Egy félidő alatt kiütötte a Kaposvár a MAFC-ot

A somogyi együttes hatvan pont fölé jutott a nagyszünetig, darabokra szedték a fővárosiak védekezését, ugyanakkor a saját térfelükön is stabilak voltak. A negyedik negyedben a negyvenpontos fór ajtaján kopogtattak, de végül visszatáncolt innen a MAFC, ennek ellenére kiütéssel kezdte az új szezont a Kaposvár. 

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, 1. forduló

Kaposvári KK – MAFC 92-59 (30-16, 31-11, 17-15, 14-17)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, v.: Kapitány G., Török R., Makovsky Sz. (Várhalmi)

Kaposvár: Gibson 14/3, Raivio 15/3, Jancsikin 19/3, Hendlein 13, Alihodzic 8

cserék: Kovács S. 9/3, Benke 10, Papp 2, Horváth 2, Grebenár -, Kocsis -

MAFC: Fodor 10/3, Misek 5/3, Lakosa 15, Hunter 11/6, Toutziarakis 7

cserék: Tursics 8/3, Lakits -, Fekete -, Koncz 1, Szabó 2, Mócsán -, Timkó -

Alihodzic középtávolijával indult a találkozó, amire Hunter azonnal válaszolt a sarokból egy triplával – viszont innentől több esélyt nem adott a KKK. Jancsikin és Raivio remekül szedték szét a vendégek védekezését, Gibson is megoldott egy 2+1-es játékot és Hendlein Roland is visszatett két támadópattanót – a következő MAFC-pontra három percet kellett várni, Hunter kettese után azonban már 12-5 állt az eredményjelzőn. Erre Jancsikin vezérletével újabb hat pontot pakoltak rá a hazaiak, Fodor Kristóf óriási kettese akadályozta meg őket abban, hogy már a negyed közepén 15 pontos fórnak örülhessenek. Jancsikin egyébként aktívan, sokat mozogva és a gyűrűt támadva játszott, el is jutott nyolc pontig az első negyedben, amelyet 30-16-ra hoztak a somogyiak.

A második játékrész is ott folytatódott, ahol az első befejeződött, a fővárosiak próbáltak erőlködni a palánk alatt a magas embereikkel, de ezeket jól védték a hazaiak és bár támadásban Hendleinék is visszavettek, ő, Jancsikin és Raivio azért megtalálták az utat a gyűrűig, így azonnal egy 10-0-s etappal kezdtek. Egy Hunter-büntetőt követően Raivio a térfél közepéről pörkölt be egy triplát, innentől kezdve pedig a harmincpontos határt súrolta a különbség. Átlépni nem sikerült, Lakosa Zsolt vezérletével kicsit összekapta magát a MAFC, inkább a mezőnyeik betöréseire hagyatkoztak és a büntetővonalról szereztek is pontokat, maga Lakosa 11-ig jutott a nagyszünetig. Az utolsó percekben aztán Benke Szilárd is hozzátett, gyorsan berámolt hat pontot és a labdaszerzésekből remekül indító hazaiak egy zsákolását követően közel kerültek a hatvanhoz. Gibson próbálta biztatni és helyzetbe hozni a fiatalokat, ennek megfelelően ziccerből osztotta ki a sarokba három másodperccel a nagyszünet előtt, Kovács Soma hármasával pedig átlépte a hatvanat a Kaposvár.

A harmadik negyed bő kétpercnyi pontcsenddel kezdődött, akkor Jancsikin gyorsan berámolt öt egységet, de sokat hibáztak ebben a periódusban a felek. gyenge dobások mellett az iram is jelentősen csökkent. A hazaiak védekezése már nem volt olyan szoros, Lakosáék pedig szépen találták meg az utat a gyűrűig és betöréseikből csökkentették a hátrányukat. Sokkal azért nem, Jancsikin 2+1-es akciója mellett Raivio is dobott egy nagy kettest, időszakokra pedig újfent labdavadász munkát folytattak hátul. A hajrában már sokat voltak fent a fiatalok is, összességében pedig a támadásban agresszívebbé váló MAFC szorossá tette ezt a játékrészt, de így is 78-42-ről indult az utolsó etap.

Itt hamar eljutott negyvenpontos fór közelébe a hazai csapat, de ezen a kapun már nem tudtak átmenni, a fiatalok nem voltak annyival jobban a fővárosiaknál, akik Tourziarakis pontjaival zárkóztak. Hunter is bepörkölt egy hármast, a Kaposvár nem tudott igazán jó dobóhelyzeteket kiharcolni. A végén mindenki betalált Kocsis Zalánt kivéve, igazi gálaeredménnyel zárult az új idény első bajnoki mérkőzése. 

fotó, slide: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus