Győzelmet ért a Jászberénynek a két ponterős negyed

Ponterős első és harmadik negyedbeli játékával a Jászberény pár nap alatt második győzelmét szerezte meg, így a Körmend továbbra is nyeretlen.

Férfi NBI/A-csoport, Alapszakasz - 4. forduló, 2014. október 25.

Jászberényi KSE (2-2) - Egis Körmend (0-4) 89-80 (30-16, 10-18, 31-22, 17-24)
Jászberény, 900 néző   Vezette: Pálla Z., Hegedűs T., Kulcsár T., (Hartyáni)

Jászberény: Ware 21/6, Horváth 11/3, Soós 1, Cseh 12/3, Dramicsanin 29/6.
Csere: Kerpel-Fronius 12/6, Csabay 3/3, Szögi -.   Vezetőedző: Bencze Tamás.

Körmend: Doktor -, Lemon 24/9, Ferencz 6/6, Tóth 3, Török 10.
Csere: Govens 27/12, Richards 1, Popadics 7, Kolarics -, Sonyák 2, Sömenek -, Molnár -.   Megbízott vezetőedző: Hencsey Tamás.

Kipontozódott: Lemon, és Govens a 40. percben.

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva megtekinthető.

Az első két perc egyértelműen a hazaiaké volt. A gyors iram Horváth Ákoséknak kedvezett, Cseh és Dramicsanin kosarai után 8-0-ra ment el a Jászberény, rögtön időt kért Hencsey Tamás. A csereként beálló Govens rögtön triplával jelentkezett, mellyel megtörte a hazaiak futását, de rögvest érkezett a válasz Dramicsanintól. (11-3) A szerb magasember ott folytatta, ahol a ZTE ellen abbahagyta. Sorra termelte a kosarakat, a körmendi oldalon pedig az eladott labdák és a személyi hibák gyűltek. Még az ötödik percben sem jártak a csapatok, de már öt faltnál tartott a vendég együttes. (15-5) Lemon hárompontosa és Govens kosár jó plusz egy büntetős akciója megfelezte a csapatok közti differenciát és debütált a Körmendben Ryan Richards. (15-11) Egyenlíthetett volna a Körmend, de az eladott labdákat megbüntette a Jászberény. Kerpel-Fronius két duplájával és Ware hárompontosával újra tíz egységgel lépett el a vendéglátó. (24-14) A negyed végéig további pontokat tett a táblára a Jászberény, így megnyugtató előnnyel vonulhattak rövid pihenőre.

5-0-s futással kezdte a második tíz percet a körmendiek, így némileg lefaragták a tetemesnek mondható hátrányukat. (30-21) Dramicsanin megszakította a hazai pontcsendet, a túloldalon Sonyák és Govens is egy-egy duplát írt az eredményjelzőre. (32-25) Ferencz és Lemon is helyére küldött egy-egy hárompontos, s mivel csak Horváth duplája esett be a két távoli között, Bencze Tamás időt kért, hiszen három egységre zárkóztak a vendégek. (34-31) Dramicsanin tett arról, hogy megnyugodjanak a hazai kedélyek, két duplával újra megnyugtató távolságba juttatta csapatát. (38-31) Lemon 2+1-es akciója és Horváth ziccere zárta a negyedet. Mindössze tíz pontot értek el a vendéglátók ebben a játékrészben, s a Körmend vezethetett volna, ha pontosabb támadójátékot nyújt.

A negyed elején Soós és Dramicsanin, és Török is begyűjtötte harmadik személyi hibáját, Govens büntetői ismét egyenlítési lehetőség közelségbe hozták a Körmendet. (40-36) Tóth és Török dupláira a jól játszó Kerpel-Fronius hárompontosa érkezett válaszként. (46-40) Felváltva estek a kosarak, de egy idő után elmaradtak vendég részről. Kerpel-Fronius újabb triplája és Cseh kettese után ismét ellépet a Jászberény. (55-46) Bármit próbált a Körmend, egy bizonyos lélektani ponton nem tudott átjutni. Lemon pontjaival ugyan feljött öt pontnyira a vendég gárda, de Horváth hármasa és Dramicsanin kettese újra tíz pontra duzzasztotta a hazai fórt. (60-50) Két perces intermezzo után a játékvezetők technikai ítéltek a körmendi kispad ellen. Ware a büntetőt, Kerpel-Fronius pedig a támadást váltotta pontra, melyek magabiztos jászberényi előnyt eredményeztek. (65-52) Ware és Csabay révén két sikeres távoli dobással zárták a negyedek, s magabiztos előnyből várhatták a záró játékrészt. (71-56)

Govens nagyon elkapta a fonalat, bő három perc alatt nyolc pontot, közte két triplát helyezett el a hazai gyűrűben. Öt perce maradt a Körmendnek, hogy egyenlítsen, Hencsey mester időt kért. (73-66) Török két büntetőt, majd egy közelit is értékesített, rég nem látott közelségbe hozta ezzel az egyenlítési lehetőséget csapata számára. (73-70) Dramicsanin azonban hosszú idő után kosárral, hárompontossal jelentkezett, megnyugtatta ezzel a hazai szurkolókat. De csak pár másodpercre, hiszen két támadással később Govens visszadobta a távolit. (76-73) Minden vendég támadásra akadt válasza a hazaiaknak, Dramicsanin és Ware kosarai elérhető közelségben hozták a győzelmet számukra, melyet két perccel később bebiztosítottak.

Ismételten Dramicsanin és Ware kiemelkedő játékának köszönhetően nyert a Jászberény, a Körmend együttese pedig továbbra is nyeretlen.

 

Slide és Fotó - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus