Az Alba lesz az Olaj ellenfele a Magyar Kupa döntőjében

Az erejével a második félidőre elkészülő Körmend az első 22 percben hullámzó, de összességében kiegyenlített mérkőzést vívott a bajnokság listavezetőjével, ezt követően azonban az Alba Fehérvár bedarálta vasi ellenfelét, és végül 91-68-ra győzött, így holnap Olaj-Alba döntőt rendeznek majd a Magyar Kupában.

Magyar Kupa, elődöntő

Alba Fehérvár - Egis Körmend 91-68 (25-22, 14-12, 26-19, 26-15)

Alba Fehérvár: Taylor 13/6, Edwards 12/12, Shepard 4, Lóránt 16/3, Keller Á 10.
Csere: Farr 12, Burgess 12/3, Markovics 7/3, Tóth 3/3, Keller I. -, Nshimba -, Varga 2.

Körmend: Petty 22/12, Smith 12/3, Ferencz 9/9, Allen 13/6, Csorvási 7.
Csere: Gibbs 3/3, Németh 3/3, Doktor, Márton -, Oroszi -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Borzasztóan jól kezdte az Alba a mérkőzést, ültek a kinti dobásaik, a védelmet is meg tudták bontani egy támadás alatt többször is, így több faultot is ki tudtak harcolni, ami után mehettek büntetőzni - alig több mint 4 perc alatt 14-3-ra húztak el, Edwards mellett főleg Taylor és Lóránt voltak kiemelkedőek az első negyedben. A Körmend nem adta fel, és bár a 7. perc közepén még mindig 19-8 volt, a felvonás utolsó három és fél percében egyértelműen a vasiak akarata érvényesült, akik három triplát is beszórtak a sok labdát elszóró, de sokszor találó Parrish Petty vezetésével, és feljöttek három pontra a negyed végére (25-22). A második játékrész sokkal több hibát és nagyobb küzdést hozott mindkét oldalról. Allen már az első negyed közepére összeszedett három faultot, így a teljes második felvonást végigülte, de a Körmend nélküle is átvette a vezetést, miután 8-0-val nyitották a negyedet Smith és Csorvási révén (25-30). Ezt követően a vasiak estek vissza, Petty egy-egy sikeres akciót tudott vezetni, de máshogy nem tudtak pontokat szerezni, és bár az Alba sem sziporkázott, előbb cserejátékosai, majd a félidőben 14 pontig jutó Lóránt kosaraival visszavették a vezetést (39-34).

A fordulás után nagy dobópárbaj indult, a Körmend beszórt három triplát gyorsan, amivel visszajöttek egy pontra (44-43), de lényegében egyéni vállalásokra szűkült a játékuk, ami a negyed hátralévő részében nagyon visszaütött. A székesfehérváriak egy ideig nem tudták kihasználni ezt, a 29. percben még mindig csak csak 6 pont volt a különbség a két fél között (57-51), de a záró másfél percben előlépett az Alba kispadja, Markovics, Burgess és Farr révén pedig futottak egy 8-0-t, így az utolsó negyedre 12 pontos előnnyel fordulhattak (65-53). A záró felvonásban sem változott a játék összképe, az erejével ekkorra elkészülő Körmend támadójátéka teljesen leegyszerűsödött, az Alba ez ellen megtette, amit meg kellett (hagyták a hármasokat), támadásban pedig továbbra is magas fordulatszámon pörgött Dzunics Braniszlav csapata. Sültek a tripláik, Farr kiválóan dolgozott a palánk alatt, így a 35. percre közte 20 lett az állás (79-59). Innentől lényegében formalitás volt már csak a mérkőzés, eldőlt a találkozó kimenetele - az Alba Fehérvár végül 91-68-ra verte a címvédő Körmendet, így a Szolnok mellett ők lesznek a holnapi finálé másik főszereplői.

Foto, Slide - Rébay Viktor, Kosársport MKOSZ facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus