Hosszabbításos csatában verte a Kaposvárt az Olaj

Végletekig kiélezett csatát hozott a Magyar Kupa második negyeddöntője, melyből végül a Szolnok jött ki jobban, így ott van az elődöntőben.

Magyar Kupa, negyeddöntő

Szolnoki Olaj KK - Kaposvári KK 93-79 - hosszabbítás után (23-18, 21-17, 21-26, 13-17, 15-1)

Szolnok: Pavlicsevics 10/9, Vojvoda 22/6, Barnies 13/9, Eilingsfeld 4, Andric 29
cserék: Tóth 4, Popovics -, Boriszov 11/3, Wittmann -

Kaposvár: Wisseh 9/3, Frazier 19/9, Cooke 12, Hendlein 10, Simms 6
cserék: Grebenár 9, Fodor /3, Baki 7/3, Papp P. -

Statisztika itt elérhető!

Ahogy arra lehetett számítani, a két csapat őszi bajnokiján még nem játszó Andric parádésan kezdett: folyamatosan betolta Simmst és érvényesítette fizikai fölényét, vezérletével pillanatok alatt meglépett az Olaj. Egy időkérés után összekapták magukat a somogyiak, főleg védekezésben, Andric-ra érkezett válaszul Grebenár Péter (gyors kilenc ponttal) és a második negyed elején átvette a vezetést a KKK. Nem sokáig maradt ez így, Vojvodáék sorra szerezték a labdákat és abból a büntetőket, kosarakat, mindig azt erőltették, ami éppen működött - ez fokozatosan felőrölte Cooke-ékat, akik a nagyszünet előtti utolsó percekre már teljesen szétestek fejben. Ennek kilencpontos Olaj-előny lett a vége, 44-35 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben.

A fordulás után ismét nekiveselkedett a Kaposvár, összeszedte a játékát elöl-hátul, de hol Barnies, hol Vojvoda, hol Pavlicsevics érkezett egy-egy kosárral, így nem tudta utolérni ellenfelét a somogyi együttes. A lepattanózás és a palánk közeléből elengedett dobások hatékonysága is fordult, ezen a téren korábban sokkal jobb volt az Olaj, ebben az időszakban viszont a Kaposvár fel tudta magát szívni. Adric-ot közben sikerült levenniük Hendleinéknek, ezt a periméterről ellensúlyozta a Szolnok, de Fodor gyors négy pontjával a záró etap elején egyenlített Fekete Ádám alakulata. A KKK hatalmas energiákat mozgósított a folyamatos felzárkózáshoz-kapaszkodáshoz, de a Szolnokon is érződött a fáradtság - egállal érkeztek meg a felek az utolsó bő két perchez.

A tét és az idegesség rányomta a bélyegét a hajrára, jöttek a hibák mindkét oldalon, húsz másodperccel a vége előtt Wisseh kapta meg a labdát 78-78--nál, de a dudaszóra elengedett középtávoli lejött, így jöhetett a hosszabbítás. Itt aztán Pavlicsevics lett a nyerőember: a dobógép két borzasztóan fontos hárompontost süllyesztett el, míg a túloldalon Wisseh folyamatosan hibázott, ez pedig döntőnek bizonyult. Ugyan a végén Pavlicsevics megkapta a második technikaiját, de az a két hármas (majd Vojvodáé) megtörte a somogyi ellenállást és ha a vártnál talán nehezebben is, de hozta a meccset a Szolnok, így ott lesz az elődöntőben - érdekesség, hogy a KKK nem szerzett mezőnykosarat a hosszabbítás öt perce során.

fotó, slide: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus