplát szállító Ricardo sem tudta kirángatni a MAFC-ot. Az utolsó percekben gyakorlatilag már csak a különbség volt a kérdés, nem volt meg az átütőerő a vendégekben, Csirke Ferenc együttese pedig magabiztosan őrizte (sokadszor is) megszerzett előnyét és behúzta a győzelmet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus