A PVSK-t is legyőzte a Körmend

Mélyebb rotációjukat kihasználva győzték le a pécsieket a tovább menetelő piros-feketék.

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, felsőház, 3. forduló 
Egis Körmend - Pécsi VSK-VEOLIA  84-70 (26-22, 25-18, 16-16, 17-14)

Körmend: Bradford 9, Price 19/9, Németh 2, Hammonds 13/3, Delas 8.
Csere: Thames 14/6, Csorvási 10, Ferencz 7/3, Lajsz -, Takács 2, Oroszi , Kiss M. -.

PVSK: Pongó 11/9, Taylor 10, Ciric 3/3, Budimir 20/6, Wright 12.
Csere: Bíró L. 7/3, Demeter -, Popgyákunik 2, Olasz 5, Berkics -.

 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A hetek, sőt már hónapok óta kitűnő formában pattogtató, friss Alpok Adria Kupa győztes Egis Körmend a PVSK-t látta vendégül a felsőházi középszakasz harmadik fordulójában. Nem túl jó előjelekkel várták a baranyaiak a találkozót, hiszen Antóni és Simon mellett Horti Bálint is maródi volt, a center a könyökével akadtak gondok. Price két gyors hárompontossal jelezte a vasiak győzelmi szándékát, de a túloldalon Budimir, Taylor és Pongó is betaláltak (6-9). Potyogtak a kosarak, nem a kemény védekezés jellemezte az első perceket - kisebb triplapárbaj vette kezdetét, tartotta szűk előnyéta Pécs (13-15). Csorvási büntetőivel fordított a Körmend, az iram magas maradt, de elkezdtek kimaradni a dobások. Próbálta növelni előnyét a házigazda, de Pongó trojkája beesett a negyed végén, közelebb hozva a mecsekaljaiakat (26-22).

A folytatásban is maradt a rohanós játék, deközel sem voltak olyan pontosak a felek, mint a meccs elején (30-25). Csorvási, Hammonds és Price kosaraival újra távolodott ellenfelétől a Zollner-legénység, el is léptek 10 ponttal a kissé beragadó PVSK-val szemben (41-31). Taylor és Budimir igyekezett hátára venni övéit, Taylor mellett Bradford is zsákoltegy szépet a másik oldalon - tartotta magát a tíz környéki vasi fór (47-36). A nagyszünet előtti utolsó másodpercekben Ferencz Csaba maradt lent a parkettán, megcsúszhatott a körmendiek ikonikus játékosa, de szerencsére folytatni tudta a játékot. 51-40-es előnnyel mehettek pihenőre a piros-feketék, reálisnak volt mondható az állás. 

A térfélcserét követően több kihagyott dobással indítottak a felek, Taylor törte meg a kosaárcsendet egy szép betöréssel. Továbbra is lőtávolon belül volt a PVSK, Pongó hármasával megint "csak" tíz volt közte (57-47). A padról nem jöttek a pontok Csirke Ferenc együttesénél, félő volt, hogy a kezdők kifáradásával nem marad elég tűzerő a gárdában, de egyelőre jól tartották magukat a baranyaiak. Price 17, Budimir 15 egységgel volt csapata legeredményesebbje ebben az időszakban, a frissen beállt Takács Kristóf kosarával azonban megint ellépett a piros-fekete gárda, Csirke mesternek kellett időt kérnie (63-49). Fáradni látszott a baranyai együttes, deezzel együtt is egálra hozták a játékrészt Pongóék, így 11 pontos hátrányból vághattak neki a záró etapnak (67-56). 

7-0-s vasi futással indult a negyedik negyed, ezzel már 18-cal tartottak előrébb Matthias Zollner tanítványai. A pécsiek fáradni látszottak, és erre a következő percek játéka sem cáfolt rá - nem adták fel Bdimirék, de kényelmesen tartotta előnyét az MTE (76-60). A játékrész második felét már rutinból lehozta a mélyebb rotációs lehetőségekkel rendelkező házigazda, nem történt meglepetés, tovább nyúlik a vasiak sikerszériája. 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus