Egylabdás végjátékot nyert az ASE a Kaposvár ellen

A második félidőben érdekessé tette a mérkőzést a feljavuló KKK, de a végjátékot jobban menedzselte Szrecsko Szekulovics csapata.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz 
Atomerőmű SE - Kaposvári KK 83-81 (27-20, 20-13, 21-30, 15-18)

ASE: Kovács Á. 19/9, Evans 11/3, Faust 9/3, Eilingsfeld 12, Jevtovics 16. 
cserék: Ruják 6/3, Medve -, Trajkovski 10.

Kaposvár: Shepherd 12, Johnson 22/9, Lilov 17/12, Hendlein 9/3, Spica 7.
cserék: Halász 5/3, Baki 3/3, Markovics 6/3, Harazin -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Pazar dobóformában kezdte a meccset a Kasey Shepherdöt először bevető Kaposvár, Reggie Johnson vezetésével 3/3 triplával nyitottak a vendégek és megléptek 11-5-re - Szrecsko Szekulovics azonban egy gyors időkéréssel kezelte a helyzetet és ez jó megoldásnak is bizonyult, a KKK azonnal szétesett, az ASE pedig magára talált és könnyed kosarakat szerezve pillanatok alatt fordított. A tolnaiak ebben az etapban nagyjából akkor dobtak pontot, amikor akartak, 60% felett tüzeltek mezőnyből és a somogyiak csak a 4/5 triplájuknak köszönhették, hogy csak hét pont volt a hátrányuk az első negyed végén - az 5-11 után 22-9-et mentek Kovács Ákosék. Nagy fordulat a második játékrészben sem következett be, a Paks dominált a lepattanók terén és továbbra is türelmesen, pontosan támadott, a negyed közepén meglett a közte tíz, majd ennél is tovább nyílt az olló. A vendégeknél egyedül Johnsonban látszott a tűz, míg a hazaiaknál Jevtovics 13 pontnál járt a nagyszünetben, de Faust, Kovács és Trajkovski is hatékonyan mozgott - 14 ponttal álltak jobban két negyedet követően úgy, hogy közel 20%-kal dobtak jobban ellenfelüknél.

A fordulás után aztán megint felszívta magát a KKK, egy 14-6-os rohammal visszajöttek egészen hat pontig a vendégek és úgy tűnt, hogy képesek lehetnek kézbe venni az irányítást - és ezúttal csak átmenetileg tudta elállítani a vérzést a Paks, a harmadik negyed hajrájában, 63-63-nál kiegyenlített a Kaposvár és mentálisan már-már előnybe is került. A játékrész utolsó játékainál azonban összeszedték magukat Kovácsék, gyors öt pontot még feltettek a táblára, de tartósan továbbra sem tudtak megálljt parancsolni ellenfelüknek és a KKK egy Lilov-triplával a vezetést is átvette a záró etap elején. Itt azonban még időben tudott váltani és válaszolni a Paks, Kovács bevert egy nagyon fontos hármast és ismét megléptek öt ponttal a hazaiak, ők mehettek bele előnnyel a végjátékba.

Ezt pedig jobban is bírták Eilingsfeldék, ők többé-kevésbé végrehajtották a kulcsjátékokat, míg a Kaposvár ezeket nem tudta megtenni, rosszkor hibáztak dobást, engedtek támadópattanót, adták el a labdát, rontottak el büntetőt, ezeket pedig most már nem volt idő kijavítani. Így is volt esélyük az utolsó percben, Markovics 2+1-ével feljöttek 83-81-re, sőt, Ruják ki is hagyta a következő dobást, a vendégeknek, de Markovics dobása kimaradt, több esélyt pedig már nem kaptak - az elmúlt meccsekhez képest javultak Hendleinék, de ezt nem tudták győzelemre váltani, míg az ASE a gyengébb második félidő ellenére amikor nagyon kellett, akkor megcsinálta a szükséges játékokat, így nyert.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus