Egyenlített az Alba, nagy bajban a Szolnok

A TLI-Alba Fehérvár együttese sima, 91-66 arányú győzelmet aratott a Szolnoki Olaj KK ellen, ezzel 1-1-re egyenlített a döntőben, a címvédő pedig óriási bajban van Sztrahinja Milosevics kiállítása és automatikus egymeccses eltiltása miatt.

Férfi A-csoport, Döntő, 2. mérkőzés
TLI-Alba Fehérvár - Szolnoki Olaj KK 91-66 (27-12, 25-14, 20-21, 19-19)

TLI-Alba Fehérvár: Simon 5/3, Myles 6, Pearson 20/6, Spurlock 8/6, Lóránt 17/3.
Csere: Chery 11/9, Wright 5, Markovics 4, Supola 9/9, Csorvási 3, Filipovics 2, Tóth 1.

Szolnoki Olaj KK: Vojvoda 8/3, Vrbanc 2, Boriszov 11/3, Milosevics 4, Keller 8/6.
Csere: Jones 16/6, Kovács 2, Gregory 6, Zsíros 3/3, Somogyi 6, Rudner -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

Nagyjából a harmadik perc végéig volt partiban a Szolnok a vendéglátókkal, Vojvoda triplájával még 7-5 volt az állás, ám ezt követően egy 7-0-s sorozatot futottak a fehérváriak, Pearson hármasa után időt kért Sztojan Ivkovics (14-5). Chery is elkezdett beindulni, büntetők után triplát is szórt az első negyed végén, míg a szolnokiak összesen három kosarat szereztek a negyed utolsó 7 percében, így már az első 10 perc után eldőlni látszódott a mérkőzés (27-12). Jones révén kapaszkodott az Olaj, az amerikai magasember 7 pontot szórt a második negyed első két percében, 12 pontra jött fel triplája után a Szolnok (31-19), de a címvédő megint elfogyott a negyedre támadásban - a következő 4 percben összesen 4 pontot dobtak. Az Alba ezzel szemben folyamatosan szerezte a kosarakat kintről (Chery, Lóránt), a palánk közeléből, gyorsindításokból és büntetőkből is, sokkal jobban játszottak ezúttal.

44-23-nál volt meg először a közte 20, Ivkovics újra időt kért, de nem ez volt a második negyed legfontosabb jelenete, hanem az, ami a 19. percben zajlott le. Egy oldalvonali bedobás után ugyanis Vojvoda és Myles összeakadtak, majd összeszólalkoztak, Myles egy ütő/lökő mozdulatot tett Vojvoda felé, amit Milosevics egy könyökössel honorált, ott pedig elszabadultak az indulatok. Hogy ki mennyire volt hibás, azt nehéz is megítélni, meg a végeredmény szempontjából lényegtelen is: Mylest és Milosevicset is azonnal kiállították, ami erre a találkozóra már nem sok hatással volt. Mivel azonban ez automatikus egymeccses eltiltást jelent az érintetteknek, így óriási érvágás az Olajnak a harmadik meccsre, az Albának pedig hatalmas esély arra, hogy kedden elvegyék a pályaelőnyt.

A félidőben egyébként pont duplaannyi pontot szórt a fehérvári alakulat, 52-26-ra vezettek, nagyjából el is dőlt a találkozó. A fordulás után sok minden nem változott, Lóránt a 24. percben 30 pont fölé növelte a differenciát (62-31). Sztojan Ivkovics pályára küldte Zsíros Pétert és Somogyit is, itt gyakorlatilag jelezte, hogy feladta a találkozót, azt is hozzá kell azonban tenni, hogy az Alba is így gondolta, 20 pontra vissza is engedték a Szolnokot egy 11-0-s vendég futással, Dzunics Braniszlav időt kért. A játék képe a továbbiakban nem nagyon változott az első két negyedhez képest. A vendéglátók jobban játszottak, stabilizálták magukat Dzunics intelmei után, 20-30 pont között tartották a különbséget, és végül nagyon simán, 91-66 arányban győztek, így a finálé állása két mérkőzés után 1-1.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus