Fehérváron elveszítette veretlenségét a Sopron

Óriási küzdelem után az Alba Fehérvár 82-75-re legyőzte a Soproni Sördögöket, megszakítva ezzel Thomasék négymeccses győztes szériáját. 

Férfi NBI A-csoport, Alapszakasz - 5. forduló, 2014. október 31.
Alba Fehérvár (3-2) – Soproni Sördögök (4-1) 82-75 (27-24, 25-15, 12-17, 18-19)
Székesfehérvár, Vodafone Sportcsarnok 1500 néző.
Vezette: Cziffra Cs., Szabó G., Jakab L. (Balogh L.)

Alba Fehérvár: Tóth P. 5/3, Supola 5/3, Kromah 16, Melvin 12, Csorvási 14.
Csere: Simon 6/3, Wood 15/9, Kovács Á. 4, Juhos 5.  
Vezetőedző: Marcel Tenter

Soproni Sördögök: Thomas 24/6, Ruják A. 6, Dénes -, Boriszov 22/12, Tóth G. 4.
Csere: Edwards 9, Takács N. 8/3, Trepák 2. 
Vezetőedző: Sabáli Balázs

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető.

Simon Balázs felépült combsérüléséből, így a szezonban először helyet kapott a Fehérvár keretében, akiknél ezúttal Dalibor Djapa maradt ki a légiósok közül. Townes távozása után a Sopron még nem találta meg légiós centerét, Tóth Gergő kezdett ötös poszton a vendégeknél.

A Sördögök alacsony szerkezetét kihasználva Csorvási centerkosaraira építve kezdett a hazai csapat. Hamar faultproblémákba ütközött azonban az Alba (az első negyedben tíz faultot szedtek be Supoláék és a 3. perc végére megvolt az öt csapatszemélyi hibájuk is) és ezt Thomas vezérletével kihasználták a látogatók. Fej-fej mellett haladtak a felek, amikor az agilisan játszó Melvin vezérletével 13-7-ra megugrottak Marcel Tenter tanítványai, időt is kért Sabáli Balázs. A rövid pauza után Kromah és Melvin pontjaira a másik oldalon Thomas és Boriszov felelgetett, és két vezérének – és az első tíz percben dobott 12 büntetőjének - köszönhetően tartotta a lépést a Sopron. Tíz perc után 27-24 állt az eredményjelzőn.

Füttykoncert közepette indult a második játékrész, a fehérvári szurkolók a játékvezetők munkájával voltak elégedetlenek. Thomast ez nem zavarta, újabb triplát süllyesztett el, amivel már egyenlő volt az állás. Mindkét edző zónavédekezést vezényelt csapatának és ebből az Alba jött ki jobban, míg a soproni hármasokat sorra kiköpte magából a gyűrű, addig a hazaiak biztos közeliekkel operáltak és nyolc ponttal megugrottak. Sabáli Balázs időkérése sem fékezte le Simonék lendületét, Wood is beszállt a pontgyártásba 13-ra növelve csapata előnyét. Ismét csak a kiválóan játszó Thomas - Boriszov kettős lendítette tovább a vendégeket, előbbi egy hármassal, utóbbi egy 2+1-es akcióval zárkóztatta csapatát. Kettőjükön kívül másnak viszont nem ment, így a nagyszünetre 52-39-es Alba-előnynél mehettek a játékosok.  

A második félidő elején, soproni oldalon maradt a zóna és ezúttal a hazaiak zavarodtak meg a területvédekezéstől. Tóth Gergő duplája és Boriszov hármasa után, alig másfél perc elteltével magához is rendelte övéit Marcel Tenter. Az időkérés után - légiósai kosaraival - azonnal visszaállította a tíz pontos különbséget a házigazda. A pontatlan vendégdobások után villámgyorsan indult és növelte előnyét az Alba, igaz, kellett ehhez az első félidőben ellenállhatatlan Thomas gyengébb játéka is. Három perccel a negyed vége előtt aztán beesett a honosított irányító első kosara, rögtön egy tripla, majd Boriszov és Takács is betalált kintről, a 9-0-s futás eredményeképp pedig 3 pontra zárkóztak a látogatók, lelkes szurkolóik legnagyobb örömére. A végjáték azonban az Albának sikerült jobban, Wood hármasa után, 64-58-cal ért véget a harmadik játékrész.

Boriszov duplájára Csorvási felelt, ez már előrevetítette, hogy ebben a negyedben sem engedik el egymás kezét a csapatok. Wood pontjaival tartotta előnyét a Fehérvár, a rossz dobások után viszont többször is visszaszedték a támadópattanót a Soproniak, így nem nőtt a hazai előny. Óriási harc folyt minden egyes labdáért, kúsztak-másztak a játékosok a pályán. A küzdelem hevében Kromah maradt a földön, szerencsére komolyabb baj nem történt. A Sördögök kiharcolták a faultokat, de hiába, csak minden második büntetőt dobták be Rujákék és mikor Tóth Péter, majd Simon is átdobta a soproni zónát, ismét kilenccel tartott előrébb a házigazda. Juhos Levente hatalmas blokkja után a lélektani fölényét nem tudta kihasználni az Alba, Edwards és Thomas is betalált, ismét csak három pont volt a felek között. A kulcsdobást Takács kihagyta, a túloldalon Wood viszont a helyére küldte, így nagy küzdelem után, 82-75-re nyert az Alba. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus