Az Olaj elleni kiütéses győzelmével kupadöntős a Falco

Villámrajtot vettek a szombathelyiek, amit aztán a második félidő elején egy újabb nagy futással tudtak megfejelni, így magabiztos győzelmet arattak a Szolnok ellen.

Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa Döntő, első elődöntő:

Szolnoki Olajbányász - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 63-84 (15-23, 19-18,  12-23, 17-20)

Mindkét félidő elején dominált a Falco. A Magyar Kupa első elődöntőjében az NB1/A alapszakaszának első és második helyezettje találkozott egymással. A bajnokságban mindkétszer szoros meccset játszottak, Szombathelyen 5, Szolnokon pedig 2 ponttal nyert az Olaj. A negyeddöntőben egy végig kiélezett találkozón 67-66-ra gyűrte le az Olajbányász az Albát, míg a Falco magabiztos, 96-69-es győzelmet aratott a PVSK ellen. A mérkőzés elején Benke gyors 7 pontjára építve villámrajtot vett a Falco, és pillanatok alatt 11 pontos előnybe kerültek (1-12). Ezt követően hellyel-közzel rendezni tudta a sorait az Olaj, de ez ekkor csak arra volt elegendő, hogy az 1. negyedben ne nyíljon még tovább az olló a két csapat között. A következő 10 perc kiélezettebb játékot hozott, de a Falco előnyének egy része ekkor is kitartott. A 2. félidő kísértetiesen hasonlóan indult, mint az első, ahol néhány perc leforgása alatt egy 2-11-es futással 16 pontos előnybe kerültek a szombathelyiek. Nem sokkal később már 21 egység is volt közte (39-60), amikor a Szolnok meg tudta állítani a Falco rohamát, de ezt követően már csak egy fellángolásra maradt erejük (50-64), ami után ismét növelni tudta a különbséget a Falco.

Nem estek az Olaj dobásai. Nem érdemes túl sokáig keresgélni, hogy miben maradtak alul a szolnokiak, ugyanis mindössze 43,4%-kal céloztak mezőnyből, míg ellenfelük a dobásaik 51,6%-át süllyesztette el. Emellett az sem segítette őket, hogy sokáig egyedül Subotic (14 pont) tudott veszélyt jelenteni a Falco gyűrűjére, míg a túloldalon a kiválóan kezdő Benke (19 pont) és Váradi (15 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz) mellé idővel Perl (17 pont, 6 lepattanó) és Bruinsma (14 pont, 5 lepattanó) is fel tudott lépni. Noha legalább 8 pontot négyen is elértek Subotic mellett a Szolnok játékosai közül, egyikük sem tudott olyan jó teljesítményt nyújtani, mint a Falco kvartettje, bár Cakarun (9 pont, 9 lepattanó) azért közel járt egy dupla-duplához. A Szolnok játékosai több labdát adtak el (16-11), kevesebb gólpasszt osztottak szét (15-20), a Falco teljesen megérdemelten jutott be a döntőbe.

Az Olajbányász legjobb dobói: Subotic 14/6, Badzim 9/3, Cakarun 9

A Falco legjobb dobói: Benke 19/6, Perl 17/9, Váradi 15/6

A döntőben a Falco ellenfele a DEAC - Egis Körmend párharc győztese lesz.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó - MKOSZ Facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus