Döntőben a Kecskemét

Szinte végig vezetett a Kecskemét, mely kemény csatában diadalmaskodott, megérdemelten jutott a bajnoki fináléba.

Férfi NBI/A-csoport, Rájátszás, Elődöntő - 5. mérkőzés

KTE-Duna Aszfalt - Atomerőmű SE 60-48 (17-11, 14-7, 10-13, 19-16)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok 1600 néző  Vezette: Cziffra Cs., Benczur T., Farkas G. (Hartyáni)

KTE: Kinney , Kovács P. 8, Djeraszimovics 14/6, Ivosev 9/6, Barovics 2.
Csere: Pongó Ma. 9/3, Karahodzsics 4, Pongó Má. 7/3.   Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics.

ASE: Dugat 10, Baki 2, Evans 5, Szabó 3, Jones 7.
Csere: Kovács Á. 5/3, Eilingsfeld 4, Medve -, Wise 10, Tóth 2.  Vezetőedző: Braniszlav Dzunics.

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3-2 a KTE-Duna Aszfalt javára.

Nagy elánnal, lendületesen kezdték a csapatok a mérkőzést, ám mégis másfél perc telt el, mire az eredményjelzőt meg tudta mozdítani Szabó Zsolt. Az ASE védekezése nagyon jól működött a találkozó elején, többször kergették eladott labdába a vendégek a lila-fehér mezeseket. Az első öt percet pont nélkül hozták le a vendéglátók, érthető módon időt kért Ivkovics mester. (0-7) Pongó Máté hárompontosa törte meg a hazai kosárcsendet, de a közelebb nem kerülhetett csapata, ugyanis Ivkovics az edzői zóna elhagyása miatt technikait kapott. (3-11) Kinney bravúros triplája viszont erőt kölcsönözött az egyre hangosabb szurkolók által hajtott KTE-nek, egészen két pontig zárkóztak Kovácsék, amikor Dzunics mester kért időt. (9-11) Az ASE eladott labdáit keményen megbüntette a Kecskemét, könnyű kosaraknak köszönhetően lépett el a vendéglátó 6 ponttal. (17-11)

Bár több támadólepattanót engedélyezett a második játékrész elején ellenfelének az ASE, mégis a vendég együttes faragott hátrányán, Wise bő hat perc után hozott paksi pontot. Djeraszimovics viszont idő előtt elfojtotta a vendég felzárkózást. Sok hibával játszottak a felek, a kecskeméti oldalon sorra maradtak ki a távoli dobások, hosszú percek teltek mire mindkét fél meg tudta dolgoztatni az eredményjelző kezelőjét. (24-15) Tóth Ádám és Szabó is beütött második személyi hibáját, a különbség pedig tíz pont fölé nőt, Braniszlav Dzunics időt kért. A negyed végjátéka a KTE-nek sikerült jobban, egészen 13 pontig duzzasztotta előnyét, a támadójáték terén szinte teljességgel tanácstalan ASE ellen. 

A szünet után szinte fikarcnyit sem változott a játék képe. A Paks továbbra is veszélytelen maradt a triplavonalon túlról, míg a Kecskemétnek is meggyűlt a baja a támadások befejezésével és a tiszta védekezéssel. Ugyanis a negyedik percben már öt csapatfaultot jegyzett a vendéglátó. Viszont a tolnaiak sorra hibázták el a büntetőket, Jones és Wise kosarai után hétre csökkent a hazai fór, Ivkovics időkérés után adott hangot nemtetszésének. Djeraszimovics vezérletével visszaverte a további felzárkózási kísérleteket a hazai csapat. A negyed végéhez közeledve Jones kapott sportszerűtlen faultot, Dzunics mester videóbírót kért, de maradt az eredeti ítélet. Ivosev elhibázott hárompontosainak köszönhette a Paks, hogy tíz pontot belül maradt a különbség a záró játékrész előtt.

Hat egységnyire zárkózott fel két támadás alatt a Paks, viszont a kihagyott büntetők sora úgy festett, hogy ismét kecskeméti ellépést eredményez. Viszont a tizenötödik vendég triplakísérletből megszerezte első hárompontosát az ASE, majd Dugat fejezett be zsákolással egy gyorsindítást. Három pontra jött fel a Paks, hazai időkérés következett. (43-40) Pongó Martin másodpercek alatt kétszer talált be, nyolccal ment a KTE, érkezett Dzunics mester időkérése. A hazaiaknál mindig érkezett valaki a mérkőzés befejezéséhez közeledve, aki újabb és újabb lendületet kölcsönzött a csapatnak, Ivosev, Pongó Máté, vagy akár Barovics. A Paksnak keményen meg kellett dolgozni a pontokért, s ezzel egy időben egyre távolabb került a fordítás lehetősége. Wise középtávolija ugyan még felcsillantotta a reményt, de Pongó Máté és Barovics kosarai végérvényesen lezárták a mérkőzés és a párharc kérdéseit.

A kezdeti perceket leszámítva végig vezetett és dominált a Kecskemét, mely megérdemelten győzött, amivel történelmi sikert ért el, a Magyar Kupa után a bajnokságban is döntőzhet a Szolnokkal.

Slide és Fotó - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus