A Szolnok nyerte az idei Magyar Kupát

Végig vezetett az Olaj, a meccs nagy részében tíz pont feletti előnnyel, a torna végére elfáradt a Falco. 
 

Magyar Kupa, döntő
​Szolnoki Olaj KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 82-67 (25-19, 21-16, 15-13, 21-19)

Szolnok: Perry 16/3, Vojvoda 21/15, Ford 9/6, Milosevics 14/9, Andric 6. 
cserék: Kovács P. -, Browning 8/6, Tóth Á. 8

Falco: Govens 11/3, Norfleet 10/6, Váradi 7/6, Boriszov 14/12, Tóth N. 10
cserék: Perl 3, Taylor 12. 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Nehéz helyzetben lépett pályára a Falco, hiszen úgy játszotta le három nap alatt harmadik meccsét a Szombathely, hogy Pustahvar ezúttal sem tudta vállalni a játékot, Perl Zoltán pedig közel sem volt 100%-os állapotban - most is borzasztó szűk rotáció állt Szrecsko Szekulovics rendelkezésére. 

Ezt próbálta is kihasználni az Olaj, Milosevics kezdett Govensen védekezésben és próbálta minél fizikálisabban, keményebben fogni, a Szolnok pedig rögtön begyújtotta a rakétákat támadásban is: Vojvoda második hármasa után 14-2 állt az eredményjelzőn. A tíz pont feletti különbség aztán egészen az első negyed utolsó percéig meg is volt, ekkor azonban két nagy triplával feljött hat egységre a Szombathely és emellett aban is bízhatak Váradiék, hogy az Olajnál erősen gyűltek a faultok: Andric és Tóth Ádám két-két, Milosevics pedig már három személyinél járt. A második negyedben azonban pillanatok alatt kezelte a helyzetet a bajnoki listavezető, másfél perc alatt három triplát rámoltak be Vojvodáék és bár a Falco innen még egyszer feljött hat pontra (Boriszov 11 pontnál és 3/3 triplánál, Taylor 10 pontnál és 2 blokknál járt húsz perc után), a nagyszünetben megint tíz egység fölé hízott a különbség. A Szolnoknál az említett Vojvoda (14 pont, 4/7 tripla), Milosevics (11 pont, 3/5 tripla) és Perry (11 pont, 4 gólpassz) remekelt leginkább és kiemelendő a kilenc bevert hármas is részükről - leginkább ez, valamint a 8-1-es támadópattanózás jelentette az Olaj előnyét két játékrészt követően.

A fordulás után két helyen is változtatott a "kezdőn" Szekulovics, Norfleet és Tóth Norert helyét Perl és Taylor fogalta el, de hiába kapart, küzdött a Falco, nem talált fogást a Szolnokon - Govens gyakorlatilag dobóhelyzet nélkül kosárlabdázott, Perl nem volt olyan állapotban, hogy hátára vegye a társaságot, így nem csökkent a különbség. Az Olajt Milosevics negyedik faultja sem zavarta meg, tartotta tíz pont feletti előnyét és bár a színvonal jelentősen visszaesett (a harmadik negyed végén már több homályt is láthattunk egymás után...), ezt a legkevésb sem bánták Dragan Alekszicsék. A záró etap elején Vojvoda dudaszós hármasát követően már 17 pont volt közte, itt gyakorlatilag eldőlt a találkozó, az érdemi kérdések lezárultak - csak az volt már a kérdés, hogy mennyi lesz a vége. Erre 82-67 lett a válasz, a Szolnok remek játékkal hódította vissza a Magyar Kupát, míg az erejével elkészülő Falco gyakorlatilag végig futott az eredmény után és nem tudta megugrani a lécet. 

A találkozó után az MVP-nek Vojvoda Dávidot választották.

fotó: Bugány János / fotó: FIBA.basketball

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus