Először nyert otthon a Nyíregyháza

A legutóbbi fordulóban megsérülő Simms-Edwards nélkül gyűjtötte be első hazai győzelmét az NYKK. Már az első negyed után tízpontos előnyt építettek ki, Jara Doyne vezetésével pedig ennél már nem is adták alább. 

Magyar férfi bajnokság, NB1, A-csoport, alapszakasz, 16. forduló

Marso-Nyíregyházi KK – Naturtex-SZTE-Szedeák:  89-78  (24-14, 21-18, 20-17 ,24-29)

Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidő Csarnok és Megyei Sportintézet

Vezette: Benczur T., Bognár T., Minár L. (ellenőr: Schäffer)

Marso-Nyíregyházi KK: Polyák 4, Doyne 21/6, Mohácsi 22/15, Hall 19/3, Poscic 13/3. 

Csere:Jakab 3/3, Molnár M. 5, Cseh 2.

Naturtex-SZTE-Szedeák: Jereminov 13/9, Levy 13, Horváth Á. 10/6, Williams 8, Csorvási M. 14.

Csere:Kiss Zs. 10/9,  Vida 2, Csorvási L. 8

Kipontozódott: Doyne (39.)

 

Óriási veszteség érte a Nyíregyházát a találkozó előtt, ugyanis kiderült, hogy a liga pontkirálya, Simms-Edwards öthetes pihenőre kényszerül, mivel a Pécs ellen eltört a jobb hüvelykujja, a helyét Polyák vette át a kezdőben. A rendkívül kevés (250) néző előtt játszott találkozó rögtön egy ütésváltással kezdődött Poscis és Jereminov között, a hazaiak centere gyors hét ponttal és három lepattanóval jelezte, hogy nem lesz vele könnyű dolguk a szegedieknek. A túloldalon Jereminov két szép triplával válaszolt, ám rajta kívül senki nem tudott hozzátenni a támadásokhoz, miközben a hazaiaknál beindult Doyne, és meg sem állt 12 pontig. Elsősorban neki köszönhetően 24-14-re nyerte az első negyedet a Nyíregyháza, kintről-bentről eredményes tudott lenni, Jakab és Poscic révén pedig a lepattanókat is uralta a hazai gárda.

A második negyedet koncentráltabban kezdte a Szeged, Levy, Williams, majd Csorvási Milán is eredményes volt, ám Mohácsi triplájával és Doyne büntetőivel tartotta előnyét az NYKK. Csorvási Milán egyébként nyolc pontot szerzett ebben a negyedben, ezúttal ő vállalta magára az egyszemélyes támadósor szerepét, de Doyne tarthatatlan volt, 21 pontig jutott a nagyszünetig, ráadásul Hall is a legnehezebb pillanatokban talált be. A negyed hajrájában még növelni tudta előnyét a hazai gárda, 45-32-es vezetéssel mehettek pihenni. A Szeged Csorvási pontjain kívül semmit nem mutatott támadásban, ráadásul az első félidőben 0/7-tel (!) dobtak a büntetővonalról, valamint a lepattanózást is 20-11-re elveszítették.

A második félidő Jereminov kosarával kezdődött, majd ezután leszedett egy támadólepattanót is, de hamar megtört a Szedeák lendülete: Williams egymás után két büntetőt is elrontott (hadilábon álltak ezzel a vendégek…), majd Jereminovot Derek Hall takarta be. A momentumot Mohácsi használta ki, gyors öt pontjával 52-34-re húzott el a hazai együttes. A negyed hajrájában még Levy kosaraival megpróbált közelebb férkőzni a Szeged, sőt, Horváth Ákos triplából, Csorvási Levente pedig középtávoliból volt eredményes, ám Derek Hall mindegyikre tudott válaszolni, sőt, Mohácsi hármasával már kereken húsz pont volt a különbség. Így, bár Csorvási Milán még kozmetikázni tudta az eredményt, az utolsó negyednek 65-47-es hazai vezetéssel vághattak neki a csapatok.

A negyedik negyedet azonban nem megsemmisülten kezdte a Szeged. Csorvási Levente, Horváth Ákos és Levy is betalál, ráadásul Vida révén megszülettek az első sikeres büntetők is a vendégek részéről, miközben a Nyíregy kissé lefagyott, így egy 12-4-es futással 69-59-re zárkózhatott a Szedeák. Az időkérés után aztán egyből jött Mohácsi, és egy triplával letörte Bonifert Domonkos csapatát. A bedobó tovább erőlteti kintről, és három perccel a vége előtt bevágja ötödik sikeres hármasát is, ezzel 77-61-re módosította az állást. A teljesen reménytelen helyzetben sem adta azonban fel a Szeged, Jereminov és Horváth Ákos kosaraival két perc alatt tíz pontot szereztek és feljöttek 79-71-re, a második félidőben lenullázott Doyle kipontozódott, ám Hall két büntetővel végül lezárta a meccset. A végeredmény 89-78, a Nyíregyháza megszerezte szezonbeli második győzelmét és először tudott hazai pályán nyerni.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus