Az ASE otthonában nyert egylabdás mérkőzést a Jászberény

A Faust kiállítása miatt foghíjas ASE a negyedik negyedben már győztesnek látszott, de a végjátékban fordított a Jászberény.

Magyar férfi NBIA. csoport, alapszakasz, 14. forduló:

Atomerőmű SE - JP Auto-JKSE 71-72 (21-18, 17-17, 20-25, 13-12)

ASE: Kovács 7/3, Evans 10/3, Faust 11, Eilingsfeld 8/6, Trajkovski 18/6. 
Csere: Jevtovic 11, Ruják 6, Medve -.

JKSE: Pitts 17/9, Rakics 8/6, Coleman 20, Alekszandrov 10, Pantelic 11/3. 
Csere: Cseh 2, Kerpel-Fronius 2, Brbaklic 2.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető!

A hetedik helyezett ASE a negyedik helyen tanyázó Jászberényt fogadta, ám a két gárda között mindössze egyetlen győzelemnyi volt a differencia, így parázs meccsre készülhettek a felek. A hazaiak rögtön az elején állva hagyták ellenfelüket, remekül járt a labda, az első bő öt percben minden kezdőjátékosuk szerzett kosarat, három triplát is beszórtak, míg a vendégeknél csak Rakicsban és Pantelic-ben akadt pont, nagyon hamar érkezett is az első vendég időkérés (15-5). Nikola Lazics fent hagyta a kezdőket, akik ugyan támadásban továbbra sem brillíroztak, de összekapták a védekezésüket és megállították a paksi rohamot, majd Coleman és Pitts révén apránként elkezdték csökkenteni a differenciát. Schmidt Béla igyekezett frissen tartani az ASE-t, Ruják és Jevtovic is beszállt, de csapata teljesen elvesztette a ritmust, 17-14-nél már kénytelen volt időt kérni. Össze is kapta magát a Paks, de Jevtovic két támadást is elügyetlenkedett, így az első negyedet csere nélkül végigjátszó vendégek látótávolságban maradtak (21-18).

A második negyedet Alekszandrov kosara nyitotta, de Faust villámgyorsan berámolt öt pontot, úgy tűnt, hogy átveszi a játék irányítását az ASE. Nem így történt, a vendégek, akik majdnem 16 percig nem cseréltek, folyamatosan büntették a nehezen visszarendeződő paksiakat, ebben Coleman járt az élen, de Pantelic is triplával használta ki, hogy nem figyeltek rá, 30-31-nél át is vették a vezetést. Trajkovski beállása jót tett a hazaiaknak, vele stabilizálódott a játékuk, Evans pedig elkezdte szórni a gólpasszokat, az egyikből Eilingsfeld hármast is dobott - a vendégek időkéréssel igyekeztek elállítani a vérzést (38-31). A védekezést sikerült is rendezniük, majd Kerpel-Fronius harcolt ki sportszerűtlent Fauston, Alekszandrov is értékesített két szabaddobást, ezekkel a kis pontokkal jöttek vissza ismét egy kosárnyi távolságra (38-35). 

A harmadik negyed is húzd meg-ereszd meg játékot hozott, a Paks ellépett pár ponttal, főként Eilingsfeld, Evans és Jevtovic villogott ebben az időszakban, de a túloldalon mindig megrázták magukat a berényiek, hol Coleman, hol Pantelic, hol Alekszandrov talált be. A játékrész közepén aztán felizzott a hangulat, Faust egy kosara után belefejelt a labdába, amiért technikait kapott, így korábbi sportszerűtlenje miatt mehetett zuhanyozni (47-43). Ez kissé megzavarta a hazai csapatot, a kispad is kapott egy technikait, a JKSE pedig Pitts és Alekszandrov higgadt büntetőivel kiegyenlített. Jevtovic és Kovács állt a Paks élére, a túloldalon Coleman kezdett el a kosárlabdával foglalkozni, utóbbi vezérletével 52-53-nál egy pillanatra már a vendégeknél volt az előny. Brbaklic is betalált egy forintos Pitts-labdából, majd egy kalandos támadás végén Pitts vágott be egy hármast, amit az utolsó pillanatokban egy duplával is megtoldott - vezérletével előnnyel mehetett pihenőre a JKSE (58-60).

Megfontoltabban támadtak a csapatok a negyedik játékrész kezdetén, igyekeztek végigjátszani a játékaikat, ez pedig inkább az ASE-nak kedvezett: Trajkovski hidegvérrel bevágott két középtávolit, amihez Ruják is hozzátette magáét, miközben a túloldalon egyetlen utolsó másodperces Pitts-tripla érkezett - időt is kértek a vendégek, mert nem működött a játékuk (64-63). Alekszandrov hamar be is talált, de Trajkovski nem hagyta annyiban, ziccert és triplát is szórt, labdát szerzett, majd Eilingsfeld is elcsente a játékszert, amiből Evans zsákolt - két perc alatt nyerő helyzetbe került az ASE (71-65). A vendégek időkérése védekezésben javított a helyzetükön, de támadásban nem nagyon működött náluk semmi, Cseh támadópattanója utáni duplája tört meg a jeget, hosszú percek után találtak be - egy elhibázott Trajkovski-hármas után pedig Rakics megint visszahozta a jászságiakat (71-70). Most az ASE kért időt, de Coleman nagyon könnyedén szerelte Trajkovskit, majd ismét a magasember hibázott a festékben, ám a túloldalon Pitts erőlködte túl, így 35 másodperccel a vége előtt még mindig 71-70 állt a eredményjelzőn. Kovács tiszta tempót hibázott, így a Berénynek lehetősége nyílt megfordítani az állást, amit Pitts sokadik próbálkozásra meg is tett. 2.9 másodperc maradt hátra, időkérés után Jevtovic-nak volt még egy lövése az alapvonal közeléből, de a labda leperdült a gyűrűről, így óriási csatában a Berény kiharcolta a győzelmet. 

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus