Az utolsó negyedben robbantott a Kecskemét!

Három negyeden keresztül remekül tartotta magát a vendég alakulat, ám az utolsó etapban elkészült erejével Csirke Ferenc együttese, így a Kecskemét végül magabiztos győzelmet aratott. A pécsi védők nem tudták kikapcsolni a játékból Marko Djeraszimovicsot, aki pazar teljesítménnyel volt vezére a hazai csapatnak. 

KTE-Duna Aszfalt (2-0) – Pécsi VSK - PANNONPOWER (0-2): 80-65 (19-18, 18-15, 21-22, 22-10)

KTE-Duna Asztalt: Pongó Máté 6/3, Rakics 5/3, Ivosev 8/3, Barovics 5, Djeraszimovics 22/12.
Csere: Pongó Martin 1, Kinney 12/6, Kovács P. 7, Karahodzics 11, Hegedűs 3/3. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.

Pécs VSK-PANNONPOWER: Pahlmlad 7/6, Nelson 14, Bíró 9/6, Délity, Horti 2. 
Csere: Budimir 13, Halász 11/3, Harazin 5, Somogyfoki 4. Vezetőedző: Csirke Ferenc.


Kipontozódott:-

Játékvezetők: Cziffra Cs., Hegedűs T., Minár L., (Bukta)

A mérkőzés statisztikája az alábbi linken elérhető!

Az utolsó negyedig nagyon izgalmas párharccal kezdődött az A-csoport második fordulója, ám a Kecskemét Marko Djeraszimovics vezetésével felőrölte ellenfelét a rendes játékidő utolsó etapjában.

1. negyed
Filip Barovics kiharcolt faultjából született a Kecskemét első pontja, amelyet újabb hazai kosár követett Pongó Máté révén (3-0). Nem kellett sokat várni a vendégek válaszára sem, amely után felváltva estek a kosarak; szorosan tapadt ellenfelére a pécsi együttes. Mindkét csapat ízelítőt tartott védekezésbeli képességeiből, bár a hazaiak akarata jobban érvényesült: Hegedűs Gergely hárompontosával némi előnyre tett szert a hatodik percben a Kecskemét (15-7). Veljko Budimir azonban megrázta magát, amellyel fel is zárkózott Csirke Ferenc legénysége – sőt Somogyfoki Szabolcs közelijével újra vendéglátója nyakában lihegett a Pécs (19-18).

2. negyed
Elrontott kísérletekkel kezdődött a második negyed, közel két percet kellett várni Kemal Karahodzics sikeres találatára. Nem tudta leszakítani riválisát Sztojan Ivkovics együttese, sőt Bíró Olivér triplája után Veljko Budimir büntetőből szerzett egysége először vendég előnyt eredményezett (23-24). Újabb kétperces kosárszünet után Harazin Tamás növelte a baranyaiak fórját, de ekkor kezdett csak igazán belelendülni hazai oldalról Marko Djeraszimovics, aki nem hagyta meglépni a fellelkesült pécsi egyletet (27-29). Még egy perccel a nagyszünet előtt is minimális vendég előnyt mutatott az eredményjelző tábla (32-33), de az utolsó minutum a periméterről a vendég védők számára fejtörést okozó James Kinney irányította Kecskemét szája íze szerint alakult, négypontos hátrányban mehetett az öltözőbe a Pécs (37-33).

3. negyed
A szünet látszólag a hazai félnek tett jót: újra Marko Djeraszimovics villant, amelyet Bíró Olivér és Milan Rakics triplája követett, a mérkőzésen először kétszámjegyű fórral büszkélkedhetett a hazai fél (46-36). A vendégek azonban nem estek kétségbe és az ASE ellen brillírozó Anthony Nelson vállára véve gárdáját hamar ledolgozta a hátrányt (46-43). Kissé megtorpant Filip Barovicsék támadójátéka (48-48), de James Kinney és Tomislav Ivosev összjátéka új lendületet adott a Kecskemétnek (58-52).  Izgalmas hajrára lehetett számítani, ugyanis a hazaiak nem tudták leszakítani a remekül küzdő baranya megyeieket (58-55).

4. negyed
A vendég játékosoknak egyre nagyobb gondot okozott védekezni a kiváló formával előrukkoló Marko Djeraszimovicson, aki nemcsak a festékben jelentett komoly veszélyt, hanem periméterről is sokat tett hozzá alakulata performanszához (65-58). Becsülettel küzdöttek Halász Ákosék, de egyre inkább kiütköztek a fáradtság jelei, rengeteg labdát szórtak el. Bár ezt nem igazán tudta kihasználni Sztojan Ivkovics legénysége - Bíró Olivér büntetőjével még mindig látótávolságon belül volt a Pécs (66-60 – 36. perc). A Marko Djeraszimovics-James Kinney duó ellen azonban nem volt ellenszere a vendégeknek a hajrában, így az utolsó percekben már nem volt kérdéses a győztes kiléte (80-65).

Az extra teljesítményt nyújtó Marko Djeraszimovics (22 pont – közte 4 tripla -, 7 lepattanó, 34 VAL) fémjelezte Kecskemét tíz hárompontossal is megterhelte a pécsiek gyűrűjét illetve a lepattanócsatát is fölényesen nyerte (32-17). A csapatként egységesebb hazai alakulat megérdemelten diadalmaskodott az utolsó negyedben minden erejével elkészülő Pécs felett.
 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus