A vártnál nehezebb szolnoki győzelem Körmenden

Nagyon meg kellett izzadnia a második győzelemért a Szolnoknak Körmenden a magyar bajnoki élvonal rájátszásában, ahol a negyeddöntők második összecsapásait kezdték meg a résztvevők. Vojvodáéktól extra higgadtságra volt szükség a hajrában ahhoz, hogy ne érjen el bravúrt a végig remekül küzdő vasi alakulat. 

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, Rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzés

Egis Körmend(8.) - Szolnoki Olaj KK(1.) 70 - 72 (15-14, 17-14, 21-29, 19-15)
Körmend, Szentély Aréna, V.: Kapitány G., Török R., Németh Cs., (Szabó)

Körmend: Wisseh 14, El-Amin 13/3, Ferencz 10/6, Török 17, Rakocsevics 14.
Csere: Farkas 2, Sonyák -, Kutasi -. Vezetőedző: Aaron Mitchell.

Szolnok: Trotter 8/6, Pilcsevics -, Holiday 3/3, Keller -, Lóránt 11/6.
Csere: Vojvoda 21/15, Báder 6, Milosevics 9, Simon B. 9/3. Vezetőedző: Dragan Alekszics.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 a Szolnok javára.

A kezdés előtt a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium csapatát köszöntötték, amely az V. korcsoportban országos második helyezést ért el, a fiúk valamennyien a Körmendi Törpördögök korosztályos csapatainak tagjai.

A hazaiaknál visszatért a még nem teljesen felépült Jaytornah Wisseh, a szolnokiak viszont csak tíz játékossal érkeztek. Ferencz Csaba hármasára Lóránt Péter duplával válaszolt. A Körmend jól és hatékonyan védekezett, a szerzett labdákból 7-2-ig lépett el. Obadiah Trotter hármasával zárkózott és ébredt az Olaj, de a vezetést nem tudta átvenni. Hattal is voltak előrébb a hazaiak, a kisszünetre Vojvoda Dávid kettesével egyetlen pontra szűkítette hátrányát a sűrűn cserélő vendégcsapat. Török Rolland vezérletével 20-14-re ellépett a Körmend, de Vojvoda harmadik hármasával már 20-20 állt a táblán, sőt a cseréből érkező Strahinja Milosevic kosarával először a Szolnoknál volt az előny. A 0-8-ra 8-0 volt a válasz és visszaállt a stabil Körmend vezetés, amiből négy pont marad a szünetre. Újdonság volt Körmenden, hogy a holtidőkben az MKB Veszprém táncosai szórakoztatták a nézőket.

No és a kosarasok, de a harmadik negyedben inkább a vendégek hívei gyönyörködhettek a triplazáporban. Vojvoda már az ötödiknél tartott, de betalált Simon Balázs, Justin Holiday és kétszer Lóránt is. A vendégek tíz perc alatt 29 pontot rámoltak be, előtte az első félidőben összesen 28-at. De a Körmend nem adta fel, régen látott akarattal üldözték a vendégeket, még akkor is, ha számos hiba csúszott az akciókba. Négy pont volt a hazaiak hátrány tíz perccel a vége előtt, de ez nem akart elfogyni. Rakocsevics egymaga tíz elrontott dobásnál, köztük több kimaradt ziccernél tartott már, amikor a negyed közepén nyolcra nőtt a Szolnok előnye. Ez már soknak tűnt, de két büntetővel és Ferencz Csaba hármasával kettőre jött fel a Körmend, és kétszer az egyenlítésért is támadott, de mindkétszer kimaradt a dobás. Mínusz ötnél Rakocsevics saját kihagyott büntetője után zsákolt, megint csak kettő volt közte, de a szolnokiak éltek a büntetőkkel, így hiába kapaszkodott és hiába tett meg mindent a hazai csapat, nem sikerült az egyenlítés a párharcban. Folytatás kedden, a Tiszaligetben.

Aaron Mitchell: – Az elmúlt három hónapban elsősorban a védekezés rendbetételére koncentráltunk. A liga legjobb csapatától sem kaptunk 72 pontnál többet, ami eddig is a kitűzött célunk volt a mérkőzéseken. Ennek örülök! Támadásban sajnos számos ziccerünk kimaradt és a büntetődobásokkal sem lehetünk elégedettek.

Dragan Alekszics: – Nagyon nehéz meccs volt, amire számítottunk is. A Körmend sokkal jobban játszot, mint szerdán. Igazi rájátszás meccs volt, sok ütközéssel, kemény játékkal. Gratulálok a Körmendnek és a szurkolóinak, de saját csapatomnak is, hiszen nem volt könnyű győznünk itt.

Fotó: sport1tv.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus