A végén darálta be a DEAC a Zalaegerszeget

A 3. fordulóból elhalasztott találkozó sokáig kiegyenlített játékot hozott, de az utolsó 10 percben a hazaiak felülkerekedtek a ZTE csapatán.

Magyar férfi NB1/A, alapszakasz, 3. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

DEAC - Zalakerámia ZTE KK 81-72 (15-20, 22-19, 25-19, 19-14)

A végén robbantott a DEAC. Az előző 3 meccsüket behúzó hazaiak várták jobb formában az összecsapást, míg ellenfelük épp ellentétes ívet írt le az elmúlt hetekben, egymást követő 3 vereségüknek köszönhetően visszacsúsztak a 13. helyre a tabellán. A DEAC eddig inkább otthon gyűjtögette a győzelmeket, 6-3-ra álltak az összecsapás előtt hazai pályán, míg a ZTE mindössze a 2. idegenbeli sikerére hajtott. Az első negyed a vendégeknek sikerült jobban, köszönhetően egy 2-10-es futásnak, illetve annak, hogy Glenn és Delas is 7-7 pontot rámolt be a nyitó játékrészben. Innentől kezdve kiegyenlített küzdelmet hozott a mérkőzés, és ez így is maradt egészen a hajráig, 6 pontnál nagyobb előnyt egyik csapat sem tudott kiépíteni. 65-65 után viszont állva hagyta ellenfelét a Debrecen, 14 pontot szereztek, miközben a ZTE csak 5 egységet tudott összekaparni, így szűk két perccel a vége előtt eldőlt az addig kiélezett találkozó, így mindkét csapat sorozata tovább él, a hazaiak sorozatban 4. győzelmüket aratták, míg a vendégek zsinórban 4. alkalommal hagyhatták el vesztesen a pályát.

Az apróságok döntöttek. A hazaiak javára végül a valamivel jobb triplázás, illetve a jobb labdajáratás döntött, miután 9/22 hárompontosukat elsüllyesztették a ZTE 6/19-es mutatójával szemben, továbbá 18-12-re megnyerték a gólpasszok csatáját. Mindkét oldalon 4 játékos szerzett 10 pontnál többet; a DEAC-nál Moody vitte a prímet 18 egységgel, míg Hines közel járt egy dupla-duplához (17 pont, 9 lepattanó), de Drenovac (16 pont) és Tóth (14 pont) is eredményesen játszott. A Zalaegerszegnél a 19 pontos Duren (5/11 kétpontos, 2/3 hárompontos) volt a legeredményesebb, mellette pedig Gleen (16 pont, 8 lepattanó) és Szabó (12 pont, 10 lepattanó) a pontszerzés mellett a lepattanózásból is aktívan kivette a részét. 35-31-re így is alulmaradtak ebben a játékelemben, a többiektől nem kaptak elegendő segítséget a lecsorgók begyűjtésében, és az ilyen apróságok is hozzájárultak ahhoz, hogy ismét vereséget szenvedjenek.

A DEAC legjobb dobói: Moody 18/9, Hines 17/9, Drenovac 16/3

A ZTE legjobb dobói: Duren 19/6, Gleen 16, Delas 13/6

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó - kosarlabda.deac.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus