Hosszabbítást nyert Szegeden az Alba

A rendes játékidő végén mindkét csapat megnyerhette volna a meccset, de egyik sem tudta eldönteni, a hosszabbításban pedig végül az Alba bizonyult jobbnak. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 19. forduló 
Naturtex-SZTE-Szedeák - Alba Fehérvár 68-78 (10-17, 19-15, 18-16, 14-13, 7-17)

Szedeák: Boltics 4, Vágvölgyi 2, Ponjavics 8, Juhos 22/3, Sulovics 10. 
cserék: Kerpel-Fronius G. 14, Krapic 8.

Alba: Tóth P. 3, Freeman 23/6, Filipovity 9, Lóránt 9, Heath. 
cserék: Cabezas 11/9, Keller I. 2, Zeno 19/12, Bullock -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Kiváló ritmusban kezdte az összecsapást az Alba, szerezték a labdákat, ültek a gyors játékok, mindenki hozzászólt, úgyhogy négy perc után, 2-13-nál kellett időt kérnie Andjelko Mandicsnak - eddigre a fehérváriak mind az öt kezdőjátékosa betalált már, a hazaiak pedig négyszer veszítették el a játékszert. A folytatásban kicsit összeszedte magát a Szedeák, de a Boltics-Juhos-Sulovics tengely nem talált a gyűrűbe az első negyed folyamán, így pedig közelíteni nem nagyon tudott a gárda, arra a második negyedig kellett várni, hogy újra csak öt pont legyen a különbség - Juhos itt hamar beszórt egymaga hét egységet, míg a túloldalon a padról beszálló Bullock bő két perc alatt három beütött faulttal vétette észre magát. Ebben az időszakban már az Alba játéka sem működött, a nagyszünetig összesen tizenegy labdát szórtak el Lóránték és az első négy percben szerzett 13 pontjukhoz a maradék 16 percben összesen 19-et tudtak hozzátenni - ehhez pedig már felnőtt a Szedeák, 29-30-ra zárkóztak a hazaiak, a félidőben végül 29-32 állt az eredményjelzőn.

A fordulás után változtatott Jesus Ramirez, a Tóth-Filipovity páros helyett a Cabezas-Zeno duó kezdett, Zeno az első támadásból azonnal be is emelt egy hármast, majd Cabezas még egyet, míg a Szedeák három perc alatt csak két pontot tett fel a táblára. Itt azért megint rendezték a soraikat a hazaiak, de 37-41 után Freeman tolta meg az Alba szekerét tíz másodperc alatt szerzett öt pontjával, hogy aztán ismét a Szeged tudjon közelebb jönni - Bolticsnak továbbra sem volt mezőnykosara, sem Sulovics, sem Ponjavics nem villogott, de a belendülő Juhos mellett kilenc pontot szórt be például a padról érkező Kerpel-Fronius Gáspár. A Fehérvár a rövid jobb időszakai mellett igazán felpörögni továbbra sem tudott, úgyhogy a záró etap 47-48-ról indult és teljesen nyílt volt a küzdelem, a vendégek nem tudtak meglógni, a hazaiak nem tudtak fordítani, izgalmas hajrát várhattunk. A negyedik negyed első játékából aztán Juhos 20. pontjával megtört a jég és átvette a vezetést a Szedeák, innentől pedig végi egy labdán belül haladtak a felek a végjáték felé - hol visszavette az előnyt az Alba, hol megint a Szeged járt előrébb. A kulcsidőszakhoz a hazaiak érkeztek meg minimális előnnyel, de nagyon sokat hibáztak ebben a periódusban, Sulovics kapott technikait, Boltics két büntetőt is mellédobott, aztán az utolsó percben Krapic is egyet, itt csak maguknak köszönhették azt, hogy nem hogy nem döntötték el a derbit, hanem Zeno triplájával még hátrányba is kerültek 44 másodperccel az órán. Mandics időkérése után aztán úgy tűnt, hogy a hazaiak "fel is tették a pontot az i-re" negatív értelemben, hiszen Boltics eladta (Cabezas megszerezte) a labdát, de az Alba nem tudott belőle kosarat dobni, sőt, a túloldalon Kerpel-Fronius nyerhette volna meg a meccset a Szegednek, viszont mivel csak egy büntetőt dobott be, így nem jutottak döntésre a felek - jöhetett a hosszabbítás.

A túlórában továbbra is meggyűlt a hazaiak baja a büntetővel, az Alba viszont talált még egy fokozatot és a maga javára döntötte el az összecsapást - voltak fontos játékai Cabezasnak, Zenónak és a többieknek is, a Szeged pedig itt már nem tudott megújulni. Sulovics ki is pontozódott, a Fehérvár pedig végül 17-7-re nyerte a ráadás öt percét, úgyhogy borzasztóan fontos győzelmet aratott vendégként.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus