Az Alba rendesen visszavágott zalaegerszegi kudarcáért

Ernests Kalve remekül mutatkozott be a fehérváriaknál, akik kiütötték az őket idegenben elverő Mohácsiékat

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 15. forduló

TLI-Alba Fehérvár (7-7) - Zalakerámia-ZTE KK (1-13) 98 - 71 (25-16, 26-20, 30-19, 18-16)
Székesfehérvár, Vodafone Sportcsarnok, V.:  Földházi T., Minár L., Gyuris P. (Szaniszló)

Alba: Simon B. 14/6, Tóth P. 6, Kromah 19/9, Juhos 10/3, Csorvási M. 10.
Csere: Kalve 18/3, Wood 11, Supola 2, Kovács Ád. 8/6, Blaskovits -. Vezetőedző: Székely Norbert.

Zalaegerszeg: Dzambics 8/3, Mohácsi 12/3, Darling 19/6, Ilics 9, Lekli 12.
Csere: S. Fekete 5, Velkey 5/3, Kertész - Vezetőedző: Milos Sporar.

A feldobást Csorvási ütötte el, majd a találkozó első pontjait Lassan Kromah szerezte, vendégoldalon Dzambics kezdte meg a pontgyártást. Teljesen kiegyenlített volt a játék, kosárra kosár volt a válasz, egészen a negyed utolsó három percéig (12-12). Ekkor Wood vezérletével egy 13-4-es rohanást produkáltak a fehérváriak, az említett amerikai ebből hét egységet vállalt magára. Lekli büntetőire Kromah válaszolt egy, a dudaszó pillanatában elengedett távolival, az eredmény 25-16 volt tízpercnyi játékot követően.

Kalve duplája indította a második negyedet, Mohácsi pedig két büntetőt küldött a helyére. Nagyszerűen játszottak a hazaiak, szép akciókat láthattunk tőlük. A tizenötödik percben kezdett magára találni a ZTE, ám Csorvási kosara újabb lendületet adott a Székely Norbert által irányított kék-fehéreknek: a különbség csak nőtt és nőtt, az utolsó két percet 7-3-mal hozták le, ami azt jelentette, hogy a nagyszünetben 51-36-os vezetés tudatában mehetnek fújni egyet az öltözőbe.

Kromah hármasával és Tóth Péter ziccerével már húszpontos előnyre tettek szert a hazaiak (56-36), ez a különbség beállni látszott. Igazi csapatként játszottak, pontok eloszlottak, csak Kromah, és a most debütáló Kalve tűnt ki ponterős játékával. Kovács Ádám hármasával ért véget a harmadik játékrész, 81-55-re vezettek a fehérváriak.

Nemanja Ilics talált be, Dzambics és Velkey pedig távolról voltak eredményesek, hazai oldalról nem érkezett válasz, a Zalaegerszeg visszakapaszkodott húsz pontra (83-63). Egészen a harminchatodik percig kitartott ez a differencia, itt azonban megrázták magukat Simonék, és egy 11-4-es futással beállították a 98-71-es végeredményt.

Ernests Kalve tizennyolc ponttal, 5/8-as mezőnyözéssel, 7/7-es büntetőmutatóval, öt lepattanóval, öt kiharcolt faulttal, három lepattanóval és két blokkal nyitott új csapatánál, ami a jövőre nézve pozitív lehet.

Fotó: Simon Erika

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus