Jó csapatmunkával nyert a Pécs

Végig szoros, kiélezett csatát hozott az Alba és a Pécs összecsapása, melyet a végjátékban jobban koncentráló vendégek nyertek meg.

Férfi NBI/A-csoport, Alapszakasz - 17. forduló, 2015. január 15.

TLI-Alba Fehérvár (7-9) - Pécsi VSK-PANNONPOWER (9-7) 79-84 (25-25, 19-21, 20-14, 15-24)
Székesfehérvár, Vodafone Aréna 1300 néző  Vezette: Vígh P. dr., Hegedűs T., Pozsonyi L. (Fekete)

Alba Fehérvár: Simon 6, Tóth 11/3, Kromah 26/3, Juhos 1, Csorvási 14.

Csere: Supola 1, Kovács -, Wood 3/3, Kalve 16.  Vezetőedző: Székely Norbert.

Pécsi VSK: Nelson 12, Pahlmblad 12/12, Bíró 10/6, Budimir 15/6, Horti 10.

Csere: Halász 17, Somogyfoki -, Harazin 8, Stojanovic -, Délity -. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Kipontozódott: Kromah a 40. percben

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető.

Kromah triplájával indult a mérkőzés, majd Bíró Olivér kezdte meg a pontgyártást vendég oldalon. Fej-fej mellett haladtak a felek, senkinek sem sikerült meglépnie a másik elől. A hazaiaknál főképp Kromah termelte a pontokat, míg Csirke Ferenc csapatában eloszlottak a pontok, senki sem emelkedett ki. 13-12-ig teljesen egál volt a meccs, ám ekkor megrázta magát az Alba, és egy 7-1-es rohanást produkáltak. Úgy nézett ki, hogy előnnyel kezdhetik a második játékrészt, de Nelsonék ezt nem így gondolták, és egy nagy hajrát produkálva 25-25-ös eredményt alakítottak ki a negyed végére.

Kiváló összecsapást láthattak a kilátogató nézők, kifejezetten jó iramú találkozó volt. Egyszer az egyik, máskor a másik gárda vezetett, alig volt hiba a játékban. A második negyedben a legnagyobb különbséget három egység jelentette, egyszer a Pécs, egyszer pedig az Alba ment ennyivel. Szépen gyűrték egymást a csapatok, a félidei eredményt Pahlmblad állította be egy triplával, 44-46-ot mutatott a tábla.

A meccs második felét 8-0-ával kezdte az Alba, ebből Kromah hat, míg Tóth három egységet vállalt magára. Sikerült meglépnie egy kicsit a Székely-csapatnak, kicsit kihagyott a PVSK, ezt pedig ők azonnal kihasználták (56-49). Igen ám, de innen is volt visszaút, Budimir kosaraival zárkóztak a pécsiek, és egy triplával már rögtön 60-60 volt. A végén négy pontos előnyt harcolt ki magának a hazai együttes, Kromah duplája zárta a játékrészt.

Izgalmasnak ígérkezett a végjáték, továbbra is a kiegyenlített játék dominált. Egy percig sem engedett ki egyik gárda sem, talán az végzetes hiba lehetett volna. 77-77-ig ment a huzavona, itt kiengedett az Alba, és kezdődött a büntetőpárbaj. A Pécs hetet, az fehérváriak két büntetőt dobtak be, mellyel kialakult a 79-84-es végeredmény.

A mecsekaljai csapat tehát a Kecskemét legyőzése után újabb bravúrt mutatott be, végig küzdve, teljesen megérdemelten győzték le a két évvel ezelőtti bajnokot.

 

Slide és Fotó - pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus