Kiváló támadójátékkal állt ismét irányba a Paks

Húsz pont feletti verést kapott a Sopron - mindenki hozzátette a magáét a Paksnál - szinte végig uralta a meccset az ASE. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 8. forduló
Atomerőmű SE - Soproni KC 95-74 (30-19, 24-19, 16-22, 25-14)

Paks: Hinds 12/3, Allen 21/3, Barnies 16/12, Eilingsfeld 16, Ogunyemi 9. 
cserék: Gulyás -, Medve 6/6, Garamvölgyi -, Pajor -, Guinn 12/12, Ruják 3/3. 

Sopron: Duvnjak 20/3, Mészáros -, Takács 3/3, Zagorac 25/9, Watkins 18/3. 
cserék: Dénes -, Greene 5/3, Werner -. Élő -, Bagó -, Kántor 3/3, Polgárdy -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek

Érdekesen alakult a találkozó, a festékből mindkét együttes extra hatékonysággal dolgozott támadásban, de öt perc elteltével még sem bedobott triplát, sem eladott labdát nem láttunk egyik csapattól se. Összességében védekezést sem sokat, legalábbis soproni részről, az első negyed hajrájában pedig át is rohant ellenfelén Teo Cizmic alakulata: 16-15 után egy 15-4-es rohamot produkáltak Hindsék, ebben pedig már a hármasok is kezdtek beesni. A második játékrészben sem változott sok minden, a Paks egyre magabiztosabbá vált, míg a Sopron a Watkins-Zagorac duóra építve próbált látótávolságon belül maradni - ez viszont nem nagyon sikerült, jöttek a hazai hármasok, jöttek Allen duplái, a különbség pedig a húsz egységet is elérte.

Innen indította meg a felzárkózását az SKC még az első félidő végén, majd a fordulás után rögtön egy 8-0-val nyitottak Zagoracék és már bejöttek tízen belülre, mire észbe kapott az ASE. A vendégeknél hárman (Watkins és Zagorac mellé Duvnjak is maximálisan felnőtt) is húzóemberré léptek elő támadásban, de a Paks stabilizálni tudta magát, mielőtt bajba került volna, a záró etapban megtörték a soproni rohanást és ismét átvették az irányítást - Barnies és a padról beszálló Guinn 8/14 triplával, Eilingsfeld sokoldalú játékkal (16 pont, 11 lepattanó, 5 gólpassz), a Hinds-Allen páros sok védelembontással és a társak kiszolgálásával (11/15 dupla, 10 gólpassz tőlük) szólt hozzá - ennyi tűzerő nem volt Váradi Kornél alakulatában, védekezésben pedig csak a harmadik negyed elején tudtak igazán hatékonyan dolgozni. A záró etapra így ismét fölénybe került az 58,7%-kal dobó, 22 gólpasszt kiosztó Paks, amely fokozatosan növelte az előnyét és végül 19 ponttal nyert, erre pedig nagy szükségük volt az elmúlt mérkőzések után.

fotó: Molnár Gyula / kosarlabda.ase.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus