Káprázatos játékkal verte a Sopront a Kaposvár

A parádésan kosarazó somogyiak száz fölé jutva 25 pontot vertek az újra gyengén védekező Sopronra

Kaposvári KK - Soproni Sördögök 106-81 (24-17, 26-17, 29-25, 27-22)
Kaposvári Városi Sportcsarnok
Vezette: Benczur T., Török R., Minár L. (Major)

Kaposvár: Frazier 15/9, Raivio 19/3, Jancsikin 13/3, Hendlein 23, Spica 20
Csere: Fodor 5, Benke 2, Horváth M. 2, Grebenár 4, Papp 3/3

Sopron: Thomas 7/3, Ruják 14/6, Boriszov 20/3, Tóth G. 16/6, Poscic -
Csere: Takács 15/9, Edwards -, Trepák 4, Dénes 3, Molnár 2

Kipontozódott: Fodor

Fergeteges hangulatban kezdődött a találkozó, a kaposvári csarnok új hangosítását új szpíkerrel próbálták ki – a somogyi szurkolók pedig remek atmoszférát teremtettek. Jól is rajtolt a KKK, Spica és Hendlein vitték a prímet, előbbi három kosárral, utóbbi három blokkal tette le a névjegyét az első négy perc alatt. Nagyon magas intenzitással játszott a  hazai alakulat, de tartotta a lépést a Sopron annak ellenére is, hogy Poscic nagyon hamar kivált sérülés miatt – a negyed közepén egál volt az állás. A hátra lévő perceket aztán nagyon megnyomta a KKK, sorra szerezték a labdákat és a parádés védőmunka meghozta a gyümölcsét, a cserék érkezése után is növelni tudták előnyüket – végül 24-17-re léptek meg a negyed végére.

A második negyedet Takács triplájával indította a Sopron, de erre Hendlein Roland zsinórban hat ponttal válaszolt (egyszer Fodor oda sem nézve szolgálta ki), így két perc után már 12 ponttal lógott meg a KKK – Sabáli Balázsnak időt kellett kérnie. A Sopronnál Boriszov és Thomas sem igazán találta a réseket, emellé a vendégek triplái sem ültek, így folyamatosan nyílt az olló, a negyed hajrájában már 16 egységgel járt előrébb a Kaposvár. Ebben a játékrészben Hendlein vitte a prímet, de Fodor, Jancsikin és Spica is kitett magáért, míg a Sördögöknél elsősorban Ruják csipkedte magát. Az utolsó percekben aztán Boriszov is hozzászólt, de ezzel együtt is 50-34 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben.

Ebben a sebességben kosarazott tovább a KKK a fordulás után is, így két perc alatt húszpontosra nőtt a hazaiak előnye – a Sopron továbbra sem találta a ritmust, Boriszov bizonytalannak tűnt, nem járt a labda. A túloldalon viszont minden bejött, Hendlein és Spica tarthatatlannak bizonyult, brutális százalékkal értékesítették dobásaikat – teljességgel uralta a festéket a KKK. A vendégek büntetőket hibáztak, sorra adták el a labdákat és védekezésben képtelenek voltak változtatni, így jóval húsz felett is járt már a különbség. A negyed utolsó perceiben iszonyatos rohanás és nagy dobópárbaj alakult ki, egyre kevesebbet törődtek a felek a védekezéssel, csak a lendülettel – 79-59-ről indult az utolsó negyed.

Itt már csak egy csapat volt a pályán, egészen extázisban kosaraztak a hazaiak, kis túlzással minden dobásuk beesett. A végén Papp Péter triplájánál szinte felrobbant a kispad, ezzel a dobással már három perccel a vége előtt meglett a hazaiak 100. pontja. A gála teljes lett, végül 25-nél állt meg az olló…

fotó, slide: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus