Döntetlen Jászberényben, az Alba visszavágott

Tóth Péter hat triplát süllyesztett el, Spurlock jelenléte azonnal látszott - simán verte a szlovák bajnokot a fehérvári csapat. Végig kiegyensúlyozott, szoros meccsen Jászberényben döntetlent ért el a hazai együttes a MAFC ellen. A Szolnok pedig 1-1-re végzett Nagyváradon a pénteki és a szombati mérkőzés alapján, Vojvoda Dávid bokasérülést szenvedett.

Az albakosar.hu beszámolója:

Felkészülési mérkőzés
TLI-Alba Fehérvár - MBK Rieker Komarno 95-70 (21-14, 20-24, 31-22, 23-10)

TLI-Alba: Tóth P. (20), Markovic (18), Lóránt (18), Chery (18), Spurlock (11), Simon (5), Filipovics (5).
MBK Komarno: Vido (13), Kozlik (12), Halada (10), Umipig (10), Kratochvil (9), Alawoya (7), Thompson (7), Haviar (2). 

Szerdán 79-78-ra győztek a révkomáromiak, azonban a májusban szlovák bajnoki aranyérmet szerző együttes a szombati edzőmeccsen már nem villogott: a rendkívül elszántan és eredményesen kosárlabdázó TLI-Alba Fehérvár magabiztos, 95-70-es győzelmet aratott. Ugyanúgy kezdtünk, mint a hét közepén, azonnal elléptünk 12 ponttal, ám míg szerdán megtorpantunk és magunkra húztuk az ellenfelet, ezúttal Tristan Spurlock és Lóránt pontjaival tartottuk a különbséget. Ám a félidő zárása előtt ismét kísérteni kezdett a napokkal korábbi derbi, két pontra feljöttek a vendégek.

A második játékrészben Tóth Péter parádézott, hat triplát hintett zsinórban, mindössze a hetedik kísérletét rontotta el, a folytatásban még egy duplával jelentkezett, így jutott el összesen 20 pontig. Spurlock magabiztos volt mindkét palánk alatt, láthatóan mindent elkövetett, hogy bizonyítson a fehérvári vezetőknek: érdemes számítani rá hosszabb távon is. Chery ahogy szerdán, ezúttal is kissé görcsösen akart bizonyítani, a záró negyedre lehiggadt és mutatott rendkívül szép dolgokat. Markovic Lukára sem lehetett panasz, szorgalmasan gyűjtögette a pontokat. Megérdemelten nyertünk 25 pontos különbséggel, játékban és akarati tényezőkben is felülmúltuk a Rieker Komarnót.

Andjelko Mandic, az MBK Komarno vezetőedzője: - Gratulálok a Fehérvárnak, jobbak voltak, teljesen megérdemelten nyertek.

Dzunic Branislav, a TLI-Alba vezetőedzője: - Spurlock érkeztével lényegesen stabilabbá vált a védekezésünk. Támadásban pedig ezúttal Tóth Péter nyújtott extrát.

Foto, Forrás, Slide - albakosar.hu

 

A jksedrukker.hu tudósítása:

Felkészülési mérkőzés
JP-TOP COP Jászberény - MAFC 61-61 (18-20, 10-14, 13-10, 20-14)
Jászberény, Bercsényi út, 300 néző.

Jászberény: Szögi 12, Mándoki 8/6, Soós 3/3, Cseh 11/3, Dramicsanyin 20/6. Cs.: Blaskovits 2, Ruják 5, Buzsáki, Bános.

MAFC: Smith 14, Kovács 10/6, Misek 7, Gedli 6, Timkó 3/3. Cs.: Mócsán 5/3, Debreceni 2, Lakits 2, Mácsai 2, Tursics 8/6, Gruda 2, Koncz.

A teljes statisztikát ezen a linken eléritek!

A felkészülési időszak második edzőmérkőzésén a MAFC együttesét láttuk vendégül. A vendégek két légióssal álltak ki ellenünk, nálunk Lee már megérkezett, aki a kispadon figyelte új társait. Csapatunkból hiányzott Horváth Ákos, aki lázas betegsége miatt maradt távol az összecsapástól.

A találkozó a vendégek 2 duplájával indult, majd Cseh simította be a labdát egy lepattanó után a gyűrűbe. A fővárosiak ezután a palánk alól voltak eredményesek, s 3 perc után 8-2-re vezettek. Ezt követően Mándoki triplája ragadta tapsra a közönséget, majd egy kis technikai szünet után Cseh húzta be a gyűrűbe a labdát Mándoki bravúros labdaszerzését követően, így alakítva 8-8-ra az állást a játékrész felénél. A folytatásban újra az újbudai alakulat ragadta magához a kezdeményezést, a 7. percben már 8-15-öt mutatott az eredményjelző. A következő percekben Dramicsanyin remekelt centerben, majd a negyed hajrájában Szögi volt többször eredményes, s 18-20-nál ért véget az első 10 perc.

A 2. szakaszban a MAFC egy távolival nyitott, majd Cseh bizonyult eredményesnek, kevés pontot, jó védekezést hoztak a következő percek. A 24. percben Dramicsanyin büntetőivel először vettük át a vezetést (24-23), majd felváltva estek a találatok. Támadásaink eléggé akadoztak a következő időszakban, szép lassan 6 egységnyi előnyt épített ki a MAFC, amely megmaradt a nagyszünetre is, 28-34-es állásról várhattuk a térfélcserét.

A 2. félidőben is nehezen indult be a pontgyártás a mieink részéről, majd végre egy szépen körbejáratott labda után Soós triplakísérlete talált utat a gyűrűbe (31-36). Ezután Cseh faragta tovább a hátrányunkat, majd Soóst kellett lecserélni, aki műtött lábát fájlalta, s elővigyázatosságból már nem is tért vissza a pályára. A folytatásban Ruják iratkozott fel a pontszerzők közé, majd Blaskovits brusztolt ki magának egy kosarat, s a negyed felénél 37-39-re alakult az állás. Elkaptuk a ritmust, Szögi betörése eredményezett újabb duplát, majd Ruják büntetőivel 41-39-re átvettük a vezetést, s a vendégek mestere, Stefan Timbus időt kért a 27. percben. Ez jót is tett a fekete mezeseknek, ugyanis egy jól irányzott távolival visszavették az előnyt, még egy kettest is dobtak, s 41-44-ről kezdődött a záró felvonás.

A 4. negyed elején Dramicsanyin hintett egy triplát, majd nagy adok-kapok alakult ki (a meccs addigi pontterméséhez képest), 49-49-re alakult az állás, majd a 34. percben a vendégek 52-49-es vezetésénél pedig Forray Gábor kért időt. Ezt követően Szögi szólt hozzá a dolgok alakulásához, majd gyors két MAFC-találat következett, s 4 perccel a vége előtt ismét berényi időkérés következett (51-56). A folytatásban Dramicsanyin keze sült el a triplavonalon túlról, nem sokkal később pedig Cseh vágott be egy hármast a sarokból, újra előnyhöz juttatva csapatát (59-58). A véghajrában a vendégek büntetőből voltak eredményesek, s közel kerültek a győzelemhez, 5,4 másodperccel a vége előtt 61-59-re vezettek. Azonban ennyi idő is elég volt a döntetlen kicsikarásához, amely Mándoki harciasságát dicséri, aki gyorsan vezette a labdát, eredményesen betört, majd a gyűrűbe tette a játékszert, nagy robbanást előidézve a csarnokban.

Mindent összevetve egy izgalmas, a kevés találat ellenére élvezetes mérkőzést láthattunk. A találkozó felkészülési jellegéhez képest szembetűnő volt a rengeteg férfias, időnként indokolatlanul kemény összecsapás. Csapatunk legközelebb jövő hétvégén folytatja az edzőmérkőzések sorozatát egy kiskunfélegyházi torna keretében.

Forrás, Foto - jksedrukker.hu

 

A Szolnoki Olaj KK együttese két mérkőzést is vívott a CSM Oradea csapata ellen idegenben, Nagyváradon.

Felkészülési mérkőzés, péntek
CSM Oradea - Szolnoki Olaj KK 69-82 (18-16, 18-24, 21-29, 12-13)

Szolnoki Olaj KK: Wittmann 12/6, Green 15/3, Milosevics 5/3, Boriszov 13/3, Somogyi 2.
Csere: Craft 3, Keller 9/3, Vojvoda 14/6, Gregory 9.

A teljes statisztikát ezen a linken megnézhetitek!

Az első mérkőzés első negyedében akadozott a gépezet még a szolnokiaknál, több támadásnál is lejárt a támadóidő és nem sikerült dobásig jutni, így 2 ponttal vezettek a hazaiak. A második felvonásban gyorsan megvolt a fordítás, a negyed első felét 18-4-re nyerte az Olaj, amely így 12 ponttal megugrott ekkor (22-34), igaz, a Nagyvárad rendezte sorait a félidőből hátralévő 5 percben (36-40).

A fordulást követően az első 5 percben nem nagyon tudott változtatni a különbségen egyik együttes sem (45-50), és hiába lépett meg 3 perc alatt a Szolnok (49-59), Vojvoda Dávid bokasérülést szenvedett, így ő már nem jöhetett vissza, így is vezetett az Olaj 12 ponttal 10 perccel a vége előtt (57-69). A negyedik negyedben nem tudott lényegesen közelebb kerülni az Oradea, 67-74-nél még felcsillant számukra a remény a fordításra, de a vége sokkal jobban alakult a Szolnoknak, amely 13 ponttal nyert (69-82).

Felkészülési mérkőzés, szombat
CSM Oradea - Szolnoki Olaj KK 73-67 (18-22, 16-18, 17-18, 22-9)

Szolnoki Olaj KK: Craft 11/3, Green 17/6, Sztajkovszki 2, Milosevics 4, Gregory 7.
Csere: Keller 7/3, Wittmann 3/3, Somogyi -, Boriszov 16/6.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Ezen a találkozón nem játszott az első meccsen lesérülő Vojvoda, akinek a bokáját jegelték, helyén Marko Sztajkovszki kezdett, de kevesebb mint 4 perc alatt három faultot gyűjtött be és nem is került már pályára ezt követően. Az Olaj a magyar válogatott pontgyárosa (Vojvoda) nélkül is végig vezetett szinte az első negyedben, 18-22-vel zárták a felek az első 10 percet. A tegnapi mérkőzéssel ellentétben itt nem volt akkora hullámzás a negyedekben, végig pár ponton belül volt a két együttes - a Szolnok nem tudott ellépni, a Nagyvárad pedig fordítani, 34-40 volt a félidő.

A fordulást követően sem változott semmi, végig ott loholtak a hazaiak az Olaj nyakában, de a játékrész végén megint meglépett kicsit Dragan Alekszics együttese, ezúttal 51-58 volt az állás a záró 10 perc előtt. Támadásban a szolnokiak nagyon megálltak, hat és fél perc alatt mindössze 4 pontot szereztek, így az Oradea, ha nem is túlságosan gyors léptekkel, de közeledett, majd fordított is (65-62). Az Olajnak nem sok minden sikerült, de az utolsó fél percben így is 69-67 volt az állás - büntetőkkel dőlt el a végjáték, sem egyenlíteni, sem fordítani nem sikerült a magyar bajnoknak, amely elszenvedte első vereségét a felkészülési időszakban (73-67).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus